9 Gjëra të Përditshme që po i Bëni Gabim…

Jeta jone e përditshme nganjëherë është e mërzitshme, apo jo? Ne kryejmë kaq shumë veprime të vogla çdo ditë që pothuajse nuk e pyesim veten nëse ekziston një mënyrë e drejtë ose e gabuar për t’i bërë ato.

Ne mendojmë se do të ishte një ide e mrekullueshme po t’u kushtonim më shumë vëmendje këtyre gjërave për të bërë ndryshime të vogla por pozitive në jetën tonë.

Përdorimi i tepërt i sapunit në banjë

© laguiadelasvitaminas.com

Lëkura jonë bëhet më e thatë ndërsa moshohemi dhe sapuni, duke qenë paksa i ashpër, vetëm sa e bën atë më keq. Mundohuni të përdorni sasinë minimale të sapunit dhe vetëm në zona të domosdoshme siç janë mbledhjet e lëkurës. Uji me sapun që zbret trupin tuaj është më se e mjaftueshme për të qëndruar i pastër.

Punoni pa planifikuar hapësirat kohore të pushimit

© elfinancierocr

Ne të gjithë kemi një periudhë kohore kur jemi më produktivë në punë. Gjatë atyre orëve duket më e lehtë të përqendroheni, të jeni vigjilent dhe të frymëzuar dhe, si pasojë, të arrini rezultate të larta. Problemi është se ne nuk përpiqemi të gjejmë orët tona pproduktive dhe ne nuk përfitojmë prej tyre.

Nëse ndiheni të motivuar dhe të fokusuar nga ora 11 deri në 1, mos merrni një pushim në 12. Planifikoni kohën e pushit tuaj në atë mënyrë që të mos ndërpreni produktivitetin tuaj.

Përgjigjja e mesazheve në WhatsApp të shefit tuaj

Është e rëndësishme të caktoni kufinj midis punës dhe jetës private. Psikologët thonë se ne kurrë nuk duhet të diskutojmë problemet e punës ose të krijojmë marrëdhënie profesionale në aplikacione për mesazhe të çastit si WhatsApp sepse ne i konsiderojmë ato si diçka personale.

Plus, nëse përdorni WhatsApp në marrëdhëniet tuaja me eprorët tuaj në punë, ata mund ta shohin nëse ju keni e keni marrë dhe lexuar mesazhin e tyre të fundit, por keni zgjedhur që ta injoroni atë.

Shtimi i vajit në ujin e makaronave

© pastasroma

Shtimi i vajit në ujin e gatimit të makaronave do të parandalojë që salca të ngjitet tek makaronat. Për të gatuar makarona të përsosura dhe për të mos lejuar që ato të ngjiten së bashku, duhet të përdorni sasinë e duhur të ujit: 1 litër për 100 gram makarona të thata dhe 1.5 litra për 100 gram makarona të freskëta.

Tharja e duarve duke përdorur peshqir letre

© emaze

A keni menduar ndonjëherë se sa letra ne përdorim për të tharë duart tona në tualetet publike? Miliona lekë.

Ekziston një gjë e thjeshtë që të gjithë mund ta bëjmë nëse kujdesemi për planetin tonë: thjesht shkundni duart mirë para se t’i thani me letër.

Merrni frymë me kraharor

© businessinsider

Përqëndrojeni frymëmarrjen duke përdorur diafragmën, jo gjoksin. Oksigjenimi i duhur ka efekte pozitive në sistemin tuaj nervor, ndihmon në uljen e presionit të gjakut, zvogëlon inflamacionin dhe dhimbjen, përmirëson shëndetin e përgjithshëm fizik dhe largon stresin.

Nëse mësoni të merrni frymë siç duhet, do t’ju ndihmojnë gjithashtu të menaxhoni emocionet tuaja.

I lani dhëmbët tuaj vetëm me lëvizje horizontale të furçës

© Depositphotos

Larja e dhëmbëve duke kryer vetëm lëvizje horizontale dhe duke harruar t’i pastroni dhëmbët me fill dentar është ndoshta një nga gabimet më të zakonshme, por më serioze.

Furça e duhur e dhëmbëve përfshin lëvizje të shkurtra vertikale, të kryera gjithmonë nga mishrat drejt fundit së dhëmbëve. Kjo nuk do të thotë, megjithatë, se larja horizontale e dhëmbëve nuk është fare e nevojshme.

Dhe një gjë tjetër: larja e nduhur duhet të marrë 2-3 minuta, por për fat të keq shumica e madhe prej nesh e injorojnë këtë rregull të thjeshtë.

Filloni të ushtroheni pa bërë përgatitje

© cosmeticapersonalizada

Mbani mend: ushtrimi i tepruar, anashkalimi i përgatitjeve të shpejta dhe pushimet e shkurtra mund të jenë të dëmshme për trupin tuaj.

Është e rëndësishme që të përfshini ushtrime përgatitëse dhe fleksibiliteti në stërvitjen tuaj dhe të rritni gradualisht intensitetin e tyre. Dhe nëse doni të shmangni lëndimet, mos harroni ato shtrirjet në fund të stërvitjes tuaj.

Lini qesen e patateve të hapur

Disa njerëz përdorin kapëse për të mbyllor ato qeset gjysmë të ngrëna të patateve, ndërsa të tjerët vetëm i lënë ato të palosura deri në gjysmë, duke shpresuar se qesja nuk do të hapet. Por këtu është një mënyrë tjetër për t’u marrë me këtë.

Kjo metodë e mençur u frymëzua nga origami, një art japonez dhe teknika e letrës së palosshme për të krijuar objekte të ndryshme.