9 Këshilla për të Kuptuar Shenjat e Fëmijës Tuaj

Mund të ketë disa mënyra për të ditur nëse foshnja juaj është e uritur para se të fillojë të qajë, të tilla si kur nuhat gjërat më shumë gjëra dhe i vendos duart në gojë. Dhe një pediatër tjetër shpjegon se si t’i ndihmoni foshnjat të hanë ushqime të reja me më pak bujë duke përdorur vetëm një hile.

Të qenit prind mund të jetë e vështirë, veçanërisht nëse është hera juaj e parë. Pra, këtu ne kemi krijuar një listë të të gjitha trukeve më të mira për situatat e përditshme me të cilat përballen prindërit.

Si të kuptoni klithmat e foshnjës tuaj

Me sa duket mund të ketë deri në 6 lloje klithmash, secila me kuptimin e vet.

  • Klithma “neh” do të thotë “Unë jam i uritur”.
  • Klithma “owh” do të thotë “Kam gjumë”.
  • Klithma “heh” do të thotë “Nuk jam rehat”.
  • Klithma “eairh” (eh-urr) do të thotë “kam gaz”.
    Klithma “eh” do të thotë “Unë kam nevojë për të gromësij”.

Si ta ndihmoni fëmijën tuaj të flejë i sigurt

Vendosni foshnjën tuaj të flejë në shpinë dhe sigurohuni që krevati i fëmijës të mos jetë rrëmujë pa batanije të rënda apo lodra që mund të ngecin brenda. Kjo gjithashtu do të thotë që të bini në gjumë në një karrige ose në divan me foshnjën tuaj mund të jetë e rrezikshme.

Si të kuptoni nëse fëmija juaj ka uri

Foshnjat mund t’ju tregojnë se kanë uri para se të fillojnë të qajnë për ushqim. Ata mund të jua tregojnë këtë duke nuhatur dhe lëvizur mjekrën e tyre sikur po kërkojnë një shishe ndërsa futin dorën në gojë, duke i rrahur buzët ose duke nxjerrë gjuhën.

Si të shpejtoni kohën e gjumit

Këshilla e doktor Erin Leichman është të krijoni një raft me libra për fëmijën tuaj të vogël përpara gjumit. Fëmija do të zgjedhë se cilin nga librat do të lexojë. Kjo duhet të shpejtojë rutinën e gjumit, shpresojmë me sa më pak lotë të përfshirë.

Si t’i ndihmoni foshnjat të hanë ushqime të reja

Një fëmijë dhe bebe mund t’u duhen deri në 12 herë për të pranuar ushqime të reja. Këshillohet që të mos shpërblehen fëmijët me ushqim sepse mund të fillojnë t’i shohin ëmbëlsirat si të mira dhe perimet si të këqija.

Si të ndaloni foshnjat të qajnë

Doktor Robert Hamilton thotë se ekzistojnë 4 hapa thelbësorë: krahët e foshnjës duhet të vendosen në kraharorin e tij dhe të sigurohen butësisht, dhe duhet ta mbështesni foshnjën nga zona e tij me pelenë përpara se ta drejtoni në një kënd prej 45 gradësh.

Si të kuptoni nëse fëmija juaj po merr qumësht të mjaftueshëm

Nëse po ushqeheni me gji, mund të kuptoni nëse foshnja juaj po pi mjaftueshëm qumësht nëse faqet e tij janë të rrumbullakosura dhe jo të zbrazura gjatë ushqyerjes. Është gjithashtu e rëndësishme që foshnja të jetë i vendosur siç duhet me mjekrën e tyre duke prekur gjoksin tuaj dhe buzën e tyre të poshtme mbështjellë poshtë.

Si të komunikoni me fëmijën tuaj

Gjuha e shenjave mund të jetë e dobishme për të komunikuar me fëmijën tuaj përpara se të mësojnë të flasin. Disa shenja thelbësore përfshijnë:

  • “Pi” – gisht i madh në gojë
  • “Ku?” – pëllëmbët lart
  • “Frikë” – duke prekur gjoksin në mënyrë të përsëritur
  • “I butë” – duke prekur pjesën e pasme të dorës

Si të gjeni vendin e duhur në makinë për fëmijën tuaj

Për foshnjat shumë të reja, vendet e pasme të makinave këshillohen se zvogëlojnë efektet e një aksidenti, në varësi të madhësisë dhe moshës së fëmijës. Vendet e pasme të makinave kanë një parzmore dhe janë krijuar për të djepin e fëmijës.