Arsyet pse Burrat Jo-Besnikë Vazhdojnë të Qëndrojnë me Gratë e Tyre

Një studim zbuloi se 2.2% e të martuarve raportuan se kishin pasur më shumë se një partner gjatë një viti. Në përgjithësi, sipas studiuesve, midis 15-25% të amerikanëve të martuar tradhëtojnë dhe burrat kanë më shumë të ngjarë sesa gratë të tradhëtojnë. Dhe ka një pyetje pse këta burrat që tradhëtojnëë nuk duan të divorcohen, por gjithsesi vazhdojnë të mashtrojnë.

Ne preferojmë të jemi objektiv në lidhje me këtë temë dhe gjetëm 8 arsye pse burrat nuk duan t’i lënë gratë e tyre një herë e mirë.

Shtëpia e tij është akoma vendi më i mirë, sipas mendimit të tij.

Ai i njeh, gatuani për të dhe kujdeset për fëmijët. Ai është i kënaqur me jetën e tij dhe është në kërkim të një aferë sepse dëshiron të provojë diçka të re, jo domosdoshmërisht sepse dëshiron të ndryshojë jetën e tij. Shtëpia për një burrë të tillë është një kështjellë.

Nuk ka asnjë pyetje në kokën e tij nëse ai duhet të largohet. Ai nuk e dëshiron këtë sepse, pa gruan e tij, do të ishte e vështirë për të të menaxhonte shtëpinë. Ndoshta nuk ka më dashuri apo pasion, por ka miqësi dhe respekt. Ai thjesht dëshiron një zonë rehatie ku ai mund të bëjë sy gjumë më të mirë.

Ai po kërkon vetëm një “pushim”.

Një CEO i një faqe takimesh për personat e martuar që janë në kërkim të marrëdhënieve të tjera tha në një intervistë se ka shumë nga këto lloje të rasteve kur keni një marrëdhënie të mirë me partnerin tuaj. Ata janë pjesë e një grupi të mirë familjar, të dy kanë detyra, por tradhëtarët nuk po kërkojnë ndarje në këtë rast.

Ekziston një dashuri e madhe mes partnerëve, por të kesh një lidhje është vetëm një kohë për t’u çlodhur.

Ai mendoi se mund ta gjente përgjigjen për jetën në një marrëdhënie tjetër, por nuk e ka gjetur akoma.

 

Ka një histori interesante për një burrë që mashtroi gruan e tij. Po, ishte një katastrofë totale. Gruaja kaloi në të gjithë spektrin e ndjenjave, por pas disa kohësh ajo filloi të pyeste pse. Ai nuk dukej sikur donte të linte familjen e tij.

Përgjigja ishte e thjeshtë. Ai nuk e bëri këtë sepse kishte diçka të gabuar me të ose sepse ajo ishte një grua e tmerrshme. Ai e bëri atë sepse kishte diçka që nuk shkonte me të.

Disa burra mendojnë se nëse kanë një grua të re, diçka do të ndryshojë dhe ata do të bëhen të lumtur, por nuk do të ndodhë. Ata i duan gratë e tyre, por megjithatë, mund të përjetojnë disa probleme psikologjike.

Ai në të vërtetë e do gruan e tij.

Një grua ndau historinë e saj për takimin me një djalë të martuar. Ai ishte një zotëri dhe një djalë familjar. Dhe gjëja kryesore ishte se ai nuk do të linte gruan e tij. Pra, shumë prej nesh mund të pyesin pse po sillej në këtë mënyrë.

Një djalë tjetër ishte në gjendje t’i përgjigjej kësaj pyetje. Ai ishte martuar lumturisht për më shumë se 20 vjet dhe kishte fëmijë. Po, ai e donte shumë gruan e tij, por ai e kishte tradhëtuar për më shumë se 15 vjet. Është thjesht një “idhull” për të. Në të njëjtën kohë, ai gjithashtu ndihet fajtor për këtë.

Ai nuk ka guxim të mjaftueshëm për të ndryshuar plotësisht jetën e tij.

Ai ka jetuar me gruan e tij tashmë prej 10 vitesh dhe ka qenë një burrë dhe baba i përsosur, por papritmas ai takon shokun e tij të shpirtit. Kjo ndjenjë e re mund të jetë shumë e fuqishme dhe t’ju konsumojë nga koka tek këmbët.

Ndonjëherë në këto raste, disa burra mund të preferojnë të divorcohen dhe martohen përsëri, por të tjerët nuk mund ta bëjnë këtë. Ata ende kanë një lidhje të fortë me gruan e tyre.

Ai ndjen se ka zinxhirë të fortë, si fëmijët ose hipoteka.

Një avokate e cila ka trajtuar shumë divorce, ndau përvojën e saj, duke thënë se është shumë e dhimbshme të ndahesh, por është veçanërisht e dhimbshme të ndalosh së qënuri prind me kohë të plotë. Këto gjëra mund të ndalojnë shumë njerëz që të mos shkurorëzohen, edhe nëse nuk janë të lumtur së bashku.

Ndoshta nuk ka më dashuri midis bashkëshortëve, por përgjegjësitë janë akoma atje dhe këto zinxhirë mund të jenë shumë të fortë.

Ai nuk dëshiron të kalojë dhimbjen e një divorci.

Fjala “divorc” ngjall miliona emocione të këqija. Ajo përfshin të merresh me avokatë, të luftosh, të ndash pronën dhe të negociosh për menaxhimin e kohës për fëmijët.

Disa burra mund të preferojnë të lënë gjithçka siç është ashtu, kështu që ata nuk duhet të kalojnë nëpër lot, zemërim dhe zënka që vijnë me këtë përvojë. Edhe nëse nuk ka më marrëdhënie të shëndetshme, është thjesht më e lehtë të gjesh dikë tjetër.

Përveç kësaj, ai ende nuk dëshiron të stresojë fëmijët dhe gruan e tij.

Ai e kuptoi se bëri një gabim.

Një burrë u shpreh se e kishte tradhëtuar gruan e tij me shoqen e saj të ngushtë. Ai e kuptoi plotësisht se ishte një gabim i tmerrshëm, por tani ai po përjeton dhimbje. Djali nuk e di se çfarë të bëjë apo nëse ai duhet t’i tregojë gruas së tij për këtë.

Sigurisht, ka shumë mendime nëse ai duhet të rrëfehet apo jo, por edhe nëse ajo e merr vesh këtë, ai nuk dëshiron të shkëputet me të sepse ende e do atë.