Ata që Udhëtojnë Shpesh Përdorin Këto Rregulla që të Mos Mbeten me Xhepa Bosh

©depositphotos

Në vitin 2017, 27-vjeçarja Cassandra De Pecol vendosi 2 rekorde botërore: ajo u bë gruaja e parë që ka udhëtuar në të gjitha vendet sovrane dhe qenia e parë njerëzore që arriti ta bëjë atë në vetëm 1.5 vjet.

Shumë prej nesh ndoshta dëshirojnë gjithashtu të udhëtojnë në botë, por jo të gjithë mund ta përballojnë atë. Kështu që ne kemi vendosur të mbledhim disa këshilla që do t’ju ndihmojnë të udhëtoni më shumë dhe të shpenzoni më pak.

Ne jemi të sigurt se çdo person që dëshiron të udhëtojë mund ta bëjë realisht atë. Nëse dini disa truke, lehtë mund të kurseni para dhe të keni përvoja të mrekullueshme në udhëtimet tuaja.

Zgjidhni udhëtime me autobus dhe tren që udhëtojnë natën.

© depositphotos.com

Udhëtimet natën e bëjnë udhëtimin me autobus ose tren më pak të shtrenjtë. Ju mund ta përdorni këtë mundësi për të kursyer para dhe kohë, dhe për të mos pasur nevojë të qëndroni në një hotel. Është më mirë të merrni bileta të klasit të parë. Kështu që ju do të keni një shans për të fjetur në rehati.

Autobusët nuk janë dhe aq të përshtatshëm, kështu që nuk rekomandohet të planifikoni udhëtime natën gjithmonë nëse nuk doni të ndjeheni të rraskapitur. Por ekziston një përjashtim nga rregulli: ka autobusë për gjumë që janë të rregulluar me kuvertë të butë në vend të karrigeve. Është një mënyrë me të vërtetë e mirë për të pasur një udhëtim të lirë dhe të qetë.

Vendosni një njoftim në telefon në lidhje me udhëtimin tuaj.

Nëse ekziston një vend i caktuar ku dëshironi të shkoni, regjistrohuni në AirfaireWatchDog. Sa herë që çmimet për destinacionin tuaj bien, do të merrni një email. Për më tepër, ka shumë faqe të tjera që dërgojnë njoftime për një tarifë të vogël. Kjo metodë zakonisht ju lejon të kurseni deri në disa qindra dollarë.

Oferta sekrete hoteliere

© depositphotos.com

Nëse nuk keni shumë kohë dhe para, kushtojini vëmendje faqeve në internet që ofrojnë oferta sekrete hoteliere si Hotwire ose Priceline. Ju mund të mos e dini se ku do të qëndroni, por zbritja do të jetë 30-80%.

Sa më afër që të jetë data që dëshironi të regjistroheni, aq më shumë ka shanse për të marrë një zbritje të mirë. Është më e dobishme për hotelet të shesin një dhomë hoteli sesa ta lënë atë bosh dhe të mos fitojnë asgjë. Pra, nëse orari juaj është fleksibël, nuk ju intereson marka e një hoteli dhe jeni aventurierë, këto vende janë ato që ju nevojiten.

Si të anuloni një biletë të pakthyeshme?

© depositphotos.com © depositphotos.com

Nëse papritmas ndryshoni planet tuaja dhe duhet të anuloni biletën tuaj të linjës ajrore, duhet të dini që mund të bëhet në disa raste, si:

  • nëse fluturimi juaj u anulua;
  • nëse fluturimi juaj u vonua në mënyrë të konsiderueshme dhe kjo ndryshoi planet tuaja;
    nëse ju, ose një person me të cilin do të shkonit, sëmureni;
  • nëse një anëtar i familjes vdiq;
  • nëse sapo keni humbur fluturimin tuaj, mund të përpiqeni të merrni përsëri gjysmën e shumës së paguar.

Para së gjithash, duhet të anuloni rezervimin tuaj dhe më pas të përgatisni të gjitha dokumentet e nevojshme që shpjegojnë arsyen dhe të dëshmoni se nuk gënjeni. Por ju ende duhet të jeni të qartë në lidhje me kërkesat e kompanisë tuaj ajrore.

Shikoni opsione të tjera.

© depositphotos.com © depositphotos.com

Kushtojini vëmendje vendeve që janë më pak të njohura për turistët. Kjo nuk do të thotë që pushimet tuaja do të jenë më keq atje ose se do të zhgënjeheni. Për shembull, Mali i Zi, Bullgaria ose Tajlanda mund të zëvendësohen me Shqipërinë, Rumaninë dhe Kamboxhia. Këto vende kanë klimë të ngjashme, deti është pranë, por çmimet janë më të ulëta. Për më tepër, ka më pak turistë, dhe ky fakt i bën këto destinacione edhe më tërheqëse.

Kërkoni bileta për një person.

© depositphotos.com

Nëse do të udhëtoni me familjen ose miqtë tuaj, më parë gjeni bileta për një person. Sepse faqet e internetit të linjave ajrore përpiqen të shesin bileta që kushtojnë më shumë nëse udhëtoni me një ose më shumë njerëz.

Dallimi midis çmimeve nuk është aq i dukshëm ndonjëherë kur të shihni shumën totale. Ju mund të humbisni faktin që një ose 2 bileta (që duket se janë të klasit të parë ose të biznesit) kushtojnë më shumë se të tjerat. Është më mirë të zbuloni më parë çmimin më të ulët dhe më pas të kontrolloni nëse çmimi i secilës biletë është i njëjtë.

Blini bileta në internet duke përdorur modalitetin “Incognito”.

Nëse kontrolloni çmimet në internet dhe më pas ktheheni për të kontrolluar të njëjtat bileta pak më vonë, çmimet mund të rriten. Sepse linjat ajrore tashmë e dinë që ju jeni të interesuar për këto bileta dhe ata do të përpiqen t’i shesin ato me një çmim më të lartë.

Ju mund ta shmangni këtë nëse kërkoni bileta duke përdorur modalitetin “Incognito”. Në këtë mënyrë, ju nuk do të lini asnjë gjurmë dhe linjat ajrore nuk do të jenë në gjendje t’ju bëjnë oferta jopërfituese.

Çdo shfletues ka kombinimin e tij që e zhvendos atë në modalitetin Incognito. Për shembull, në Google Chrome shtypni Ctrl + Shift + N.

Mos përdorni një MacBook për të blerë biletat tuaja.

© depositphotos.com © depositphotos.com

Shumë faqe në internet gjurmojnë modelin e kompjuterit ose pajisjes tuaj që po përdorni gjatë prenotimit të biletave. Për më tepër, ata mund të identifikojnë rajonin tuaj dhe sistemin operativ të kompjuterit tuaj.

Për shembull, nëse përdorni MacBook, me siguri do t’ju ofrohen bileta më të shtrenjta. Është më mirë të përdorni një PC ose një kompjuter në një kafene në internet.

Përdorni ndalesat si një mundësi.

© depositphotos.com

Fluturimet me ndalesa ngjajnë me fluturimet e tranzitit. Dallimi kryesor është se ky fluturim mund të zgjasë për një ditë ose nganjëherë më shumë. Në këtë rast, ju mund të keni një shans të njiheni me vendin ku do të merrni avionin tjetër.

Për shembull, nëse fluturoni nga Londra në Ankara, ju mund të zgjidhni të niseni në Romë dhe ndërsa jeni atje mund të shijoni qytetin.