Çfarë Rrobash Duhet të Zgjedhin Gratë për Format e Këmbëve

©depositphotos

Tendencat janë joshëse dhe disa prej nesh mund të joshen prej tyre edhe nëse nuk na përshtaten në masë.

Disa lloje veshjesh mund të prishin figurën tuaj dhe të tregojnë një anë më pak tërheqëse të këmbëve tuaja. Por shumica e tendencave mund të vazhdojnë të ndiqen nëse thjeshtë dëgjojmë këto këshilla të thjeshta.

Ne jemi kuriozë për të zbuluar se si të rregullojmë detaje të vogla, kështu që rrobat tona të tregojnë anën tonë më të mirë. Këtu mund të gjeni disa këshilla që mund të jenë të dobishme edhe gjithashtu do të gjeni dhe një speciale në fund të artikullit.

Nëse keni këmbë shumë të holla

© Evan Agostini/Invision/AP/East News © Gael Colliguet/KCS/East News

Shumë gra ëndërrojnë të kenë këmbë të holla, por nganjëherë na duhet të ekuilibrojmë trupin e sipërm dhe të poshtëm. Pra, këtu janë disa këshilla që mund të përdorni nëse doni të tregoni këmbët tuaja:

 • Shmangni takat e larta dhe të trasha sepse ato mund të duken shumë masive për ju.
 • Zgjidhni një këpucë me një shputë të rrumbullakosur, sepse një shputë e theksuar mund t’i bëjë këmbët tuaja të duken shumë të mprehta.
 • Fundet dhe fustanet deri në gju janë të mira për ju.
 • Zgjidhni rroba që ndihmojnë në krijimin e iluzionit të dukjes së kofshëve më të lakuara. Ato mund të sigurojnë një vëllim shtesë rreth zonës së belit.

Nëse keni gjunjë të mprehtë ose këmbë shumë të zbehta ose me shenja

© Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA/Abaca/East News © MEGA/Mega Agency/East News

Ka disa detaje që është më mirë të fshihen, sepse ato mund të shkëpusin shumë nga pamja jonë e përgjithshme. Për shembull, gjunjtë e mprehtë, këmbët shumë të zbehta dhe me plagë. Çorapet mund të jetë një zgjidhje, por jo për në verën e nxehtë. Në vend të kësaj, mund të provoni këto këshilla:

 • Fundi juaj duhet të mbulojë gjunjët.
 • Vishni një një apo fustan të derdhur.
 • Shmangni fundet dhe fustanet e shkurtra me shumë modele dhe detaje.
 • Shmangni këpucët e errëta nëse këmbët tuaja janë shumë të zbehta.

Nëse doni t’i bëni këmbët tuaja të duken më të gjata

© Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA/Abaca/East News © Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA/Abaca/East News

Po, natyrisht, takat janë zgjidhja më e mirë nëse doni të dukeni më të gjata, por mund të jetë e lodhshme dhe ndonjëherë edhe jo praktike t’i vishni ato çdo ditë. Këtu janë disa opsione që mund t’ju ndihmojnë pa përdorur taka.

Shmangni çizmet e errëta deri tek kyçi i këmbës, sepse ato mund t’i bëjnë këmbët tuaja të duken më të shkurtra.

Nëse vishni një fund pa geta apo fustan, zgjidhni këpucë nudo për t’i bërë këmbët tuaja të duken si një vijë e gjatë e hollë. Nëse keni vendosur të vishni geta, zgjidhni këpucë me të njëjtën ngjyrë.

Vishni funde dhe pantallona me bel të lartë.

Shmangni bluzat e gjata, të pambërthyera.

Pantallonat që janë futur në këpucët tuaja mund t’i bëjnë këmbët tuaja të duken më të shkurtra, kështu që përqendrohuni në veshjen e pantallonave me një siluetë të gjatë.

Nëse keni pulpa dhe kyçe të shëndosha

© face to face/FaceToFace/REPORTER © LJ Fotos/AdMedia/SIPA/Sipa Press Russia/East News

Pulpat dhe kyçet e këmbëve të rënda nuk janë problem nëse dini si të visheni dhe dini cilat gjëra t’i shmangni:

 • Mos u mundoni ta vini në pah këtë zonë duke veshur rripa rreth kyçeve të këmbës. Një këpucë që mbështillet në pjesën e prapme është më e mirë për ju.
 • Këpucët me majë mund të ngushtojnë dhe zgjasin këmbët tuaja.
 • Fundet e ngushta mund të theksojnë madhësinë e këmbëve tuaja të poshtme. Në vend të kësaj, vishni funde dhe fustane të prera me një linjë.
 • Vishni ngjyra të errëta poshtë belit dhe ngjyra më të lehta afër fytyrës tuaj.
  Shmangni këpucët e sheshta. Një takë e mesme do të duket e shkëlqyeshme për ju.

Nëse keni këmbë të kthyera

© Byron Purvis/AdMedia/Sipa USA/East News © Gilbert Flores/Broadimage/EAST NEWS

Një pamje e tillë mund të minimizohet duke përdorur ngjyrat dhe format e duhura:

 • Mos vish pantallona shumë të ngushta. Përkundrazi, vishni pantallona të gjata me një përshtatje më të lirshme dhe më të gjerë.
 • Shmangni fundet e drejta drejta deri në gju. Një gjatësi mesatare e puëpës ose një fund i gjatë, është një mundësi më e mirë.
 • Vishni pantallona me ngjyra monokromatike në vend të printimeve. Të përputhen me ngjyrën e këpucëve dhe pantallonat.

Këshilla për të gjitha llojet e këmbëve

 

Ngjyrat e thjeshta janë një zgjidhje e mirë për të gjithë. Ata japin iluzionin e gjatësisë. Nëse doni të mbuloni ndonjë detaj të padëshiruar, mos vishni printime. Për shembull, printimet me pika mund t’i bëjnë këmbët tuaja të duken më të trasha.