Gjërat që Nuk Duhet t’i Bëjmë sa Për t’u Mburrur

Për t’u pëlqyer dhe pranuar nga shoqëria, ne shpesh përpiqemi të tregojmë se jemi të përsosur. Por është e rëndësishme të dini se askush nuk ka lindur i përsosur. Ne nuk mund t’i pëlqejmë të gjithë përreth nesh dhe as nuk duhet të përpiqemi për këtë. Kur e pranojmë veten ashtu siç jemi, në vend që të jemi ato që të tjerët duan që ne të jemi, largojmë lumturinë dhe marrëdhëniet e vërteta.

Kjo është arsyeja pse kemi përpiluar një listë të gjërave që duhet të ndalojmë së bëri për t’i bërë përshtypje të tjerëve dhe ta jetojmë jetën plotësisht duke i dhënë përparësi vetes më shumë.

Përulja nuk ju bën të dukeni modest.

© Dating Around / Netflix

Përulja shihet më shumë si modesti false. Një studim pretendon se njerëzit që përulen janë më të pasinqertë. Përulja duket më shumë si shfaqje dhe ankesë ndaj pjesës që nuk është asgjë më shumë sesa thjesht të qenët të besdisshëm. Nëse duam të tregojmë veten, thjesht është më mirë të mburremi direkt.

Udhëtime për të rënë në sy, në vend që të eksploroni dhe të jetoni momentin

© Friends / Warner Bros. TV Distribution

Një studim tjetër pohoi se njerëzit zakonisht udhëtojnë për “status shoqëror dhe pëlqime” sesa për të eksploruar vendin. Për të shkaktuar zili ose për t’i bërë përshtypje të tjerëve në mediat sociale, njerëzit zakonisht zgjedhin të shkojnë për pushime që do t’u japin atyre një sfond të mirë për fotot e tyre në Instagram. ’Është koha që ne të ndalojmë së shikuari në telefonat tanë, të jetojmë momentin dhe të jemi mirënjohës për atë që natyra ka për të ofruar.

T’i bëni përshtypje partnerit/partneres për të maskuar një frikë nga refuzimi

Epoka moderne e takimit ka revolucionarizuar këtë brez për t’i bërë përshtypje njëri-tjetrit me të ashtuquajturat anët e tyre të lumtura, në vend që të jenë të sinqertë. Kjo për shkak se ose njëri ose të dy partnerët harxhojnë kohë duke u shqetësuar nëse personi tjetër i pëlqen apo jo. Duhet të dini që të jesh i sinqertë gjithmonë ndihmon, sepse personi i duhur do ta vlerësojë gjithmonë ndershmërinë tuaj dhe nuk do të largohet kurrë prej jush.

Duke mos qenë vetja juaj autentike

© Priyanka Chopra Jonas / Instagram © Priyanka Chopra Jonas / Instagram

Ndonjëherë ne e teprojmë me përpjekjen për t’i bërë përshtypje dikujt, si duke veshur rroba të zbukuruara dhe duke qenë më miqësorë në përgjithësi. Kjo mund të konsiderohet normale. Sipas studimit, ndonjëherë ne mburremi vetëm për të mbijetuar. Por ajo që nuk duket normale është kur bëheni një person krejtësisht tjetër për të bërë përshtypje dhe bëni gjëra me të cilat nuk jeni rehat në radhë të parë. Kjo është diçka prej së cilës ajo që ju mund të dëshironi të largoheni.

Shfaqni marrëdhënien tuaj në mediat sociale

© JF_112 / Reddit

Në ditët e sotme, çiftet pëlqejnë të tregojnë për marrëdhëniet e tyre në mediat sociale për t’i treguar botës se dashuria e tyre është e fortë. Një studim pretendon se ky impuls për të ngarkuar shumë poste në marrëdhënie quhet dukshmëria e marrëdhënieve. Çiftet që ndjehen të pasigurt në lidhje me marrëdhëniet e tyre ose mund të ndjehen paksa të dobët në lidhje me partnerin, përdorin platforma të mediave sociale për vërtetim të jashtëm për ta bërë veten të ndjehen më mirë. Me fjalë të tjera, komentet pozitive nga rrjeti i tyre mund t’u largojë shqetësimin e tyre personal për marrëdhënien.

Shpenzimet ekstravagante në dasma

© Sofia Vergara / Instagram © The Office / NBC

Në ditët e sotme, dasma bëhet më shumë për të treguar pasuri, duke u bërë përshtypje të ftuarve, ose thjesht për ta bërë “momentin” më të veçantë. Tani, ne nuk po sugjerojmë që është një ide e keqe të kesh një të tillë, por vetë hulumtimi sugjeron që të kesh një dasmë të madhe mund të rrisë shanset për t’u divorcuar. Nga ana tjetër, martesat e kursyera në të vërtetë mund të rezultojnë në martesa të lumtura dhe të zgjatura.

Braktisja e ëndrrave tuaja

Të kesh ëndrra dhe aspirata është një nga mënyrat më të mira për të ecur përpara në jetë, veçanërisht kur keni punuar “me gjak e me djersë” për t’i arritur ato. Ju keni ardhur deri këtu ku jeni dhe jeta ju ka çuar në këtë moment, por gjithçka do të jetë e kotë nëse do të tundoheni të minimizoni gjërat që i keni kushtuar jetën tuaj vetëm për të kënaqur dikë tjetër. Mos ia bëni këtë vetes! Ju meritoni më të mirën për gjithçka.