Kamerierët Zbuluan Gjërat më të Gabuara që Klientët i Bëjnë pa e Kuptuar

©Rido/shutterstock, ©Shift Drive/shutterstock

Shumica e njerëzve thërrasin menaxherin për t’u ankuar për ushqimin ose shërbimin vetëm pasi të kenë ngrënë dhe janë gati të paguajnë.

Por kamerierët dhe kamarieret në të vërtetë dëshirojnë që ju të ankoheni në momentin kur keni një problem, dhe ata do të jenë të lumtur ta rregullojnë atë.

Ne e dimë se sa shumë kamerierë dhe kamariere përpiqen t’i bëjnë mirë punët e tyre dhe të na shërbejnë. Kështu që ne do të dëshironim t’ju tregojmë për disa gjëra që nuk duhet t’i bëni për t’ua lehtësuar atyre paksa punën.

Kjo mund të duket kundër-intuitive, por unë kam shumë inat kur klientët nuk ankohen për diçka, të paktën jo pas faktit, por kur të vijë koha për faturën dhe është shumë vonë për të provuar dhe rregulluar problemin.

Unë nuk punoj më në një restorant, por unë do të them se të të rrëmbejnë pjatën nga duart ndërsa po përpiqesh ta vendosësh atë në tryezë, është një ide e keqe, veçanërisht kur bëhet fjalë për supë.

Njerëzit që përpiqen të pastrojnë tryezën e tyre duke përdorur peceta të thata. Ju lini një rrëmujë më të madhe se ajo që unë do të kisha thjesht duke e pastruar vetë.

© Sweetbitter / Starz

Lënia e celularit tuaj në tavolinë mund të më hapë telashe, unë mund të derdh diçka në të.

Kur ju sjellim për tek tavolina juaj, ju lutemi mos u përpiqni të tregoni me gisht gjatë gjithë rrugës nëpër restorant për një vend atje dhe më pas të mos thoni jo sugjerimeve, derisa të gjeni një vend që ju pëlqen.

Kur njerëzit ulen në tavolina të papastra dhe ulen atje duke pyetur se kur do të shërbehen. Nëse jemi të zënë dhe ju uleni vete në një tryezë të papastër, nuk do të kaloni mirë.

Lejoni fëmijët tuaj të vegjël të porosisin vetë kur vendi është plot dhe ne jemi vërtet të zënë dhe nuk do të kemi kohë që fëmija juaj të marrë 5 minuta për të porositur.

Njerëzit që marrin peceta nga tryeza pranë tyre. Ju lutemi thjesht pyesni!

Njerëzit të cilët nuk lëvizin gjërat në tryezë (telefonat, portofolin, pijet), kështu që unë mund ta vë ushqimin sipër (pasi që zakonisht të dy duart janë plot me ushqim), ata thjesht ulen atje duke më parë.

© shutterstock.com © shutterstock.com

Ju lutemi mos i vendosni pjatat tuaja në një grumbull duke menduar se kjo na ndihmon. Kjo i bën gjërat më të vështira. Unë mund të dëshiroj të grumbulloj 3 pjata në krahun tim dhe pastaj t’i vendos të tjera të vogla dhe argjendi në krye të saj.

Vendosja e pecetave në gotën tuaj pasi të keni mbaruar. Ato lagen dhe ngjiten dhe duhet të merren në dorë përpara se gota mund të hyjë në larëse enësh.

Të mos kuptuarit që paguhemi 2.63 dollarë në orë dhe bakshishi juaj është jetesa jonë.

Të kesh një fëmijë ulëritës ose ta lësh fëmijën të bëjë një rrëmujë të madhe. Kjo shton shumë stres tek shërbyesit pasi askujt nuk i pëlqen të dëgjojë një fëmijë që ulërin, dhe më pas duhet të pastrojë një rrëmujë të madhe. Restoranti im ka një afat kohor për pastrimin e tavolinave dhe duhet të pastrosh rrëmujat e fëmijëve zakonisht i lë në pritje më të gjatë klientët e tjerë që presin të ulen.