Këshilla Ekspertësh që do t’ju Bëjnë Mjeshtër të Shkrimit në Tastierë

©reddit

Makina shkrimi e parë tregtare u krijua në 1868, më shumë se 150 vjet më parë. Kjo shpikje ndryshoi botën dhe tani ajo është një pjesë thelbësore e jetës sonë të përditshme. Rekordi botëror për shkrimin e alfabetit anglez nga A në Z tani është 1.36 sekonda. Vetëm imagjinoni sa kohë mund të kurseni nëse mund të shkruani po aq shpejt!

Ne dëshirojmë t’ju ndihmojë në këtë çështje dhe kemi zbuluar 11 truke që mund t’ju kthejnë në guru të shtypjes së tasteve që gjithmonë keni dashur të jeni.

Caktoni taste për gishta të ndryshëm

© depositphotos.com © depositphotos.com

Caktimi i tasteve për gishta të ndryshëm do t’ju kursejë kaq shumë kohë pasi nuk do të lëvizni dorën tuaj shumë rreth tastierës dhe tastet gjithmonë do të jenë të lehtë për t’u arritur.

Vendoseni dorën e majtë mbi tastet A, S, D dhe F.

Kjo do t’ju ndihmojë të arrini me lehtësi tastet në anën e majtë të tastierës pa lëvizur dorën shumë.

Vendosni dorën tuaj të djathtë mbi tastet J, K, L, dhe;

Kjo do t’ju ndihmojë të arrini lehtë tastet në anën e djathtë të tastierës pa lëvizur dorën shumë.

Përdorni të gjithë gishtat

Përdorimi i të gjithë gishtërinjve do t’ju lejojë të shtypni më shpejt, pasi do të keni mundësi t’i mbani pëllëmbët në të njëjtin pozicion dhe lëvizni vetëm gishtat.

Rrëshqisni gishtat nëpër tastierë.

Rrëshqitja e gishtave nëpër tastierë, në vend që t’i ngrini ato për të arritur tastet, do t’ju ndihmojë të përfundoni fjalitë tuaja më shpejt.

Përdorni gishtin e madh për të shtypur shiritin hapësinor.

Gishtërinjtë duhet të përdoren vetëm në shiritin hapësinor dhe duhet të jenë gjithnjë në majë të tij, kështu që gjithmonë jeni gati ta përdorni.

Përdorni një tastierë të koduar me ngjyra

© unknown / imgur © unknown / imgur

Një tastierë e koduar me ngjyra do t’ju ndihmojë të lëvizni gishtat nëpër tastierë dhe të kuptoni me lehtësi se cila pjesë duhet t’i përkasë cilit gisht.

Mundohuni të mos shikoni tastet, për të trajnuar kujtesën tuaj të muskujve.

Duke mos shikuar tastierën kur shtypni, do të ndihmoni trurin tuaj të mësojë se ku vendosen tastet pa i shikuar ato, kjo do t’ju kursejë shumë kohë.

Mësoni shkurtoret e tastierës.

© depositphotos.com

Shkurtoret e të mësuarit do t’ju kursejnë kohë pasi do t’ju duhet vetëm tastiera për t’i bërë ato, pa përdorimin e një mausi.

Mbani një distancë prej 45-70 cm midis syve tuaj dhe ekranit.

Kjo distancë do t’ju lejojë të keni një pamje më të gjerë të gjithçkaje që po ndodh përpara jush. Do të keni mundësi të shihni ekranin dhe ku duart tuaja janë vendosur rreth tastierës.

Shkruani tastet e caktuar në anën e pasme të gishtërinjve.

 

Nëse nuk keni një tastierë me ngjyrë dhe në rast se mos harroni se cilat taste duhet të përdoren nga cilët gishtërinj, gjithmonë mund të shkruani tastet përkatës në pjesën e prapme të gishtërinjve.