“Kush e nisi? Unë apo Ti?”/ Shkencëtarët Thonë se Çiftet që Zihen Shumë Duhen Vërtet!

Sipas disa sondazheve, 44% e çifteve e martuara besojnë se grindja më shumë se një herë në javë i ndihmon ata të mbajnë marrëdhënie të shëndetshme dhe produktive për një kohë të gjatë.

Në fakt, çiftet argumentojnë se shpesh, kanë më shumë gjasa të qëndrojnë se bashku pas grindjeve, sepse pavarësisht nga keqkuptimet e vogla e dinë se dashuria e tyre është e vërtetë dhe e sinqertë.

Ne mësuam se përse zënkat një herë në disa kohë mund t’i bëjnë mirë marrëdhënies.

Zënkat janë shenjë e një marrëdhënieje të pjekur.

© The Lake House / Village Roadshow Pictures

Venitja e vazhdueshme e konfliktit nuk është aspak mënyra më e mirë për të ndërtuar një marrëdhënie afatgjatë. Përkundrazi, nëse mund të flisni me argumente edhe kur debatoni, kjo do të thotë që e keni lartësuar dashurinë tuaj në një tjetër nivel.

Njerëzit e pjekur nuk përdorin sulme personale ose të bërtitura. Në vend të kësaj, ata gjithmonë përpiqen të arrijnë një kompromis dhe të përmirësojnë marrëdhëniet e tyre me ndihmën e një argumenti bindës.

Të zihesh do të thotë se kujdesesh për partnerin/partneren.

© The Office / Universal Television

Sigurisht që do të ishte më e lehtë të bënit një sy qorr për zakonet e partnerit tuaj të cilat ju çmendin. Por fakti që ju jeni të gatshëm për t’u përballur me të gjitha dhimbjet dhe shqetësimet për të pasur një rezultat më të mirë në të ardhmen mund të jetë një shenjë e dashurisë suaj të vërtetë.

Me fjalë të tjera, debati tregon se ju jeni shumë të përkushtuar. Vetëm kujtoni diçka: sa shpesh luftoni me prindërit ose vëllezërit tuaj? E njëjta gjë vlen edhe për partnerin tuaj: nëse diskutoni shumë dhe gjithmonë e tejkaloni, kjo do të thotë që ju çdo kënvështrim e shihni me atë në krah.

Zënkat e lehtësojnë komunikimin tuaj.

© Love & Other Drugs / 20th Century Fox

Për të krijuar besim në marrëdhënien tuaj, nuk duhet të qëndroni të qetë. Përkundrazi, është e nevojshme që t’i afroheni partnerit tuaj me një mendje të hapur, duke marrë përgjegjësinë për veprimet tuaja dhe duke dëgjuar njëri-tjetrin me kujdes.

Meqë argumenti është një nga format kryesore të komunikimit dhe më e ndershmja. Ai me të vërtetë ndihmon për të përshpejtuar ndjenjat e intimitetit, besimit dhe lidhjes dhe për t’i mësuar partnerit tuaj se si të komunikojnë me ju në një mënyrë më produktive.

Luftimi është një shenjë e një marrëdhënieje të shëndetshme.

© New Girl / 20th Century Fox Television

Psikologët besojnë se ka 7 pika kyçe për një marrëdhënie të shëndetshme dhe të lumtur, dhe argumentimi është një prej tyre. Në fakt, nëse një çift nuk argumenton, kjo mund të jetë një shenjë se diçka nuk shkon me ta.

Argumentimi i ndihmon çiftet të rishqyrtojnë vlerat dhe ndjenjat e tyre duke iu drejtuar dhe diskutuar gjërat që janë të rëndësishme për ta. Sidoqoftë, argumenti juaj duhet të jetë i shëndetshëm dhe jo luftarak – gjithmonë përpiquni të shprehni idetë tuaja pa thirrur emrin ose pa ngritur zërin.

Zënkat e bëjnë lidhjen tuaj më të fortë.

© The Twilight Saga: New Moon / Temple Hill Entertainment

Kur po diskutoni me partnerin tuaj, nuk ka rëndësi nëse fitoni ose humbni. Gjëja më e vlefshme është që ju të mësoni më shumë për njëri-tjetrin, madje dhe për veten tuaj.

Konfliktet e vogla ndihmojnë që të dy të zbuloni natyrën tuaj të vërtetë. Dhe nëse arrini t’i tejkaloni të gjitha sfidat së bashku, do të mësoni se si të komprometoni dhe të forconi lidhjen mes jush.

Konfliktet lehtësojnë pakënaqësitë tuaja.

© Gigli / Revolution Studios

Të jesh në një marrëdhënie nuk është aq e lehtë – nëse interesoheni për partnerin tuaj, gjithmonë duhet t’i zvogëloni kufijtë. Dhe nëse ata nuk bëjnë të njëjtën gjë për ju, mund të filloni të ndjeni zemërim.

Duke mos e treguar veten kur bëhet fjalë për gjërat që janë të rëndësishme për ju, mund ta bëni partnerin tuaj të mendojë se ata mund të kenë gjithçka që duan dhe pakënaqësia juaj do të rritet. Kjo është rruga për një marrëdhënie jo të shëndoshë.

Mënyra më e mirë për t’u marrë me këtë problem është t’i shprehni ndjenjat tuaja negative dhe t’i tregoni partnerit tuaj se ju jeni të dy të barabartë në nevojat tuaja.

Debati tregon se keni më shumë gjasë për të qenë bashkë.

© Love, Rosie / Constantin Film

Sipas disa studimeve, gabimi më i madh që çiftet zakonisht bëjnë është shmangia e debateve, me idenë se zënkat nuk janë një gjë e mirë për lidhjen. Mirëpo, komunikimi i dobët bëhet shpesh arsyeja më e zakonshme pse çiftet ndahen.

Edhe pse mund të besoni se diskutimi i çështjeve të ndjeshme nuk do t’i shërbejë marrëdhënies tuaj, kjo nuk është e vërtetë. Debati ju lejon të përqëndroheni në problemet tuaja dhe t’i zgjidhni ato para se të bëhen shumë të mëdha.

Kjo është arsyeja pse çiftet që argumentojnë, qëndrojnë së bashku për një periudhë të gjatë kohore.

Debati zbulon pasionin tuaj.

© Revolutionary Road / BBC Films

Disa çifte me të vërtetë u gëzohen argumente intensive, sepse ato rrisin nivelet e tyre të hormoneve. Në nëndërgjegje, këta njerëz e dinë se lufta është vetëm një shenjë e pasionit të tyre dhe mosmarrëveshja e tyre do të përfundojë si një marrëdhënie edhe më e apasionuar.

Nëse doni ta mbani marrëdhënien tuaj të fortë është e nevojshme që ndjenjat tuaja të shprehen herë pas here dhe jo të heshtni. Por mos harroni të përfundoni çdo argument në mënyrë pozitive.

Zënkat ju largojnë mërzinë. 

© Eternal Sunshine of the Spotless Mind / Anonymous Content

Edhe nëse keni qenë së bashku për disa vjet, gjithmonë do të keni disa gjëra për të cilat nuk jeni dakord. Dhe kjo nuk është aspak gjë e keqe – konfliktet konstruktive mund të ushqejnë shkëndijën e marrëdhënies tuaj dhe ta bëjnë atë më emocionuese.

Vetëm imagjinoni sa e mërzitshme dashuria juaj do të ishte nëse ju të dy gjithmonë do të ishit dakord për çdo gjë!

Pra, mos u brengosni herën tjetër kur të krijohet një argumentim midis jush dhe të dashurit tuaj. Në vend të kësaj, përpiquni ta bëni atë të dobishëm për marrëdhënien tuaj dhe jetën e ardhshme së bashku.