Lumturia e Gruas ka Rëndësi më Shumë Sesa e Burrit Për Martesë të Suksesshme, Zbulon Studimi…

©shutterstock

Rreth 40 deri 50 përqind e çifteve të martuara në Shtetet e Bashkuara vendosin të heqin dorë nga martesa dhe të divorcohen. Ne mund të mendojmë se diçka e tillë nuk do të ndodhë me ne, por nuk është e mjaftueshme vetëm të besojmë në këtë ide.

Gjithmonë është më mirë të punoni për marrëdhënien tuaj sëbashku dhe kurrë të mos hiqni dorë nga dashuria për njëri-tjetrin.

Ne besojmë në martesat e lumtura përgjithmonë dhe gjetëm një studim që mund t’ju ndihmojë të shmangni debatet dhe keqkuptimet.

Sa më e kënaqur është një bashkëshorte me një lidhje afatgjatë, aq më i lumtur është një bashkëshort me jetën e tij. Ky truk përfshin psikologjinë e një gruaje. Ato kanë tendencë të bëjnë gjithnjë e më shumë për partnerin e tyre nëse një martesë është e suksesshme dhe kjo ka një efekt pozitiv në jetën e burrit!

© Anthony Tran / unsplash © Jackson Schaal / unsplash

394 çifte u analizuan dhe, mesatarisht, ata ishin martuar për 39 vjet. Dhe ja ku po ju tregojmë disa gjëra interesante! Në përgjithësi, ata e vlerësuan kënaqësinë e tyre të jetës si të lartë: duke i dhënë asaj 5 nga 6 pikë.

Ajo që është më e habitshme është se vlerësimet e burrave për martesën ishin më pozitive se vlerësimet e grave të tyre! Një grua e lumtur thjesht e bën një burrë edhe më të lumtur!

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Keith Urban (@keithurban) in data:

Dhe ka një gjetje më interesante! Studimi gjithashtu arriti në përfundimin se gratë bëhen më pak të lumtura nëse bashkëshortët e tyre sëmuren. Në të njëjtën kohë, niveli i lumturisë së burrave nuk ndryshon kur gratë e tyre sëmuren. Shpjegimi është i thjeshtë!

Gruaja gjithmonë kujdeset për burrin nëse ndihet keq. Dhe kjo mund të jetë me të vërtetë stresuese për gratë. Por nëse gruaja sëmuret, ajo mbështetet tek vajza e saj – nëse e ka një të tillë, kështu që burri nuk do të pësojë të njëjtin stres.

© Me Before You / Metro-Goldwyn-Mayer

Profesori Paul Dolan gjithashtu pohon në librin e tij, Happy Ever After Escaping the Myth of the Perfect Life, që burrat përfitojnë nga martesa më shumë sesa gratë. Gratë e martuara jetojnë më pak nën stresin e martesës, ndërsa burrat e martuar jetojnë më gjatë.

Kjo vërteton se çiftet mund të përmirësojnë marrëdhëniet e tyre nëse të dy do të ishin të vëmendshëm për nevojat e njëri-tjetrit gjatë sëmundjeve dhe vështirësive të tjera. Të dy partnerët duhet të tregojnë kujdes dhe dashuri, në mënyrë që të jetojnë lumtur së bashku.

© Analise Benevides / unsplash

Përfundimi i studimit mund të mos duket befasues për disa, por tani ekziston një konfirmim zyrtar. Niveli i lumturisë së një burri nuk ka të njëjtin ndikim në cilësinë e martesës, ndërsa për gruan, ndjenja e pakënaqësisë mund të jetë shumë shkatërruese për marrëdhënien e tyre.

© Sex and the City / Warner Bros. Television Distribution

Pra, ekziston një rregull i thjeshtë që ne kemi kuptuar se zbatohet pasi të kemi kaluar këtë studim: Grua e lumtur, jetë e lumtur. Nëse dëshironi që martesa juaj të jetë e suksesshme dhe e lumtur në përgjithësi, nevojat e gruas duhet të plotësohen. Kjo i siguron asaj një motiv të përsosur për t’u kujdesur për shumë gjëra.

Nëse nuk jeni të kënaqur, njoftoni partnerin tuaj dhe punoni së bashku për të bërë një ndryshim për më mirë.

A besoni në një martesë që zgjat përgjithmonë? Çfarë këshillash do t’u jepnit të tjerëve nga përvoja juaj? Ju lutemi ndani idetë tuaja më poshtë!