Një Konsulente Imazhi Zbuloi Disa Këshilla Përpara se të Blejmë Këpucë të Reja

© The Evil Wears Prada / Twentieth Century Fox

“Jepni një vajze këpucët e duhura dhe ajo mund të pushtojë botën,” ne jemi të sigurt që e keni dëgjuar këtë më parë. Nuk është sekret që gjetja e palës ideale të këpucëve mund t’ju bëjë të ndiheni mahnitshëm dhe të sigurt. Nuk ka rëndësi nëse ato janë atlete, stilettos, apo shoshka, etj. E vërteta është se, kur zgjidhen me kujdes, këpucët mund të bëhen aleati juaj më i mirë për sa i përket rehatisë, modës, pamjes dhe stilit.

Ne duam të ndajmë disa këshilla nga konsulentja e imazhit Laura Malpeli de Jordaan, për t’ju ndihmuar të përshtatni trendet e këpucëve me nevojat tuaja personale.

Këmbët

Takat

Ekziston një lidhje mes takave dhe këmbëve. “Nëse një grua me këmbë të trasha vesh një fund dhe e kombinon atë me këpucë me takë të hollë, ato do t’i bëjnë këmbët e saj të duken më të trasha”, thotë këshilluesja. Përkundrazi, vishni një këpucë që ka thembra të mesme dhe të trashë, nëse keni pulpa të mëdha ose kyçe të mëdha.

Këmbët e holla / të gjera

Këpucët më të mira për këmbët e holla janë ato me detaje në kyçin e këmbës, si çizmet deri tek kyçi i këmbës. Ju gjithashtu mund të kërkoni këpucë që janë të lidhura në kyçin e këmbëve, gjë që do t’i bëjë këmbët të duken vizualisht më të gjera. Mokasinet gjithashtu mund t’ju ndihmojnë t’i bëni pulpat tuaja të duken më të mëdhaja. Sa i përket këmbëve të gjera, duhet të shmangen këpucët që theksojnë kyçin e këmbës.

Këmbë të shkurtra / të gjata

Sa i përket këmbëve të shkurtra, nuk është e këshillueshme që të vishni këpucë me majë të mbyllura pasi ato vetëm e bëjnë trupin tuaj të duket disproporcional. Këpucët që theksojnë kyçet e këmbëve zakonisht  “shkurtojnë” këmbët, kështu që është më mirë ta shmangni atë. Ndërsa për gratë me këmbë të gjata, çdo lloj këpuce do t’ju përshtatet mirë.

Rasti

Zgjedhja e këpucëve të duhura për rastin mund të bëjë ndryshimin sa i përket krijimit të përshtypjes së duhur, dhe ky parim duhet të zbatohet për të gjitha llojet e këpucëve. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të shmangni dizajne tepër informale dhe të hapura në mjedise më konservatore.

Lartësia e takave është gjithashtu e rëndësishme, veçanërisht në varësi të sasisë së kohës që duhet të shpenzoni për t’i mbajtur veshur ato. Ekspertët e shëndetit sugjerojnë që thembrat të jenë midis 3 dhe 5 cm në mënyrë që pesha juaj të shpërndahet në mënyrë më të barabartë dhe kështu që ka presion më të vogël në pjesën e përparme të këmbës suaj.

Nëse mendoni se keni nevojë për atë lartësi shtesë më shpesh, mund të provoni platformat si një alternative, pasi ato shtojnë lartësinë e dëshiruar dhe ekuilibrojnë peshën në këmbë.

Ngjyra

Ngjyra e këpucëve mund të jetë gjithashtu një faktor përcaktues. Këpucët e zeza, veçanërisht ato me dantellë të lartë, duken mirë për vajzat e gjata, por nuk do të funksionojnë për vajzat e shkurtra, sepse ato i bëjnë këmbët tuaja të duken më të vogla.

Këpucët me ngjyrë neutrale, nga ana tjetër, zgjasin vizualisht këmbët, kështu që nëse jeni një person i shkurtër, këpucët ngjyrë nudo do të ishin zgjidhja më e mirë për ju. Rekomandohet të zgjidhni ato që janë më afër tonit të lëkurës tuaj. Sigurisht, mos harroni se ngjyra e këpucëve tuaja duhet gjithashtu të komplimentojë ose të koordinohet me ngjyrat e veshjeve tuaja.

Efektet vizuale

Maja e këpucëve mund të modifikojë perceptimin e këmbës, duke e bërë atë të duket më e gjerë ose më e ngushtë dhe më e shkurtër ose më e gjatë. Këpucët me majë kanë tendencë të stilojnë qafën e këmbës dhe të krijojnë një efekt të zgjatjes së këmbëve, nëse kombinohet me geta dhe pantallona në të njëjtin ton, kështu që ky kombinim rekomandohet për ata që duan të paraqiten më të gjatë.

Sidoqoftë, nuk rekomandohet për ata që kanë këmbë shumë të holla, përveç nëse këpucët kanë detaje ose “shkurtime vizuale” në dizajn që prodhojnë efektin e kundërt.

Këpucët me takë katrore mund të shtojnë një pjesë të madhe vizuale në këmbët tuaja, por duhet të shmangen nëse keni nyje  të gjera të këmbëve. Këpucët e rrumbullakosura tek gishtërinjtë gjithashtu mund të zgjerojnë vizualisht këmbët tuaja, por jo aq sa ato katroret. Përveç kësaj, ato mund të jenë më të rehatshme në krahasim me këpucët me majë.

Stili

Stili është ndoshta aspekti më i rëndësishëm për t’u marrë në konsideratë. Pavarësisht se çfarë diktojnë revistat e modës, këpucët më të mira na bëjnë të ndjehemi rehat dhe pasqyrojnë stilin tonë.

Imazhi personal është rrëfimi dhe eksternizimi i identitetit të secilit prej nesh. Një grua më “femërore” mund të preferojë më shumë të veshë taka se sa të veshë shoshka ose atlete; por gratë që preferojnë një stil të thjeshtë dhe rastësor, me siguri do të jenë më rehat në këpucë pa taka ose, mbase, me takë të ulët. Ideja është të ndjekim atë instinkt që të gjithë kemi dhe që është diktuar nga stili dhe personaliteti ynë.