Pse Përkushtimi në Një Lidhje ka Rëndësi më Shumë Sesa të Njohja e Personit të Duhur

©deposiphotos

Që në moshë të re, shumica prej nesh ka dëgjuar se duhet të gjejmë personin e duhur. Sidoqoftë, kjo është provuar të jetë disi e gabuar sipas një studimi. Tani e kuptojmë pse duhet ta zhvendosim fokusin tonë nga gjetja e “të duhurit” në të përkushtuarit në marrëdhënie.

Ne zbuluam pika të rëndësishme kryesore pse duhet të përpiqemi të qëndrojmë me partnerët tanë aktualë dhe të ndalojmë së kërkuari një princ mbi një kal të bardhë.

Të dy ndryshoni në një marrëdhënie

© Isn’t It Romantic / New Line Cinema

Të gjithë kemi personalitete të ndryshme që madje mund të duken të çuditshëm për të tjerët. Por në një marrëdhënie, ato personalitete nuk kanë më rëndësi. Kjo sepse së bashku ne krijojmë tipare të bazuara në marrëdhënie që vlejnë për të dy ne. Këto në të vërtetë do të shpjegojnë se pse të luftosh për partnerin tënd është një zgjedhje më e mirë sesa të bredhësh vetëm, duke kërkuar personin e duhur.

Ju e kuptoni se sa e lumtur e bën marrëdhënia partnerin tuaj dhe ju pranoni angazhimin e tij. Ju ndiheni me fat që jeni me ta dhe dini si të merreni me të gjitha konfliktet tuaja.

Personalitete të ndryshme e bëjnë marrëdhënien më interesante.

Dallimi në tiparet tona si individë është ai që e bën çdo marrëdhënie emocionuese, dinamike dhe të mrehtë. Të kundërtat tërheqin, si ekstrovertët dhe introvertët, njerëzit e natës dhe njerëzit e mëngjesit, planifikuesit dhe njerëzit impulsivë, etj. Për shumë çifte, këto mund të krijojnë një sfidë, por ato ende konsiderohen të jenë aspekte të rëndësishme të një marrëdhënie të suksesshme.

Disa çifte gjejnë veprimtari të ngjashme dhe mënyra të ndryshme për të kaluar kohën së bashku dhe për t’u lidhur. Por edhe nëse nuk gjeni ndonjë interes të përbashkët, përsëri mund të qëndroni së bashku dhe të përdorni pikat e forta të njëri-tjetrit për të ruajtur intimitetin tuaj emocional.

Qëndrimi në një lidhje do të thotë që ju do të ndërtoni edhe më shumë besim dhe dashuri.

© Outer Banks / Netflix

Kur keni dikë në krah, dikë që mund të besoni se do t’ju mbështesë gjatë gjithë rrugës, do të keni motivimin për të arritur çdo qëllim që vendosni. Ndërsa çdo vit i marrëdhënies suaj kalon, ju vazhdoni të ndërtoni mbi arritjet tuaja të së kaluarës. Si rezultat, dashuria juaj do të bëhet më e fortë dhe ju do të jeni në gjendje të merrni më të mirën nga partneri juaj, dhe partneri juaj nga ju. Romanca juaj do të krijojë lumturi, ngrohtësi dhe shpresë.

Edhe kur gjërat nuk shkojnë ashtu si keni planifikuar, do të jetë shumë më e lehtë për t’i kthyer gjërat. Me një partner mirëkuptues, jo vetëm që motivimi juaj do të jetë i lartë, por do të hapen më shumë mundësi, do të argëtoheni më shumë, madje mund të fitoni më shumë para.

Kjo nuk mund të arrihet nëse lidhja juaj ndalet në mes dhe shkoni në një udhëtim për të gjetur partnerin e duhur. Thjesht do të keni nevojë të ndërtoni përsëri besim dhe dashuri.

Zënkat e shëndetshme çojnë në komunikim më të mirë.

© depositphotos.com, © shutterstock.com

Zënkat e vogla nuk janë një arsye për të lënë gjithçka prapa vetëm për të gjetur të duhurin, i cili nuk do të zihet me ju. Çdo çift zihet dhe nëse e bëni herë pas here, nuk duhet të jetë problem. Kjo sepse një marrëdhënie e shëndetshme e përjeton këtë gjatë gjithë kohës.

Kryesorja është të kuptoni se si një luftë e vogël mund të jetë pozitive për të dy ju. Kjo mund t’ju japë një shans për të shpjeguar se si ndiheni, intimiteti juaj do të bëhet më i fortë, dhe madje do të mësoni më shumë për partnerin tuaj. Por mos harroni se luftimi ka kufijtë e tij, nuk duhet të çojë në sjellje toksike dhe abuzim psikologjik ose fizik.

Ju tashmë i dini të gjitha të mirat dhe të këqijat për partnerin tuaj.

© StudioCanal / StudioCanal

Fillimi i një marrëdhënie të re do të thotë që ju duhet të filloni të mësoni personalitetin e partnerit tuaj dhe të përpiqeni të toleroni gjërat që nuk ju pëlqejnë shumë, në fund të fundit, të gjithë kemi tipare negative. Por të qëndrosh në një marrëdhënie do të thotë që ju tashmë e dini se si punoni të dy së bashku.

Kalimi i problemeve dhe të kesh dikë pranë kur ndihesh keq nuk mund të bëhet me një partner që sapo takove. Ju keni një romancë, intimitet dhe çiltërsi që do t’ju duhet të ndërtoni për një kohë të gjatë me dikë të ri.