Si të Zgjidhni Çantën e Përsosur për Llojin e Trupit Tuaj

Për të krijuar pamjen e përsosur, duhet të mendoni për gjithçka – nga një bel më i hollë në një rresht proporcional me shpatullat dhe beli. Edhe një çantë dore mund të përmirësojë siluetën e figurës tuaj nëse e zgjidhni atë të saktë. Dhe është një histori tjetër nëse zgjedh çantën e gabuar.

Ne kemi përgatitur një udhëzues informues për ju që do të sigurohet që të gjithë t’i kenë sytë tek ju.

Së pari, duhet të mësoni për llojin e trupit tuaj:

Nëse keni shpatulla më të gjera se ijet tuaja, keni një formë trekëndëshi të përmbysur. Nëse beli dhe supet tuaja janë më të ngushta se ijet tuaja, forma e trupit tuaj është dardhë. Nëse supet, beli dhe ijet tuaja kanë të njëjtën madhësi, atëherë ju jeni një lloj drejtkëndëshi.

Nëse beli juaj është më i madh se supet dhe vithet, atëherë ju keni formën e mollës.
Nëse shpatullat dhe ijet tuaja janë të ekuilibruar me një bel të ngushtë, ju keni formën e një gote që mat orën.

Kështu mund të përcaktoni llojin e trupit tuaj. Ekspertët e modës thonë se kur zgjidhni një çantë, ajo duhet të jetë forma e kundërt e trupit tuaj. Le të kuptojmë se çfarë do të thotë:

Nëse keni një formë trekëndëshi të përmbysur

Mbani vëmendjen rreth zonës tuaj të belit për të krijuar një pamje të ekuilibruar. Pika për tu marrë parasysh për ju është gjatësia dhe gjerësia e shiritave. Meqenëse nuk keni nevojë për më shumë rreth gjoksit tuaj, mos zgjidhni çanta me dy krahë shumë të vogla ose të mëdha me rripa të mëdhenj.

Ju mund të provoni çanta me një rrip, të gjatë apo të shkurtër apo me rrip përgjatë trupit.

Nëse keni një formë drejtkëndore

Ju duhet të shtoni kthesa në formën tuaj për të kompensuar figurën tuaj të mprehtë, kjo është arsyeja pse dizajni dhe materiali i çantës janë të rëndësishme për ju. Mbani gjatësinë e rripave në mënyrë që çanta të bjerë rreth ijeve tuaja dhe lërini çantat e strukturuara mirë dhe në formë gjeometrike për të tjerët.

Përkundrazi, zgjidhni çanta prej lëkure të buta dhe çanta prej peceje.

Nëse keni një formë dardhe

Ju nuk dëshironi të dukeni më të trasha nga beli, kështu që mbajeni përqendrimin rreth shpatullave dhe gjoksit. Për ta arritur këtë, duhet të keni kujdes vetëm për gjatësinë e rripit. Çanta juaj nuk duhet të bjerë poshtë vijës së belit.

Mund të zgjidhni çanta me dy krahë, çanta kovë, dhe nëse ju pëlqejnë çantat me rrip, mund të përdorni gjithashtu një përgjatë gjithë gjoksin tuaj.

Nëse keni një formë mollë

Ju duhet të krijoni një iluzion për të balancuar skicat e trupit tuaj. Madhësia dhe dizajni i çantës së dorës që zgjidhni do të bëjë ndryshimin. Qëndroni larg modeleve të vogla, të shkurtra dhe të parregullta.

Çantat prej lëkure të fortë dhe të ndritshme dhe çantat e dorës me rrip të gjatë janë thjesht të përshtatshme për ju.

Nëse keni një formë klesidre

Urime, ju jeni një nga ata me fat! Edhe pse nuk ka ndonjë bllok midis zgjedhjeve të çantës dhe trupit tuaj, duhet të zgjidhni çanta që nuk mbulojnë figurën tuaj të ekuilibruar.

Zgjidhni teksturat e lëmuara dhe modele një e  cope dhe vishni ato me veshje të thjeshta, për një efekt më dramatik.

Mos dilni me dhe mos rrëmbeni çantën e parë që shihni, zonja. Në vend të kësaj zgjidhni diçka që funksionon për ju!