Si ta Shpëtoni Veten nga Njerëzit që Nuk Pushojnë së Foluri

Një histori “argëtuese” për gjyshen e tyre, macen e tyre ose thjesht për rrugen për në punë: Disa njerëz thjesht duhet të shprehin mendimet e tyre dhe nuk mund të ndalen.

Sigurisht, është e rëndësishme të jeni të sjellshëm dhe të mos i ndërpritni njerëzit, por kjo mund të arrijë deri në atë pikë sa ata fillojnë të harxhojnë kohën tuaj për gjërat e tyre të kota. Pra, gjëja më e rëndësishme për të bërë këtu është të “luftoni” për veten tuaj dhe të dini se si t’u shpëtoni këtyre njerëzve.

Ne po ju sjellim një listë me 8 këshilla të dobishme që mund t’ju ndihmojnë të përfundoni çdo bisedë që ka shkuar shumë larg. Mos u shqetësoni, nuk do të dukeni keq, pasi do të dini si ta bëni atë me stil. Le të fillojmë!

Të dëgjosh me edukatë

Hapi i parë është të dëgjoni me durim. Është e rëndësishme të kuptoni se çfarë po përpiqet t’ju tregojë ky person. Ndoshta, ekziston një mendim i rëndësishëm që ata po përpiqen të shprehin ose një ndjenjë që duhet të tregojnë. Ose mbase, ata duan të admirohen. Nëse është diçka me të vërtetë e rëndësishme, fjalimi nuk duhet të zgjasë shumë.

Të pyesësh shpesh se cila është pika kryesore

Mund të ndodhë që personi thjesht të devijojë nga tema, të flasë më shumë për gjëra dhe detaje të parëndësishme. Në këtë rast, do të jetë mirë t’i kujtoni se cila është pika kryesore e bisedës suaj. Ju gjithashtu mund t’i pyesni ata për këtë, kështu që ata do të duhet të kthehen nga parajsa në tokë. Në fund të fundit, është mirë t’u tregoni njerëzve se ata duhet të respektojnë kohën tuaj.

Të pyesni nëse mund t’i ndërprisni ato

Nëse pas të gjitha përpjekjeve tuaja të mëparshme për të përfunduar bisedën, ata ende nuk ndalojnë, atëherë mund të jetë koha për të qenë më bindës. Ju mund t’i pyesni ata me edukatë, por me siguri, nëse ata e kanë problem nëse i ndërprisni ato. Disa prej tyre mund të kuptojnë se biseda është zvarritur për një kohë të gjatë dhe disa prej tyre mund t’ju kërkojnë t’i lejoni që ata të përfundojnë mendimin e tyre.

Këtu është mirë t’i lejoni ato të përfundojnë, pasi me të vërtetë nuk keni një zgjedhje. Por, sapo të mendoni se ata do të kalojnë në një temë tjetër, ky është shansi juaj për t’i ndërprerë ato përsëri.

Ndërrimi i vendeve

Pasi t’i ndërpresë ato, mund t’i “ndërroni vendet”. Në vend që ta ndërpresësh bisedën plotësisht, mund të shtosh një koment për të. Shtimi i një historie të ngjashme të kotë për veten, qenin tuaj ose mikun tuaj mund të ketë një efekt pozitiv. Do t’i bëni ata të provojnë se si ndiheni dhe ata mund të ndalojnë së foluri.

Duke u thënë atyre se nuk keni kohë

Ndonjëherë, njerëzit thjesht nuk mund të kuptojnë. Nuk do të ketë ndonjë dëm t’i shtyjë ato edhe më shumë. Duke u thënë atyre që nuk keni më kohë t’i dëgjoni ata, do të tregoni se jeni shumë të zënë në këtë moment dhe nuk mund të shqetësoheni më. Mund të shtoni që sa më shpejt që të keni përfunduar me punën tuaj, mund ta përfundoni bisedën. Dhe nëse ndodh që ata në të vërtetë kthehen për të përfunduar fjalimin e tyre, gjithmonë mund të thoni, “Jo tani, unë jam akoma i zënë”.

Marrëveshja për një kohë specifike bisede

Duke u kujtuar që ju keni një orar të zënë gjithashtu mund të bëjë punë. Në disa raste, madje mund të ankoheni për mungesën e kohës dhe sasinë e gjërave që duhet të bëhen. Nëse shihni se ata me të vërtetë duan të përfundojnë fjalimin e tyre, atëherë propozoni një kohë specifike kur mund ta bëni përsëri. Ndërsa e bëni këtë, ju mund të theksoni edhe një herë që nuk është aq e lehtë për ju që ta zgjidhni atë, pasi keni shumë punë për të bërë.

Duke treguar mospëlqimin tuaj

Mund të ndodhë që ata nuk interesohen për asgjë dhe thjesht nuk mund të ndalojnë së foluri. Ata thjesht duan t’i tregojnë historinë e tyre të jetës kujtdo me të cilin takohen në rrugë.

Nëse asnjë nga truket tuaja për të ndaluar fjalimin e tyre nuk funksionoi, atëherë thjesht mund të tregoni se nuk ju pëlqen situata. Gjuha juaj e trupit së bashku me shprehjen tuaj të mërzitur të fytyrës do t’u tregojë atyre se fjalimi i tyre nuk është më i mirëpritur.

Thjesht largohuni

Është e vrazhdë, por efektive. Nëse arrihet në pikën ku ata po ju ndalojnë të bëni detyrat tuaja dhe të injoroni gjuhën e trupit tuaj, atëherë kjo mund të jetë një shenjë për ju.

Po, është koha të largohemi. Në fund të fundit, mjafton, ju keni jetën tuaj dhe gjërat në të cilat duhet të përqendroheni.