Të Vërtetat e Hidhura që i Injorojmë në Fillim të një Marrëdhënieje, Pastaj Pendohemi Rëndë

Thonë se “dashuria është e verbër” dhe ndoshta kanë të drejtë. Ne kemi tendencë të injorojmë shumë gjëra për të dashurit tanë, edhe pse këto gjëra ulërasin duke thënë se ju duhet të hini dorë nga marrëdhënia. Si pasojë, ne përpiqemi të vendosim përsëri në vend një zemër të thyer ose thjesht ngrihemi një ditë duke kuptuar se kemi humbur vite në një marrëdhënie të kotë.

Kjo nuk do të ndodhte nëse do ta kuptonim që nga fillimi se ku mund të çojë. Dhe ndonjëherë mundemi: këtu ne do të paraqesim frazat më të zakonshme që çiftet mund t’ju thonë njëro-tjetrit që në të vërtetë janë sinjale që duhet të largoheni dhe të mos ktheheni më kurrë.

“Unë vazhdoj ta kem mendjen tek lidhja ime e mëparshme.”

Është një e vërtetë e sinqertë, dhe duhet ta pranoni dhe t’i thoni lamtumirë – kjo do të jetë më e mira për të dy. Ju ndoshta nuk doni të jeni një instrument për partnerin tuaj për të harruar ish-in e tyre dhe vazhdimisht të konkurroni me ta. Dhe me siguri nuk do të jeni të lumtur nëse ata kthehen së bashku.

Përtej kësaj, nuk rekomandohet që njerëzit të fillojnë një marrëdhënie të re menjëherë pas marrëdhënies së tyre të mëparshme ose derisa të përfundojë gjithçka, kështu që është më mirë të largoheni dhe t’i jepni partnerit tuaj pak kohë për të kuptuar ndjenjat e tyre.

Ata ankohen për të gjitha ish-ët e tyre.

Sigurisht, njerëzit futen në marrëdhënie toksike ndonjëherë, por nëse ndodh gjithë kohën, mbase problemi në të vërtetë ka të bëjë me të. Ju ndoshta do të përfundoni si një tjetër “ishe e çmendur” në listën e tyre dhe ata ndoshta do t’jua kujtojnë vazhdimisht. A keni nevojë për atë në jetën tuaj?

“Unë nuk mendoj se martesa ka kuptim.”

Kur dikush e thotë këtë, ata patjetër po nënkuptojnë se nuk do të martohen, madje as ju. Dhe meqenëse jeni të rritur, ky mendim është shumë i vështirë për tu ndryshuar, nëse është i mundur ndopak. Nëse mendoni të njëjtën gjë për martesën, atëherë është mirë. Por është e rëndësishme të keni mendime të ngjashme për këtë temë, kështu që nëse në të vërtetë dëshironi të martoheni, atëherë mos e humbni kohën tuaj.

“Kur zemërohem, unë bërtas dhe i thyej gjërat. Nuk e kontrolloj dot.”

Kjo është një frazë alarmante që nuk duhet të injorohet kurrë. Do të thotë që partneri juaj është emocionalisht i paqëndrueshëm dhe se emocionet nuk janë kufi. Do të merrni edhe dozën tuaj të abuzimit emocional dhe fizik, edhe nëse nuk mendoni se kjo do të ndodhë. Bëni vetes një favor dhe zhdukuni në momentin kur dëgjoni (ose vëreni) diçka të tillë.

Ata e pranojnë se nuk mund ta bënin kurrë një marrëdhënie të zgjaste shumë.

Ju nuk duhet ta injoroni këtë frazë, duke menduar se nuk do të ndodhë me ju. Mos e mbivlerësoni mundësinë që mendoni se mund të ndryshoni partnerin tuaj. Nëse ata e thonë atë, ata e bëjnë – dhe përveç kësaj, ata madje mund të thonë se ju paralajmëruan. Pra, nëse po kërkoni diçka që mund të bëhet serioze, jeni me një person të gabuar.

Ata nuk shohin asgjë të keqe tek të qenit vonë.

Kur dikush është vonë, ata zakonisht kërkojnë falje për të, pa marrë parasysh sa vonë janë. Nëse partneri juaj nuk sheh asgjë të keqe tek kjo, është një shenjë e keqe. Do të thotë që atyre u mungon respekti për kohën tuaj, dhe ekziston një probabilitet i madh që ata të jenë egoistë dhe të kenë një prirje për të zhvlerësuar gjithçka për njerëzit e tjerë. Merrni shënim dhe gjeni dikë që do t’ju vlerësojë juve dhe kohën tuaj.

Ata pranojnë se marrëdhëniet nuk janë përparësia e tyre kryesore gjatë gjithë kohës.

 

Sigurisht, për disa njerëz një karrierë mund të jetë përparësia e tyre më e madhe, dhe nuk ka asgjë të keqe me këtë. Sidoqoftë, nëse partneri juaj thotë diçka të tillë pa ndonjë kontekst, nënkupton që dëshiron t’i marrë gjërat me avash. Është një frazë për të njoftuar se partneri juaj nuk do të bëjë shumë përpjekje në marrëdhënien tuaj, kështu që thjesht merrni atë siç është dhe vendosni nëse kjo është ajo që ju dëshironi dhe keni nevojë.

“Një burrë / grua duhet …”

Nëse partneri juaj flet për pritshmëritë e tyre, kjo do të thotë që ata presin që ju t’i ndiqni ato në mënyrë që të vazhdoni marrëdhëniet. Nëse nuk i ndani këto standarde, por vendosni të hyni në këtë marrëdhënie sidoqoftë, kjo do të çojë në më shumë stres dhe tension, kështu që me siguri do të jetë më mirë t’i jepni fund para se të fillojë.

“Ti nuk ke nevojë për dikë si unë.”

Jo, kjo nuk është një sfidë për të provuar se partneri juaj është i gabuari/a. Njerëzit që nuk janë të sigurt gjithmonë luajnë viktimën, dhe nëse hyni në këtë lojë, marrëdhënia juaj do shkojë deri në atë pikë sa ju të bindni vazhdimisht partnerin tuaj se është i shkëlqyeshëm dhe se ata ia vlen që ju të bëheni xheloze pafund.

Në rast se është më shumë si një, “Mos u dashuro me mua”, ka të ngjarë të jeni duke u marrë me një tradhëtar. Dhe ne nuk jemi të sigurt se cili prej këtyre llojeve është më i keqi.

Ndonjëherë mund të jetë gjithashtu një mënyrë e sjellshme për të thënë se është partneri juaj që nuk ka nevojë për dikë si ju. Sido që të jetë rasti, është më mirë të largoheni për të mos torturuar asnjërin prej jush.