Vajzat ia Zgjasin Jetën Babait, Thotë Studimi i Fundit mbi Jetëgjatësinë

© Kurt Krieger / Corbis Entertainment / Getty Images © Kurt Krieger / Corbis Entertainment / Getty Images

Përveç të gjitha gëzimeve që sjellin vajzat në këtë botë, rezulton se ato gjithashtu shtojnë vite të çmuara në jetëgjatësinë e baballarëve të tyre. Sipas një studimi, baballarët që kanë vajza kanë tendencë të jetojnë më gjatë në krahasim me ata që nuk kanë.

Ne jemi intriguar nga ky studim dhe dëshirojmë ta ndajmë atë me ju.

© 0000001/Reporter

Meqenëse nuk dihet shumë për efektet që ka lindja e fëmijës në shëndetin dhe trupin e një babai, një studim u krye nga studiues të Universitetit Jagiellonian të cilët gjurmuan edhe më thellë. Një sasi e madhe e të dhënave demografike u mblodhën nga mbi 4,310 njerëz (të përbërë nga 2,147 nëna dhe 2,163 baballarë) dhe u analizuan.

Numri i fëmijëve që u mor në konsideratë përbëhej nga vajza dhe djem nga dy ndryshore të ndryshme. Është zbuluar se numri i përgjithshëm i fëmijëve ose djemve nuk ka pasur asnjë lloj efekti tek baballarët. Megjithatë, u zbulua se numri i vajzave ishte i lidhur me jetëgjatësinë atërore.

© 0000001/Reporter

Studimi pretendon se baballarët me vajza kanë tendencë të jetojnë më gjatë dhe sa më shumë vajza të kenë, aq më gjatë do të jetojnë – specifikisht, me “74 javë për secilën vajzë të lindur”. Dhe përderisa ky është një lajm mjaft i mirë për të gjithë baballarët që kanë vajza, të dhënat nuk rezultuan të njëjta kur bëhet fjalë për nënat.

© Jersey Girl / Miramax

Sipas studimit që u botua në Revistën Amerikane të Biologjisë Njerëzore, si vajzat dhe djemtë kanë një ndikim negativ në shëndetin e një nëne dhe zvogëlojnë jetëgjatësinë e saj. Në një shënim më pozitiv, një ekspert tjetër kohët e fundit zbuloi se gratë që qëndrojnë beqare për më gjatë janë më të lumtura.

© Fathers and Daughters / Lakeshore Entertainment

Duke kundërshtuar atë studim specifik, një tjetër është duke dalë në përfundimin se të kesh një fëmijë, pavarësisht nga gjinia, rrit jetëgjatësinë e të dy prindërve. Bazuar në të dhënat e mbledhura për më shumë se 14 vjet, këta studiues kanë zbuluar se çiftet me një fëmijë kanë më shumë të ngjarë të jetojnë më gjatë në krahasim me ata që zgjedhin të mbeten pa fëmijë.

A bini dakord që fëmijët rritin jetëgjatësinë e prindërve të tyre? Etiketoni babanë tuaj më poshtë dhe njoftojeni se sa me fat është ai që ju ka në jetën e tij!