10 Gabime që Bëjmë Kur Planifikojmë Dhomën e Gjumit

© lifeforstock / Freepik , © Anastasiya Pavlova / Unsplash

Dhoma e gjumit është një hapësirë personale, kështu që secili anëtar i familjes e rregullon dhe dekoron atë sipas shijes së tij.

Sidoqoftë, ka disa gabime tonat që na bëjnë të mos e shijojmë në maksimum këtë dhomë. Për ta korrigjuar këtë, ekzistojnë disa këshilla për rregullimin e dhomës sonë sipas dëshirës, duke e mbajtur atë komode dhe funksionale.

Ne kemi bashkuar një listë me 10 gabime që bëjmë shpesh kur zbukurojmë dhomën e gjumit. Shkojme !

Zgjidhni komodinat e natës që nuk janë në madhësinë e duhur

Kur zgjidhni komodinën, duhet t’i kushtoni vëmendje madhësisë dhe lartësisë së saj, në mënyrë që të mos jetë as shumë e madhe, as shumë e vogël, por gjithashtu jo shumë e lartë ose shumë e ulët. Për këtë, ju mund t’i referoheni një llambe: madhësia perfekte do të ishte të jeni në gjendje ta vendosni këtë objekt pa problem dhe pa zënë shumë hapësirë.

Bëni një shtrat shumë të madh

© jeanvdmeulen / Pixabay , © Erika Wittlieb / Pixabay

Kur vendosni shtratin, duhet të merrni parasysh hapësirën e disponueshme në dhomë. Mos harroni se rekomandohet të keni të paktën dy metra hapësirë të lirë në secilën anë të shtratit për t’u ngritur dhe ngritur pa ndonjë problem.

Keni shumë jastëkë

© Taryn Elliott / Pexels , © Jean van der Meulen / Pexels

Ka njerëz që duan të kenë shumë jastëkë në shtrat për zbukurim, por jo të gjithë. Sa më shumë që të jetë, aq më e çrregullt do të shfaqet dhoma dhe aq më e vështirë do të jetë të shtriheni në shtrat. Sidoqoftë, mungesa e mjaftueshme e tyre mund ta bëjë atë të ndjehet jo i plotë, prandaj është e rëndësishme që numri i jastëkëve të përputhet me madhësinë e shtratit.

Zgjedhja e kokës së gabuar

© Pixabay / Pexels

Koka e krevatit duhet të përputhet me stilin e dhomës së gjumit, madhësinë e shtratit dhe murin në të cilin do të vendoset. Kur zgjidhni, mos harroni të merrni parasysh funksionin e tij, qoftë për zbukurim, për të mbrojtur murin, etj.

Krijoni vendin tuaj të punës në dhomën tuaj

© iriana88w / Depositphotos , © 2mmedia / Depositphotos

Nuk është e këshillueshme që të përzieni vendin tuaj të punës dhe vendin tuaj të pushimit, kështu që vendosja e tryezës suaj të punës në këtë dhomë mund të rrezikojë gjumin tuaj, pasi kjo pjesë e mobiljeve mund t’ju kujtojë ditën tuaj të punës.

Nëse keni vetëm një hapësirë të vogël, këshillohet që tavolinën tuaj ta vendosni larg shtratit, në mënyrë që të mos e shihni, por edhe ta mbani dhomën tuaj të pastër dhe të rregullt.

Përdorni një qilim të vogël

Nëse dëshironi të përdorni një tapet si element dekorativ, mos harroni se ai duhet të zërë një pjesë të madhe të hapësirës. Përndryshe, dhoma do të duket më pak e ngrohtë.

Keni vetëm një burim drite

© pressfoto / Freepik , © elenathewise / Depositphotos

Planifikoni vendet dhe llojet e dritave që dëshironi të vendosni në dhomën tuaj, varësisht nga mënyra se si dëshironi të përdorni secilën hapësirë. Nëse është e nevojshme, shtoni drita shtesë në vende të veçanta, si në komodinën e natës, për kur doni të lexoni në shtrat.

Vendosni perde shumë të trasha

© JanClaus / Pixabay

Perdet janë një element themelor i kësaj pjese, sepse ato mbrojnë nga të ftohtit dhe lejojnë të privatizohet hapësira. Sidoqoftë, mos harroni se sa më të trashë janë, aq më pak dritë dielli do të depërtojë, gjë që mund t’i japë dhomës tuaj të gjumit një efekt të errët. Sot, ju mund të zgjidhni blinde, grila, etj.

Mbani shumë mobilje

© Andrea Davis / Unsplash , © Sidekix Media / Unsplash

Ju nuk duhet ta harroni këtë rregull të artë: “Më pak është shumë” (“Less is more” në anglisht). Një dhomë me shumë mobilje do të duket më e çrregullt dhe / ose më e papastër sesa është në të vërtetë, por edhe më e vogël.

Mobiljet e përdorura në këtë dhomë kanë tendencë të jenë të mëdha (shtrati, komodinat, dollapi i dhomës, etj.), Prandaj ju këshillojmë që të mendoni mirë para se të shtoni më shumë vëllim në këtë hapësirë në shtëpi.

Lyeni muret me ngjyra të ndritshme

© harina / Pixabay , © Erika Wittlieb / Pixabay

Nuk rekomandohet të pikturoni muret me ngjyra të errëta të tilla si e kuqe, portokalli ose e verdhë e ndritshme, sepse ato nuk nxisin relaksim. Është më mirë të përdorni tone të lehta, të cilat ofrojnë qetësi, apo edhe të bardhën, gjë që e bën hapësirën më të madhe.

Nga ana tjetër, ju duhet të kombinoni këtë gamë të ngjyrave me pjesën tjetër të objekteve në dhomën tuaj, të tilla si shtrati, mobiljet, qilimat, etj.