10 Gjëra që Nuk Duhet të Vishni Kurrë në një Aeroplan

©Yaroslav Astakhov/shuttercstock,©kudla/shutterstock

Temperaturat gjatë fluturimeve mbahen të ftohta për të parandaluar që udhëtarëve t’u bien të fikët, dhe këpucët tuaja mund të ndezin detektorët e metalit në aeroport.

Një fluturim i rehatshëm është i domosdoshëm. Askush nuk dëshiron të zbresë nga një aeroplan duke u ndier i ngurtë, i shqetësuar ose i lodhur.

Dhe ajo që vendosni të vishni në aeroport mund të jetë një faktor kontribues në atë se sa mirë do të shkojë udhëtimi juaj.

Ne e dimë se sa stresues mund të jenë udhëtimet. Prandaj, ne kemi bërë një listë me 10 gjëra që nuk duhet të vishni në një fluturim në mënyrë që udhëtimi juaj të shkojë sa më mirë që të jetë e mundur.

Rroba të ngushta

Xhinset tuaja të ngushta mund të duken të shkëlqyera, por ato mund ta bëjnë një fluturim të pakëndshëm. Ju dëshironi të vishni diçka që lejon qarkullimin e duhur të gjakut. Për më tepër, fluturimet më të gjata mund t’ju vënë në rrezik të trombozës së venave të thella (një mpiksje gjaku që zakonisht ndodh në këmbë). Kjo gjendje mund të përkeqësohet nga rrobat e ngushta.

Trupat tanë gjithashtu priren të fryhen kur jemi 42,000 metra në ajër, kështu që rrobat tuaja që përqafojnë formën tuaj mund të fillojnë të ndjehen si një lëkurë e dytë në vend të një veshjeje.

Lente

Ajri në një aeroplan është i ndryshëm nga ajri në tokë. Kjo ndodh sepse ajri i kabinës qarkullon, dhe lartësitë e mëdha rezultojnë në lagështi më të ulët. Ky ajër i thatë mund të jetë irritues për sytë, veçanërisht për ata që mbajnë lente. Për këtë arsye, sugjerohet që udhëtarët të mbajnë syze në vend të tyre.

Materiale të ndezshme

Edhe pse urgjencat e fluturimit janë të rralla, është gjithmonë mirë të jeni të përgatitur. Disa materiale janë të ndezshme, të tilla si pëlhura pambuku dhe liri. Pëlhura më të trasha në përgjithësi konsiderohen më të sigurta për t’u veshur në rast zjarri.

Takat e larta

A keni arritur ndonjëherë pa frymë në portën tuaj të fluturimit? Kjo sepse aeroportet janë vende të mëdha, duke e bërë ideale veshjen e këpucëve të rehatshme në këmbë. Takat e larta mund të jenë veçanërisht shqetësuese në situata emergjente.

Për më tepër, takat e larta nuk janë prej pëlhure të shtrirë dhe shpesh mund të jenë të ngushta. Në fluturimet e gjata, këmbët tona priren të fryhen, kështu që këpucët e rehatshme janë të preferueshme.

Nuk ka shtresa të mjaftueshme

Fluturimet shpesh mbahen në temperaturë të ftohtë për të ndihmuar në parandalimin e të fiktit. Ju gjithashtu mund të ndiheni më të ftohtë sesa është e nevojshme sepse nuk lëvizni. Kjo është arsyeja pse është e mençur të vishni më shumë se një shtresë veshjesh në mënyrë që të përshtateni me temperaturat në përputhje me rrethanat.

Aksesorë metalikë

Mund të ketë metal në vendet që nuk do ta prisnit, të tilla si këpucë, mbështjellës të çamçakëzave dhe tela të brendshme në sytjena. Ju mund ta kaloni sigurinë e aeroportit më shpejt nëse zgjidhni të mos i vishni këto artikuj ose t’i hiqni ato dhe t’i ruani ato në bagazhin tuaj paraprakisht. Vendosja e detektorëve metalikë mund t’ju ngadalësojë vërtet dhe askush nuk e dëshiron këtë.

Veshjet e ndërlikuara

Ju nuk doni kuptoni që duhet të përdorni banjën në një fluturim vetëm për të ngecur duke u përpjekur të hiqni kostumin tuaj. Veshjet e ndërlikuara jo vetëm që e bëjnë më të vështirë të shkuarit në tualet, por ato mund të jenë shumë të pakëndshme për t’u ulur. Ju nuk dëshironi të keni nevojë t’i rregulloni rrobat tuaja çdo 5 minuta, prandaj sigurohuni që të vishni diçka që është provuar dhe testuar si komode.

Parfum dhe kolonjë

Ju mund ta doni erën e parfumit tuaj, por të tjerët në fluturimin me ju mund të mos e duan. Ajri qarkullon gjatë fluturimeve, dhe ju nuk mundeni që thjesht të hapni një dritare për të lënë erën jashtë. Ju gjithashtu nuk do të dini nëse njerëzit kanë alergji ndaj përbërësve në parfumin tuaj ose nëse dikush në fluturimin tuaj ka astmë të shkaktuar nga parfumi.

Pëlhura irrituese

Një pëlhurë mund të mos ju japë shumë kruajtje kur e vishni në dyqane dhe mbrapa, por jo të gjitha pëlhurat janë të shkëlqyera për t’u ulur për orë të tëra me ta veshur. Vishni pëlhura që marrin frymë dhe janë të buta për të parandaluar plasjen ose acarimin e lëkurës gjatë fluturimit tuaj.

Parulla apo grafika ofenduese

Ju dëshironi që fluturimi juaj të shkojë sa më mirë që të jetë e mundur. Kjo është arsyeja pse është më mirë të shmangni bluzat me grafikë ekspresive ose fyese mbi to. Ka edhe fëmijë në fluturime, dhe ju kurrë nuk e dini se çfarë njerëzit do të konsiderojnë fyese, kështu që është më mirë të luani sigurt.