10 Gjëra të Sikletshme që Nuk Duhet t’i Bëjmë në Vendet e Tjera

©depositphotos

Thenia e vjetër, “Si është vendi bëhet kuvendi”, vazhdon të jetë e vërtetë kudo. Kur udhëtoni jashtë vendit, duhet të jeni të kujdesshëm dhe t’i zbuloni të gjitha “të bëshmet dhe të pabëshmet” e vendit që po vizitoni.

Por, është më e rëndësishme të njohësh “Mos-et”, pasi kjo njohuri do të ju mbajë larg çdo polemike dhe sikleti.

Ne jemi këtu për ju dhe kemi renditur gjërat që nuk duhet të bëni në udhëtimin tuaj jashtë vendit. Dhe ju urojmë udhëtime të lumtura dhe të sigurta.

Bakshishet në Japoni

© anonymous / reddit

Mund të mos jetë e detyrueshme të mos lini bakshish në Japoni, por në disa raste, konsiderohet e vrazhdë. Ju gjithashtu mund ta gjeni atë të përmendur në fund të faturës se stafi paguhet plotësisht, kështu që nuk nevojiten bakshishe.

Ndarja e faturave në Francë

© Before Sunrise / Columbia Pictures

Konsiderohet si një sjellje jo e sofistikuar kur bëhet fjalë për ndarjen e faturës në Francë. Kjo për shkak se ata nuk duan të flasin fare për para. Sidoqoftë, nëse jeni një grup i madh, me siguri mund të vendosni të ndani faturën mes të gjithëve.

Duke përshëndetur këdo në Greqi

Për Grekët, ekspozimi i pëllëmbës është më shumë një fyerje, sesa një përshëndetje. Është më shumë si të thuash, “Unë të refuzoj”.

Prekja e një personi të gjinisë së kundërt në Indi

Prekja e një personi të gjinisë së kundërt në Indi konsiderohet fyese, sidomos në fazat e para të njohjes, apo përshëndetjes.

 

Fotografimi pa leje në Emiratet e Bashkuara Arabe

Ky konsiderohet një shkelje, sipas ligjeve kibernetike të vendit. Mund t’ju dënojë me burg deri në 6 muaj dhe t’ju kushtojë një gjobë të rëndë, deri në 500,000 AED (136.130 dollarë), veçanërisht nëse postoni fotot në mediat sociale.

Kapërcimi i rradhës në Australi

Gjithmonë është tabu për të kapërcyer rradhën nëse jeni në Australi dhe Angli. Kjo vlen kur përdorni transportin publik, në qendrat tregtare, në bar, ose kudo tjetër. Gjithmonë prisni radhën tuaj dhe mbajini gjërat e thjeshta.

Ecja në korsitë e biçikletave në Hollandë

Çiklizmi është mënyra kryesore e transportit në Hollandë dhe zakonisht është gjithmonë i mbipopulluar. Pra, kur ecni në korsinë e biçikletave, ekzistojnë rreziqe të pashmangshme që ju të përplaseni një çiklist. Është më mirë të keni kujdes për këtë dhe gjithmonë të ecni në trotuar për të mbajtur rreziqet larg.

Dhënia e gjestit OK në Turqi

© Project X-Traction / Talent International Media Co. Ltd.

Kjo është e barabartë me tregimin e gishtit të mesëm. E njëjta gjë vlen edhe për Gjermaninë dhe Brazilin.

Tundja e kokës në Bullgari dhe Shqipëri

© Gift Habeshaw / Unsplash

Zakonisht, të tundësh kokën (lart e poshtë) do të thotë po dhe të tundësh kokën (nga njëra anë në tjetrën) do të thotë jo. Është e rëndësishme të dini se kjo është komplet e kundërta në Bullgari dhe Shqipëri.

Ushqimi i zogjve në Singapor

© ktoine / Foter

Ushqimi i zogjve, hedhja e mbeturinave kudo dhe çamçakëzi në publik do t’ju vërë një gjobë të lartë në Singapor.