10 Gjërat e Zakonshme që na i Fshehin Vetitë e Tyre të Veçanta

©depositphotos

Duke qenë të rrethuar nga kaq shumë produkte dhe shërbime në ditët e sotme, ne as nuk mund ta mendojmë se ato kanë tipare të papritura. Ne mund të hedhim stickers mbi fruta dhe perime pa i kontrolluar ato, të luajmë me furça e shkallëve elektirke herë pas here, ose të mos përdorim telefonat tanë në potencialin e tyre të plotë. Për fat të mirë, nuk është kurrë vonë për të mësuar diçka të re.

Ne përpiqemi gjithmonë të mësojmë më shumë rreth gjërave përreth nesh. Dhe na duket me të vërtetë emocionuese kur gjërat e zakonshme rezultojnë krejtësisht të pazakonta. Le të shohim se çfarë janë!

Numrat e ngjitur në fruta dhe perime

Disa ngjitëse të frutave dhe perimeve jo vetëm që na tregojnë për vendin nga kanë ardhur këto prodhime, por numrat e shtypur në to gjithashtu kanë një qëllim. Ata quhen kode kërkimi të çmimeve (PLU). Ato përdoren nga arkëtarët për t’i kaluar në kasë, por mund t’ju tregojnë për mënyrën se si u rrit një frut ose perime e veçantë:

  • Nëse gjeni një numër 5-shifror duke filluar me 9 – ky produkt u rrit organikisht.
  • Një kod 4-shifror duke filluar me 3 ose 4 – ky produkt u rrit në mënyrë konvencionale.
  • Një kod 5-shifror duke filluar me 8 – ky produkt u modifikua gjenetikisht.

Furçat mbi shkallët lëvizëse

© depositphotos.com © shutterstock.com

Disa njerëz pa frikë mund t’i përdorin ato furça për të pastruar këpucët gjatë rrugës. Megjithëse, kjo është e kundërta e idesë origjinale. Ata kanë për qëllim të jenë një kujtesë për njerëzit se ata janë shumë afër skajit dhe duhet të qëndrojnë larg kësaj zone. Përndryshe, rrobat ose këpucët e tyre mund të futen në bllok midis hapit lëvizës dhe strukturës mbajtëse.

Skedat Nintendo kanë shije të hidhur.

© TingleMaps / reddit

Lojërat Nintendo janë jashtëzakonisht të njohura, si për të rriturit, ashtu edhe për fëmijët. Megjithëse, të vegjëlit ndonjëherë përpiqen t’i shijojnë apo edhe t’i hanë. Për të parandaluar këtë, Nintendo vendosi të shtojë pak aromë në pajisjet e tyre të lojës. Ato janë të veshura qëllimisht me kimikate të padëmshme që lënë një shije të pakëndshme të hidhur në gojë dhe i bëjnë fëmijët, ose këdo tjetër, të mos duan t’i provojnë përsëri.

Ndihmësi i Google mund të kontrollohet me fraza të Harry Potter

© shutterstock.com

Ata që kanë dashur gjithmonë të bënin magji si magjistari i famshëm mund ta marrin këtë ndryshim me telefonat Android. Nëse hapni ndihmësin e google dhe thoni, “Lumos maxima”, telefoni automatikisht do të ndezë elektrikun e dorës, duke thënë, “Nox” do ta fikni atë dhe duke thënë, “Silencio” do ta bëjë telefonin tuaj të fiket të gjitha njoftimet dhe zilet.

Vrimat në topat e golfit

© RoverStoffe / reddit

Topat e golfit janë plot vrima të zbehta për një arsye, dhe nuk është për t’i zbukuruar ato dhe për t’i bërë të dallueshëm. Fillimisht, topat e golfit ishin bërë të rrumbullakët dhe të butë, por rezulton se ata me gropa mund të fluturojnë më tej sesa ata të lëmuar.

Pra një top i butë golfi do të udhëtonte vetëm rreth gjysmën e asaj që bën një top golfi me gropa. Kjo dhe shumë faktorë të tjerë të ndryshëm mund të përcaktojnë rezultatin e lojës.

Rrathët nëpër pjesën e poshtme të mbështjelles së chips-ave

© unknown / imgur

Disa spekulojnë se ngjyra e tyre mund t’i referohet mënyrës së prodhimit të produktit. E gjelbër – në mënyrë organike, e zezë – e modifikuar gjenetikisht, etj. Këto qarqe misterioze quhen “blloqe ngjyrash të printerit” ose “arna të kontrollit të procesit”. Prodhuesit kanë nevojë për ta që të kontrollojnë nëse gjithçka ishte shtypur siç duhet, dhe t’u tregojë atyre se ku mund të shkurtojnë paketimin e produktit.

 Mini-fole e kufjeve dhe mikrofonëve me unaza

Ndonjëherë mund të vërejmë se fundi i një mini-jack mund të ketë një, 2 ose 3 unaza. Qëllimi i tyre kryesor është të veçojnë impulse elektrike që marrin nga pajisjet për të transferuar informacione.

Një shirit në një mini-prizë për kufje, për shembull, mund të sigurojë vetëm një sinjal mono-tingull, që do të thotë që të dy telat e veshit marrin saktësisht të njëjtin informacion. 2 unaza mund të veçojnë 2 sinjale dhe të transferojnë tingullin stereo. Kjo bën që kufjet tuaja të majta dhe të djathta të luajnë një tingull paksa të ndryshëm. 3 unaza janë zakonisht të pranishme në pajisjet që kanë mikrofon në to.

Letër për produkte kozmetikë

Në shumicën e paketave të makijazhit mund të gjejmë shkronja si 12M ose 24M, por kësaj radhe ato përmbajnë informacione që ishin menduar për klientët, jo për prodhuesit. Këto gjëra quhen “simbole të periudhës pas hapjes”. Qëllimi kryesor është të shikoni datën e skadimit. Numri qëndron për sasinë e muajve të treguar me shkronjën “M.”

Zhbëj veprimet e mëparshme në iPhone

Ndërsa përdorni aplikacionin e shënimeve iPhone, mund të fshini aksidentalisht një shënim të rëndësishëm ose thjesht të bëni shënime në tekstin tuaj. Nuk ka asnjë buton për të kthyer mbrapsht veprimin, kështu që mund të duket pak e bezdisshme të përpiqesh të rivendosësh gjërat.

Mënyra e shpejtë dhe e thjeshtë për të prishur operacionin është duke bërë një lëvizje të shpejtë me telefonin tuaj. Pas një momenti të shkurtër ju duhet të merrni njoftimin pop-up: “Undo typing”. Thjesht klikoni “Undo” dhe përsërisni sa herë të keni nevojë.

Shënim: Nëse lëkundja nuk funksionon, shkoni në:

Versioni iOS 12 dhe më i vjetër: Cilësimet – Të përgjithshme – Aksesueshmëria – Shkundni për ta zhbërë

Versioni iOS 13: Cilësimet – Mundësia e arritjes – Prekja – Shkundni për ta zhbërë

Varëse rrobash të bëra nga druri

© pexels.com © depositphotos.com

Ndërsa varëset e rrobave prej druri janë më të qëndrueshme se ato plastike dhe janë të përshtatshme për mantelet e rënda dhe xhaketat, ka më shumë për përdorimin e tyre. Varëset e mira janë bërë nga druri kedri, të cilat mund të ndihmojnë për të luftuar defektet në dollapin tuaj. Jo vetëm që aroma e saj e pasur largon molën, por vetë druri mund të ndihmojë në thithjen e lagështisë së panevojshme dhe largimin e aromave të pakëndshme.