10 Këshilla për ta Ruajtur Smartfonin si Ditën që e Keni Blerë

©Depositphotos.com

Një nga ndjenjat më të mira në botë është dita e parë kur përdorni smartphone-in tuaj të ri. Të gjithë duam që të zgjasë për aq kohë sa mundet, në gjendje të shkëlqyeshme. Sidoqoftë, rutina dhe zakonet tona të përditshme mund të jenë mjaft mizore ndaj këtyre pajisjeve të dobishme.

Ne nuk kemi kursyer asnjë përpjekje për të gjetur këshilla super të dobishme për të ndihmuar telefonat tuaj inteligjentë të zgjasin për vite e vite.

Pastroni pluhurin nga porta e karikimit të telefonit tuaj.

© rabbitfoto / Shutterstock, © thrillawaits / Depositphotos

Përdorni një kruese dhëmbësh për të pastruar butësisht pjesën e brendshme të portës. Fshijeni atë përreth pjesës së brendshme të portës për të pastruar çdo pluhur dhe më pas jepni telefonit një shkundje të vogël për të bërë që pluhuri të bjerë. Merrni kohën tuaj dhe jini sa më të kujdesshëm.

Mos përdorni kriskotin dhe ndenjëset e makinës

© GDmitry / Shutterstock, © oatjo / Depositphotos

Rrogozat dhe jastëkët që nuk rrëshqasin nuk ju japin një garanci të vërtetë se telefoni juaj nuk do të rrëshqasë poshtë. Ekziston ende një mundësi që ai të fluturojë nga këndi tjetër. Kjo situatë mund të dëmtojë rëndë telefonin tuaj, ose më keq, mund ta shkatërrojë plotësisht atë.

Nxirrni ujin dhe pluhurin nga altoparlanti juaj

© ruhuntn@hotmail.com / Depositphotos

Telefoni juaj i mbijetoi kontaktit me ujë, por a është i zhurmshëm zëri që vjen nga altoparlantët? Kjo sepse mund të këtë mbetur akoma pak ujë i bllokuar në altoparlantët aktualë.

Shumica e njerëzve do të përdorin oriz për të tharë smartphone-in e tyre, por ne kemi një mënyrë më efikase për ta bërë këtë. Shkarkoni aplikacionin android ose shortcut për iOS dhe këto do t’ju ndihmojnë të nxirrni ujin nga altoparlanti juaj.

Ata luajnë një tingull të veçantë që shtrydh të gjithë ujin. E njëjta gjë funksionon me pluhurin, dhe nëse e bëni rregullisht do t’i mbani altoparlantët tuaj në gjendje të mrekullueshme për shumë vite që do të vijnë.

Silleni telefonin tuaj rregullisht në shërbimet e garancisë.

© Milkos / Depositphotos, © AndrewTovstyzhenko / Depositphotos

Bërja e kësaj është e lehtë dhe do të kurseni nervat së bashku me paratë tuaja. Specialistët në dyqanet dhe qendrat e autorizuara të shërbimit do të diagnostikojnë smartphone-in tuaj dhe do të riparojnë çdo dëmtim të brendshëm ose të jashtëm që mund të ketë. Kjo ndoshta nuk do t’ju kushtojë asgjë në varësi të garancisë.

Mos e vendosni telefonin në xhepin tuaj të pasmë.

© Depositphotos.com, © Jonas Leupe / Unsplash

Ju mund të harroni që e keni vendosur atje, pastaj uleni në të dhe e shtypni. Do të ishte për të ardhur keq të shkatërroni një telefon në këtë mënyrë.

Çaktivizoni Bluetooth-in kur nuk e përdorni.

© prykhodov / Depositphotos, © Blankstock / Depositphotos

Bluetooth-i është një mjet shumë i dobishëm, por gjithashtu mund të jetë i rrezikshëm. Rekomandimi është ta fikni kur nuk po e përdorni dhe duke e bërë këtë, ju do të bllokoni të gjitha llojet e shkarkimeve të dëmshme që mund të ndodhin.

Ngarkoni smartphone-in tuaj para se bateria të bjerë plotësisht.

© georgejmclittle / Depositphotos

Nuk ka asgjë të keqe që telefoni juaj të jetë në bateri 0%, por nëse ndodh shumë shpesh, atëherë telefoni juaj do t’ju shërbejë për një kohë shumë më të shkurtër.

Çdo smartphone ka një sasi të caktuar të cikleve të ngarkimit. Kjo është kur e karikoni telefonin tuaj në 100% dhe më pas e përdorni derisa të harxhohet plotësisht nga bateria. Nëse e bëni këtë rregullisht, atëherë bateria e telefonit tuaj nuk do të zgjasë.

Azhurnoni rregullisht softuerin tuaj.

© GaudiLab / Depositphotos, © HannaTolak / Depositphotos

Këto janë azhurnime të nevojshme që përdoren për të hequr qafe disa gabime që mund të hasni, për të drejtuar smartphone-in tuaj më shpejt dhe për të mbajtur mbrojtjen të azhurnuara.

Mos përdorni karikuesit USB

© kasto / Depositphotos, © StaceStock / Depositphotos

Ka ngarkues USB të shpërndarë nëpër aeroporte dhe këta karikues aeroporti mund të jenë vërtet shumë të përshtatshëm për ne, megjithatë nuk janë domosdoshmërisht të sigurt.

Ndërsa ngarkoni telefonin tuaj, do të transferoni të dhëna. Këto të dhëna gjithashtu mund të arrihen nga hakerat duke përdorur të njëjtat porte. Kur lidhni kabllon e telefonit tuaj në një port të kompromentuar, ajo lidh pajisjen tuaj me një disk të jashtëm. Kjo mund të nisë një proces të palëve të treta që shkarkojnë të dhënat tuaja, video nga media tuaj, ose madje edhe ngarkon softuer të dëmshëm.

Mos e përdorni telefonin tuaj me një shirit të fitnesit.

© AllaSerebrina / Depositphotos, © Maridav / Depositphotos

Nxehtësia, uji dhe kripa. Duket si një recetë, apo jo? Një recetë për shkatërrim, mbase. Këta janë 3 faktorë që do të shkatërrojnë smartphone-in tuaj nëse e mbani atë në një shirit. Mungesa e qarkullimit të ajrit mund të çojë në mbinxehje dhe djersa juaj mund të futet madje edhe në portën e karikimit. Kripa e djersës mund të dëmtojë pajisjen dhe madje të shkaktojë probleme të tjera me pajisjen tuaj ashtu si çdo ujë i kripur.