11 Gjëra të Zakonshme që Nuk e Kemi Menduar se ishin Vërtet të Dobishme

© sean824 ©shutterstock

Ne i shohim këto gjëra çdo ditë, por shpesh as nuk i vërejmë funksionet e tyre të dukshme ose nuk dimë se për çfarë përdoren vërtet.

Ne tani kemi mësuar pse ka një shigjetë në matësin e karburantit të makinës dhe për çfarë duhen dhëmbëzimet në fundin e shisheve – dhe ne jemi të lumtur ta ndajmë këtë njohuri me ju.

Pse ka një shigjetë në matësin e karburantit të makinës suaj

© honkforhelp.com

Prodhuesit e makinave shtuan këtë shigjetë të vogël që shoferët të dinë se në cilën anë të makinës është kapaku i rezervuarit të makinës së tyre pa shikuar nga jashtë. Është shumë i përshtatshëm nëse sapo keni blerë një makinë të re ose keni marrë hua makinën e mikut tuaj. Sidoqoftë, jo të gjitha makinat e kanë këtë veçori.

Për çfarë shërbejnë thumba në xhepat e xhinseve

© sean824

Xhinset u krijuan fillimisht si rroba pune të qëndrueshme për minatorët dhe kërkuesit e arit. Megjithatë kishte një problem sepse xhepat nuk i rezistonin dot peshës së mjeteve dhe prerjeve dhe kështu ata këputeshin. Prandaj, për të parandaluar këtë, u vendosen thumba.

Pse staplerët e kanë këtë pjesë

 

© armada45.ru

Në modalitetin e tij “normal”, një stapler lidh letrat me prodhime nga brenda. Nëse e ktheni platformën e argjendtë 180 gradë, prodhimet do të përkulen nga jashtë, duke e bërë më të lehtë nxjerrjen e tyre nëse nevojitet pa dëmtuar gishtat tuaj dhe gjithashtu duke kursyer letrat.

Pse mund t’ju duhet një vrimë dhe dhëmbëzim në fund të një metri

© youtube.com
© youtube.com

Vrima është menduar që përdoruesi ta lidhë atë në një gozhdë dhe të masë distancën.

© youtube.com

Fundi i dhëmbëzuar do t’ju ndihmojë të shënoni vendin që ju nevojitet nëse nuk keni një laps të dobishëm.

Pse ka një vrimë në pjesën e poshtme të një dryni

© vrtp.ru

Ato zakonisht përdoren jashtë, dhe kjo vrimë është kullimi i ujit që futet brenda bravës kur bie shi – përndryshe brava do të ndryshket. Është gjithashtu i përshtatshëm për të vajosur përmes saj.

Si të zbuloni nëse telefoni juaj është i lagur brenda

© teron

Shumë bateri kanë këtë tregues të veçantë lagështie që duket si një katror i vogël ose një rreth, dhe ndryshon ngjyrën nga drita në të kuqe nëse është e lagur.

© ifeelstock

Duke filluar me iPhone 5, telefonat inteligjentë Apple e kanë këtë tregues në vendin e kartës SIM. Për të parë një tregues të lagështisë, provoni të përdorni një lupë të theksuar ose ktheni iPhone tuaj poshtë një dritë derisa ta shihni qartë treguesin.

Pse ka gunga të vogla tek tastet F dhe J

© FreerLaw

Ato janë të dobishme kur shtypni duke përdorur metodën e prekjes me dhjetë gishta. Këto çelësa janë “spiranca” – ju vendosni gishtat tregues mbi to.

Si të grisni saktë shënimet ngjitëse nga blloku i tyre

© whitehorses.nl
© whitehorses.nl
© whitehorses.nl

Nëse grisni shënime ngjitëse nga poshtë, buza rrotullohet dhe shënimi do të fshihet me kohën. Për ta shmangur këtë, shkëputeni përgjatë pjesës ngjitëse.

Pse keni nevojë për këtë hapje në një iPhone

© melkiu

Vrima në pjesën e pasme të iPhone tuaj, midis thjerrëzës së kamerës dhe blicit, është një mikrofon i dytë. Zvogëlon zhurmën përreth dhe e bën fjalimin tuaj të qartë nga çdo tingull i padëshiruar.

Pse ka një kunj dhe një vrimë në një shtypës hudhër

© grafvision

Nuk është vetëm një shtypës hudhre – është gjithashtu një pajisje për të hequr qafe gurët e qershisë. Vendosni një kokërr në vrimë në fund të dorezës, dhe kunji në dorezën tjetër do të shtypë pjesën e fortë kur ta shtyni atë.

Pse na duhen dhëmbëzime në fundet e shisheve të verës

© dlpn

Këto dhëmbëzime kanë disa arsye pse ata ekzistojnë:

Nuk kishte pajisje speciale për të bërë shishe më parë, dhe ishte e vështirë të bëje një shishe me një fund të sheshtë. Qepja duhej “palosur” në shishe kur fryhej. Me kalimin e kohës, ajo u bë një traditë e llojeve të ndryshme të shisheve.

Kur vera duhet të mbahet për një kohë të gjatë, një sediment është i pashmangshëm.  Dhëmbëzat e bëjnë atë të grumbullohet rreth vetes, duke mos lejuar që ajo të derdhet në gota bashkë me verën.

Në rastin e shisheve të shampanjës ose verës me gaz, dhëmbëzimet ndihmojnë në shpërndarjen e presionit brenda shishes, duke ulur stresin në tegel midis mureve dhe pjesës së poshtme.