11 Këshilla për Makinën që do t’i Shpëtojnë Udhëtimet Tuaja

Sipas statistikave, ne kalojmë rreth 90 minuta në ditë me makinë. Unë mendoj se të gjithë mund ta pranojmë se kjo është shumë kohë dhe ne duam ta shpenzojmë atë në rehati. Për ta bërë udhëtimin më të këndshëm në makinën tuaj, mund të përdorni disa këshilla të thjeshta që do t’ju ndihmojnë të harroni situatat e pakëndshme, siç është trafiku.

Ne kemi mbledhur disa ide që mund ta kthejnë mënyrën tuaj të zakonshme për në punë një udhëtim interesant.

Ushqime të përshtatshme

© hgtv

Nëse udhëtoni vetëm me veturë dhe doni të bëni një meze të lehtë pa u ndalur, merrni me vete një shportë si kjo. Nuk do t’ju shqetësojë dhe do të jetë më e lehtë të merni në dorë ushqime dhe pije. Mund të ju ndihmojë gjithashtu ta mbani makinën tuaj të pastër.

Kursimi i hapësirës

© hgtv

Për të liruar pak hapësirë në pjesën e pasme të makinës tuaj, përdorni disa mbajtëse të cilat kyçen. Tani të gjitha cadrat, çantat dhe qeset nuk do të zënë shumë hapësirë.

Udhëtimi me fëmijë

© greyhouseharbor

Gjatë udhëtimeve të gjata, fëmijët nuk dinë të argëtohen dhe mërziten. Për t’i kthyer udhëtimet tuaja në aventura, përdorni disa rafte me kupa që përdoren zakonisht në banjë. Fëmijët mund të vendosin në to lapsa dhe lodra të vogla.

Kusuri juaj është gjithmonë me ju.

© reddit

Ndonjëherë ne duhet të gjejmë para të vogla me të vërtetë shpejt për të paguar detyrimin ose për të paguar një tarifë. Për të shmangur këto situata, kur po pastroni makinën, ruajini monedhat tuaja në një enë për karamele dhe mbajini brenda në kroskot.

Kamuflimi i sistemit stereo

© coleus / reddit

Ju mund të përdorni një mbajtës DVD-je për të fshehur sistemin tuaj stereo ndërsa nuk jeni në një makinë. Hajdutët do të mendojnë se nuk keni një sistem stereo dhe nuk do të përpiqeni të futen në makinën tuaj.

Balsam = shkëlqim

© thekrazycouponlady

Shtoni pak balsam flokësh në ujë para se të lani makinën tuaj. Shumica prej tyre përmbajnë lanolinë, një lloj dylli që do ta bëjë makinën tuaj të shkëlqejë.

Një filtër për pluhurat

© thekrazycouponlady

Një filtër kafeje është pëlhura e përsosur për pluhurin që do t’ju ndihmojë të mbani makinën tuaj të pastër brenda. Këto filtra janë bërë nga pëlhura që mbledhin pluhur dhe nuk lënë asnjë shenjë.

Dritare absolutisht të pastra

© thekrazycouponlady

Për të bërë që bladat e fshirjes së xhamit të funksionojnë më mirë, fshijini ato me alkool. Sipërfaqja e tyre do të zvogëlohet dhe tehet do të jenë në gjendje të pastrojnë edhe pikat më të vogla të shiut.

Pastroni mbajtësit e kupave

© thekrazycouponlady

Për të pastruar mbajtësit e kupave, përdorni një filxhan dhe një çorap të vjetër, siç tregohet në foto. Për ta bërë procesin edhe më të lehtë, spërkatni disa gota më të pastra në çorap.

Ngjyra që mund të lahen

© thekrazycouponlady

Këtu keni një këshillë tjetër që mund ta kthejë një kënaqësi një udhëtim të gjatë me fëmijët. Lërini fëmijët të vizatojnë në dritare me ngjyra të thata ose të lagështa. Do të keni mundësi të fshini kryeveprat e fëmijëve tuaj me një leckë të vjetër.

Një sfond ylberi

© reddit

Kur të hipni në makinën tuaj të hënën në mëngjes dhe të shihni një tabelë kaq të ndritshme, ne do të betohemi se nuk mund të ndaleni së qeshuri – lumturia është në gjërat e vogla.

Për ta krijuar këtë, duhet të vendosni disa kaseta me ngjyrë në pjesën e brendshme për të bërë që llambat e lehta të mërzitshme të shkëlqejnë me ngjyrat tuaja të preferuara.

Një buton që kujdeset për shëndetin tuaj

Ka një buton në pultin e makinës suaj që kujdeset vërtet për ajrin që thithni. Quhet butoni i riciklimit të makinës. Jo shumë njerëz e dinë saktësisht se për çfarë është edhe nëse e shtypin herë pas here. Nëse ndaleni në trafik, mund ta shtypni këtë buton për të pastruar ajrin e ndotur dhe që të mos futet brenda makinës tuaj. Do të riciklohet ajri i pastër që është tashmë brenda makinës tuaj.