11 Këshilla për Makinën që Ju Kursejnë Kohën dhe Nervat

©depositphotos

Drejtuesit kalojnë mesatarisht 1,100 orë në vit në makinat e tyre. Kjo është pothuajse 3 orë në ditë. Me siguri është më mirë ta kaloni këtë kohë në rehati maksimale dhe të përqendroheni në drejtimin tuaj pa i kushtuar vëmendje shqetësimeve të vogla.

Ne jemi të sigurt se këshillat e mbledhura në këtë artikull do ta bëjnë më të lehtë jetën e çdo shoferi. Provoni dhe përdorni ato.

Instaloni ndarës midis vendeve të fëmijëve për t’i bërë udhëtimet tuaja të këndshme dhe të qeta.

© Jake White/facebook

Udhëtimet me fëmijët e vegjël, veçanërisht me ato në distanca të gjata, do të bëhen shumë më të qeta nëse vendosni ndarës midis vendeve të tyre.

Instaloni një raft në bagazhin tuaj.

© instructables

Për të pasur më shumë hapësirë dhe rregulloni gjithçka bukur në bagazhin e makinës tuaj, bëni një raft që lehtë mund të instalohet dhe çmontohet.

Bëni një enë të veçantë plehash.

© skiptomylou

Nëse doni ta mbani makinën tuaj të rregultl, bëni një qese të veçantë plehash si ajo e treguar në foton më sipër.

Vendosni të gjitha dokumentet e rëndësishme në një dosje.

© tiffkeetch.blogspot

Dokumentet shpesh ruhen në kutinë e dorezës së derës. Sidoqoftë, ne kemi mjaftueshëm dokumente për të marrë me vete në makinë, dhe kutitë e dorezave janë zakonisht shumë të vogla për këtë. Mundohuni të përdorni një organizator me hapësira. Të gjitha letrat tuaja do të jenë të rregullta, dhe do t’ju kursejë shumë kohë.

Bëni një mbajtës tabletash.

© infarrantlycreative

Për të argëtuar dikë gjatë një udhëtimi të gjatë, përpiquni të bëni një mbajtës të veçantë tabletash.

Ruani kabllot, karikuesit tuaj dhe lidhëset e flokëve veç e veç.

© justagirlblog

Kabllot dhe karikuesit e shumtë na hapin shumë telashe. Nëse doni të dini me siguri se ku t’i kërkoni, vendosni ato në kuti plastike të vogla.

Mbroni sendilet e makinave që të mos ndoten.

© theorganizedwife

Vendet e fëmijëve ndoten lehtë. Për t’i mbrojtur ato nga njollat dhe papastërtitë, përpiquni të bëni një mbulesë speciale për fëmijë.

Pastroni me themel makinën tuaj.

© autopia.org

Ju mund të përdorni një furçë dhëmbësh të vjetër për të hequr qafe pluhurin dhe thërrimet e mbërthyera në qepjet e jastekëve të makinës suaj.

Hiqni qafe njollat në tapiceri.

Uthulla dhe soda e bukës mund t’ju ndihmojnë të hiqni qafe pikat e errëta në tapicerinë e makinës suaj. Përziejini të dy përbërësit së bashku, dhe fërkojeni këtë paste në vendet e pista me një furçë dhëmbësh. Prisni derisa të jetë e thatë, dhe pastroni sipërfaqet me një fshesë me korrent.

Bëni një jastëk udhëtimi.

© so-sew-easy

Për të pushuar të qetë në një makinë, provoni të bëni një jastëk të thjeshtë me rripat e sigurimit. Është i përshtatshëm si për fëmijë ashtu edhe për të rritur.

Bëni aromatizuesin tuaj të ajrit.

Nëse dëshironi që ajri në veturën tuaj të nuhasë erë të mirë dhe t’ju vendosë në një humor të mirë, vendosni disa pika vaj esencial në një rrobë prej druri dhe bashkojeni atë në një sipërfaqe të përshtatshme.