11 Llojet e Përqafimeve dhe Kuptimi i Tyre në Marrëdhënien Tuaj

Sipas shkencëtarëve, përqafimet sjellin mjaft përfitime siç janë forcimi i sistemit imunitar, zvogëlimi i stresit dhe madje edhe rritja e vetëvlerësimit.

Duke qenë tifozë të mëdhenj të përqafimeve, ne kemi mbledhur lloje të ndryshme të përqafimeve që ndoshta do t’ju bëjnë të dëshironi të përqafoni dikë menjëherë!

Vetë-përqafimi

Të përqafosh veten mund të ketë një efekt të mirë terapeutik, veçanërisht nëse nuk ka një njeri rreth jush që dëshironi ta përqafoni. Është ngushëllues, qetësues dhe të jep edhe forcë në të njëjtën kohë.

Përqafim i ngadaltë i vallëzimit

Kjo është një përqafim që zhvillohet në mënyrë klasike gjatë vallëzimit – krahët e njërit janë në qafën e partnerit dhe krahët e tjetrit po mbajnë butësisht belin e partnerit të tyre. Shenjat e romancës janë në ajër dhe partnerët zakonisht kanë kontakte të forta me sy, shkëmbejnë buzëqeshje dhe udhëheqin një bisedë të këndshme.

Përqafim me gjatësi jo të barabartë

Ky përqafim zakonisht zhvillohet midis atyre që janë në një lidhje. Për shkak të një ndryshimi të madh në gjatësi, partneri më i gjatë zakonisht duhet të përkulet, ndërsa partneri më i shkurtër ndonjëherë mund të qëndrojë në majet e gishtërinjëve të tyre.

Një përqafim nga pas

Një përqafim i kundërt tregon ndjenja të thella tek personi që përqafohet nga pas. Edhe nëse një person nuk i ka deklaruar ende ato 2 fjalët e veçanta, partneri mund të jetë i sigurt se ky përqafues është i dashuruar me ta. Personi që përqafohet nga pas është i gatshëm të marrë përgjegjësinë dhe t’i sigurojë mbrojtjen e nevojshme personit që përqafon.

Përqafim i thellë

Ndoshta ky është lloji më romantik i një përqafimi. Tradicionalisht, është një përqafim i gjatë dhe ngushëllues, ku njëri person mbështetet në gjoksin e tjetrit, duke kërkuar me nënvetëdije një miratim. Personi tjetër në të njëjtën kohë ose jep një përqafim të gjatë ose shtrëngon shpinën e atij që ka nevojë për mbështetje.

Mbajtja në krahë

Ky është një lloj tjetër i një përqafimi që zhvillohet normalisht midis atyre që janë të dashuruar. Zakonisht është i gjatë, i këndshëm dhe mund të ndiqet me disa fjalë të ëmbla.

Përqafimi me formë

Ky është një përqafim që mund të ndodhë kur njerëzit takohen për herë të parë. 2 njerëz përkulen drejt njëri-tjetrit me pjesët e sipërme të trupit të tyre dhe përqafimi zakonisht nuk zgjat shumë. Sidoqoftë, mund të ndodhë edhe midis atyre që janë ndarë dhe u mungon njëri-tjetri, ose midis atyre që janë të dashur fshehurazi. Në këtë rast, përqafimi mund të zgjasë pak më gjatë.

Përqafimi në grup

Ky lloj përqafimi zhvillohet normalisht midis miqve ose kolegëve për të treguar bashkësinë e tyre, veçanërisht pasi të keni arritur diçka që ia vlen. Gjithashtu, mund të ndodhë përpara se të filloni një projekt të ri për të shkëmbyer energji dhe për të mbështetur për njëri-tjetrin.

Përqafimi i burrave

Ky është një lloj i zakonshëm i përshëndetjes midis 2 burrave. Ky lloj përqafimi i mungon kontakti me sy dhe përcillet nga disa gjuatje të lehta mbrapa. Ai përfshin vetëm pjesët e sipërme të trupit dhe është mjaft i shpejtë.

Pas kësaj miqtë vazhdojnë përshëndetjen në mënyrë verbale.

Një përqafim anësor

Normalisht, ky është një lloj përqafimi i shpejtë që zhvillohet midis 2 personave të ulur ose që qëndrojnë pranë njëri-tjetrit. Zakonisht kryhet për të mbështetur personin tjetër, për t’i ngacmuar ata ose thjesht për të treguar miqësinë ndaj tyre. Mund të ketë edhe imponime romantike, veçanërisht nëse përqafimi zhvillohet në kinema ose teatër.

Përqafimi i ariut

Ndoshta kjo është një lloj përqafimi i preferuar midis grave. Kjo ndoshta për shkak se tregon afeksionin dhe afërsinë e atij që inicioi përqafimin. Sidoqoftë, shumë shpesh, partneri mashkull nuk mund të kontrollojë plotësisht forcën e tyre dhe do të përfundojë duke dëmtuar femrën. Është e rëndësishme të jeni i butë!

Cili nga këto përqafime është i preferuari i juaj? Ju lutemi na tregoni për këtë në koment!