12 Gjëra që i Kanë Harruar të Gjithë por Punën e Bëjnë për Bukuri

©Youla , ©Youla

Gjatë jetës së tij, një person rritet me një numër të madh gjërash, por me kalimin e kohës, disa prej tyre humbin rëndësinë e tyre dhe nevojën e mëparshme.

Një një qese me kuadrate, një kuti buke dhe pajisje të kësaj natyre të asaj kohe janë zhytur pa mëshirë në harresë.

Pa qënë nevoja apo jo – varet nga ju.

Ne besojmë se të gjithë meritojnë një shans të dytë, prandaj do të ju kujtojmë sendet shtëpiake të harruara që kanë të drejtë të ekzistojnë në realitetet e sotme.

Kuti buke

© Youla

Ky ndihmës i kuzhinës kishte zbukuruar me krenari çdo kuzhinë disa dekada më parë. Dhe për arsye të mirë.

Kutia e bukës jo vetëm që mbron produktin nga aromat e huaja dhe pluhuri, por gjithashtu kursen para: buka ruhet më gjatë, blihet më rrallë, përkatësisht, shpenzoni më pak. Ndër të tjera, ajo eliminon me shkathtësi ishujt e rrëmujës nga copat e thërrmuara dhe të larmishme me bukën e mbetur. Modelet moderne të koshave të bukës duken elegante, nuk zënë shumë hapësirë dhe patjetër do të befasojnë mysafirët tuaj.

Tureen

© Youla

Është zakon që pjatën e parë t’ua çoni mysafirëve në pjata të pjesshme ose tureen. Por, mjerisht, opsioni i dytë përdoret rrallë në realitetet moderne. Më shpesh, supa derdhet në pjata pikërisht para mysafirëve, duke rënë alternuar me pika yndyre nga sobë në tryezë.

Tureen jo vetëm që duket estetikisht e këndshme, por gjithashtu e bën jetën më të lehtë për pronarët, sepse të ftuarit do të jenë në gjendje ta shërbejnë vetë supën. Plus, me aq sa mund të hanë. Dizajni mund të zgjidhet në përputhje me shijen dhe portofolin tuaj: nga minimalist në pompoz.

Përparëse shtëpie

© Youla

A ju solli kjo edhe ju disa kujtime të këndshme – nëna, gjyshja, kuzhina komode dhe aroma e ushqimit të shijshëm shtëpiak? Ky asistent i domosdoshëm varej në lavaman ose sobë kuzhine në pothuajse çdo apartament.

Përparësja do të rrijë fiks pas rrobave tuaja të bukura të shtëpisë, sepse gjatë procesit të gatimit është e pamundur të shpëtojmë nga spërkatjet dhe njollat. Dhe ky simbol i ngrohtësisë dhe rehatisë jo vetëm që do të përshtatet me procesin e kuzhinës dhe do të ju gëzojë, por gjithashtu do të dekorojë imazhin tuaj.

Termometër i jashtëm

© Depositphotos.com

Hapja e skedës “Moti” në telefonin tuaj është çështje e disa sekondave. Por, përkundër progresit teknologjik, parashikimi i motit është një gjë jashtëzakonisht e përafërt dhe e përgjithësuar, dhe të dhënat mbi burimet e ndryshme shpesh ndryshojnë dhe nuk pajtohen me realitetin që ju pret jashtë dyerve të hyrjes tuaj.

Mënyra më e besueshme dhe e njohur për të gjetur temperaturën e saktë të ajrit është instalimi i një termometri në dritare në natyrë. Për më tepër, këto pajisje janë “modernizuar” aq shumë, sa edhe specialisti më cinik i IT-së do të befasohej.

Enë pjekje buke

© zlocia / Pikabu

Pjekja e bukës është një çështje e veçantë. Jo të gjithë janë të gatshëm të shqetësohen me produkte, receta dhe nuanca të tjera. Shumë njerëz blejnë prodhime të bukës duke shpresuar të thjeshtojnë jetën e tyre, por modelet me cilësi të lartë nuk janë të lira. Përveç kësaj, duke gjykuar nga komentet, ekziston një rrezik i madh që të kënaqesh me gatimin disa herë, dhe pastaj ta vendosni në raftin më të largët.

Kjo është koha kur forma e vjetër e bukës e testuar në kohë bëhet e dobishme. Zë një hapësirë minimale dhe kushton një qindarkë.

Makinë qepje me dore

© Youla

Shkurtimi i pantallonave apo i një bluze të gjatë, kryerja e riparimeve të vogla janë detyra të thjeshta në dukje, por duhet t’i mbështetemi atelieve për t’i përfunduar ato, shërbime të cilat nuk janë të lira.

Një makinë qepëse manuale do të ndihmojë në rast emergjence, do të kursejë paratë tuaja, nuk do të marrë shumë hapësirë, madje ju mund t’i trajtoni këto edhe në një kurs të kësaj natyre.

Album i fotove të familjes

© olvario / Pikabu

Mjerisht, në epokën e kompjuterëve dhe telefonave inteligjentë, albumi fotografik tradicional është i rrallë. Por sa gjëra interesante mund të mësoni duke shfletuar faqet e tij. Shpesh, vetëm falë tij, familjarët mund të shohin prindërit dhe nipërit e mbesat e tyre – stërgjyshet dhe stërgjyshërit.

Albumi gjithashtu do të zbukurojë çdo mbrëmje familjare ose do të ndihmojë në argëtimin e mysafirëve. Nëse jeni një person krijues dhe ju pëlqen të tregoni imagjinatën, atëherë mund ta rregulloni në mënyrë të pavarur sipas pëlqimit tuaj.

Tavolinë shërbimi me rrota

© Youla

Edhe sot ajo do të përshtatet në mënyrë të përkryer në brendësinë e çdo apartamenti. Dizajni mund të zgjidhet si modern ashtu edhe i ngjashëm me atë Sovjetik. Nuk është e nevojshme të përdorni tryezën e servirjes ekskluzivisht në kuzhinë, duke u mbushur me erëza dhe shishe. Mund të vendoset gjithashtu në dhomën e ndenjes ose dhomën e gjumit si një alternativë ndaj një tavoline kafeje ose objekti dekori.

Mulli mekanik i mishit

© Youla

Secili prej nesh të paktën një herë në jetën e tij, e ka parë këtë njësi të rëndë në tryezë. Pastrohet lehtë, zë hapësirë minimale, është i lehtë për t’u përdorur dhe me të vërtetë i besueshëm. Dhe çmimi është dhjetë herë më i ulët se homologët elektrik, gjë që është një lajm i mirë.

Çantë pazari me kuadrate

© Youla

Për shkak të pathyeshmërisë, kapacitetit dhe lehtësisë së tyre, këto çanta ishin jashtëzakonisht të popullarizuara jo vetëm midis tregtarëve, por edhe midis njerëzve të zakonshëm. Të ashtuquajturat çanta anijesh gjendeshin në çdo shtëpi, ato merreshin në pushime dhe përdoreshin për nevojat e shtëpisë.

Me kalimin e kohës, interesi për ta u shua dhe nevoja u zhduk. Por ne jemi të sigurt që këta asistentë me kuadrate ende mund të bëjnë një punë të mirë. Për shembull, ato mund të ndihmojnë kur lëvizin nga një vend në tjetrin dhe ju duhet të mbartni gjëra.

Gota me shumë funksione

© Youla

Ato fjalë për fjalë mund të thyejnë arra. Sigurisht, nuk duhet ta bëni këtë, por të jeni të sigurt, këto simbole të epokës Sovjetike do t’ju shërbejnë për më shumë se një vit.

Sot, këto gota po lulëzojnë përsëri. Ato shpesh mund të gjenden në kafene dhe restorante, hapësira të modës dhe sportele të dyqaneve. Ne mendojmë se në shtëpinë tuaj ato do të duken origjinale, të pazakonta dhe me stil.