12 Personazhe nga Serialet e Rinisë Sonë që Nuk i Shohim Dot me Syrin e Dikurshëm

©Muñeca brava / ©Telefe , O Clone / Globo

Secili prej nesh do të emërojë disa shfaqje televizive që na ngjallin nostalgji të ngrohtë në shpirt.

Në rininë tonë, ne vraponim kush më shpejt për tek TV për të mos humbur një episod të ri me aventurat e personazheve tanë të preferuar. Ne i admironim ata dhe madje përpiqeshim t’i imitonim. Por nëse, pas kaq vitesh, u riktheheni për t’i shikuar ato shfaqje televizive, atëherë mendimi për heronjtë mund të ndryshojë rrënjësisht.

Ne do të ju kujtojmë për disa shfaqje televizive të kultit të viteve 1990 dhe 2000, protagonistët e të cilave nuk duken kaq perfekte sot.

Zhade (“Zhade”, 2001-2002)

© O Clone / Globo

Të gjitha veprimet e Zhadit diktohen nga dëshira për të qenë afër të dashurit të saj, por megjithatë ndonjëherë ato shkaktojnë hutim. Gruaja manipulon tinëzisht të tjerët dhe shumica e këtyre i bien barrë burrit të saj Said. Ajo i drejtohet një burri me të ashtuquajturin ritëm emocional. Ai kërkon falje dhe betohet në dashuri, pastaj demonstron indiferencë të plotë. Kështu, Zhade bën çdo gjë për ta lidhur fort pas vetes, megjithëse ajo nuk ka nevojë fare për Sayid.

 • Dreq fare, kjo Zhade. Egoiste mendjelehtë. Pse nuk jetoni normalisht? © LimonFresh5 / Twitter

Lucas (“Zhade”, 2001-2002)

© O Clone / Globo

Si bir i një njeriu të pasur, Lucas nuk është mësuar të arrijë asgjë në jetë vetë, dhe gjithashtu i paaftë të marrë përgjegjësinë për veprimet e tij. Nga frika e së panjohurës, ai më shumë se një herë zëvendëson Zhaden, e cila ishte e gatshme t’ia mbathte me të, edhe pse ai e di se diçka e tillë nuk mund të jetë përmbushëse me një person të një kulture krejtësisht të ndryshme.

Ajo është bërë një klon. Said është një njeri i madh. Lucas është thjesht një zëvendësim. © milyamilya20 / Twitter

Celeste (Celeste, 1991)

© Celeste / Artear

Në qendër të komplotit është provincialja Celeste, të cilën, sipas ligjeve, fati e sjell tek disa njerëz jo të klasës së saj. Dhe ata përpiqen ta dëmtojnë atë në çdo mënyrë të mundshme. Vlen të përmendet se, pavarësisht nga përvoja, vajza nuk rritet si person dhe vazhdimisht bie në grackën e keqdashësve.

Të gjitha këto sepse Celeste demonstron modelin e sjelljes së viktimës. Ajo është mësuar të argëtohet me vetë-keqardhje dhe të shtyhet nga të tjerët.

Epo, një person adekuat nuk mund të qajë kaq shumë, kjo është joreale. Dhe unë nuk e kuptova dhe akoma nuk e kuptoj personazhin kryesor. Si mund t’i duroni të gjitha këto intriga dhe të besoni gjithçka që ju thuhet? © marinycbka / KinoPoisk

Camilla (Lidhjet familjare, 2000)

© Laços de Família / Globo

Në histori, Camilla e largon të dashurin e saj nga nëna e saj, pavarësisht nga ndjenjat e saj. Në të njëjtën kohë, ajo, duke qenë një fëmijë i llastuar, nuk pendohet, por e vë lumturinë e saj mënjanë. Shikuesit gjithashtu vunë re se Camilla është me dy fytyra. Duke qenë pranë të dashurit të saj, ajo demonstron një karakter engjëllor dhe para të dashurve të tjerë nuk sillet në mënyrën më të mirë.

 • Unë e urreva Camilën që nga fillimi deri në episodin e fundit. Vajzë e neveritshme, e llastuar. © a.rimbauer / VK

Edu (Lidhjet familjare, 2000)

© Laços de Família / Globo

Pavarësisht nga fakti se Edu, me sa duket, është i lirë nga të gjitha llojet e paragjykimeve, kur ai kërkon me ngulm dashurinë e një gruaje të pjekur, të mbajtur dhe ai varet plotësisht nga mendimi i tezes së tij. Dhe në fund ai zgjedh partnerin e jetës që i afërmi i tij miraton. Dhe djaloshi nuk është në siklet që ajo është vajza e ish-të dashurës së tij.

 • Ed është si një viç: kudo që ta çojnë, atje endet. Ishte e papritur, sepse fillimisht ai e tregoi veten si një njeri i vërtetë, i arritur! © smv1359 / KinoPoisk

Buffy (Buffy the Vampire Slayer, 1997-2003)

© Buffy the Vampire Slayer / 20th Century Fox Television

Nnjë nxënëse e guximshme që lufton kundër së keqes për të mirën e njerëzimit, nuk mund të mos e admirojmë. Karakteri është i prirur të sakrifikojë, gjë që në seritë televizive rreth të mbinatyrshmes është një shenjë e sigurt e një heroi pozitiv. Sidoqoftë, pas fjalëve me zë të lartë dhe gjesteve të bukura, ekziston një ndjenjë epërsie ndaj të tjerëve, gjë që konfirmohet nga mosgatishmëria e Buffy për të dëgjuar këshillat e miqve. Vajza gjithmonë vepron në mënyrën e saj, bën gabime, por prapë me kokëfortësi vazhdon të qëndrojë në këmbë.

 • E sjellshme dhe simpatike? Nëse gërmon thellë në karakterin e saj, Buffy në shumicën e rasteve kursen të tjerët vetëm për të kënaqur një ndjenjë të vetë-rëndësisë, pa marrë parasysh se si mund të duket nga jashtë. © Ksenia Lavrova / VК

Doug (Ambulancë, 1994-2009)

© ER / Warner Bros. Television

Doug Ross është një mjek i shkëlqyeshëm që vepron gjithmonë në interesin më të mirë të pacientit. Nuk i kushton asgjë për të shkelur rregullat ose ndalimet e eprorëve të tij, nëse situata e kërkon atë. Secili prej nesh do të dëshironte të mjekohej nga një mjek i tillë, por vështirë se dikush do të gjente kënaqësi të punonte me të krah për krah. Sepse me veprimet e tij një mjek i sjellshëm ndonjëherë zëvendëson kolegët e tij, madje edhe për një shef ai është një punonjës jo i besueshëm.

Miqtë e Ross në klinikë janë të detyruar ta mbulojnë atë rregullisht, madje edhe me rrezikun e pozitës së tyre. Ai përsëri dhe përsëri premton të vazhdojë të veprojë sipas rregullave, por ai kurrë nuk e mban fjalën, edhe nëse jeta e pacientit është në rrezik.

 • Kur isha fëmijë, mendoja se Doug Ross ishte trim. Kur u rrita, e urreva atë. © BeatIsSoFunny / Twitter

Edwarda (Në emër të dashurisë, 1997-1998)

© Por Amor / Globo

Përkundër faktit se një nga personazhet kryesore të serisë Eduarda ishte një vajzë mjaft e ëmbël, shumë shikues nuk e pëlqyen atë. Arsyeja qëndron në infantilizmin e tepruar të karakterit. Eduarda i bën shumë kërkesa nënës së saj, megjithëse ajo tashmë e ka familjen e saj. Pamundësia e saj në sytë e prindit çon në një veprim të nxituar që sjell pasoja të pakëndshme.

 • Eduarda është një egoiste e tmerrshme, ajo mendon vetëm për veten e saj. Beson se nëna duhet të jetojë vetëm sipas interesave të saj. © olgamalzeva / VК

Dale (Twin Peaks, 1990-1991)

© Twin Peaks / CBS

Dale Cooper vepron si një model i fisnikërisë dhe guximit në seri. Sidoqoftë, nëse e shikoni nga afër këtë agjent të FBI-së, lindin dyshime për aftësinë e tij. Sepse Dale ka, për ta thënë sa më butë, mënyra të çuditshme për të punuar në një çështje.

Për shembull, në një takim me oficerët e policisë lokale, ai i ligjëron ata rreth Tibetit në vend që të diskutojë çështje të ngutshme. Ose ai ofron të hedhë gurë në një shishe nga larg dhe të shqiptojë emrat e të dyshuarve, dhe nëse ka ndonjë goditje, do të thotë që personi i emëruar në atë moment është i përfshirë në krim.

 • Para se të shikoja serialin, më dukej se Dale Cooper do të ishte i vetmi i mençur në këtë qytet. Por gabova. © some_max_winter / Twitter

Milagros (Engjëlli i egër, 1998-1999)

© Muñeca brava / Telefe

Miles u bë idhulli i miliona njerëzve. Një vajzë jetime e guximshme, e ndershme punon si shërbëtore për një familje të pasur dhe gjatë rrugës ndërton marrëdhënie me djalin e zotërisë së saj.

Sidoqoftë, një vështrim i heroinës nga një kënd tjetër krijon një pyetje logjike: “Si e tolerojnë punëdhënësit e saj në përgjithësi?” Mili sillet sfiduese, është e vrazhdë dhe madje nganjëherë zihet, por për çdo vërejtje ajo akuzon kundërshtarin e saj për ngacmim. Ajo gjithmonë e përdor origjinën e saj si mburojë dhe arsyeton të gjitha veprimet e saj me të.

 • Tani pas 20 vitesh shumë tashmë kanë një vlerësim të ndryshëm të sjelljes së Mila-s dhe pajtohen se ajo ka një sjellje të keqe që nuk di se çfarë dëshiron. © Tatiana Nemova / VК

Ivo (Engjëlli i egër, 1998-1999)

© Muñeca brava / Telefe

Subjekti i pretendimeve romantike të protagonistit është Ivo-flokëverdhi. Pavarësisht nga ndjenjat e tij të dukshme për Mealy, sjellja e heroit ngre një numër pyetjesh. Më shumë se një herë ai refuzon me qetësi dashurinë e vajzës në favor të një kandidati më të përshtatshëm, por kur dikush tjetër tregon interes për Milin, ai bie përsëri në këmbët e saj. Pas ribashkimit, cikli përsëritet përsëri. Një marrëdhënie e tillë vështirë se mund të quhet e shëndetshme.

 • Ivo ishte pronar egoist, i pasjellshëm dhe njëkohësisht xheloz. ©
  Vanes_ska / KinoPoisk

Fibi, (Friends, 1994-2004)

© Friends / Warner Bros. Television

Të gjithë u prekëm nga ekscentricitetet i Fibit kur shikonim sitcomin “Miqtë”. Sidoqoftë, ndonjëherë veprimet e çuditshme të vajzës rezultonin të ishin përtej kufijve të mashtrimeve të pafajshme.

Për shembull, kur ajo i mori një mace një vajze të vogël ose u tall me Chandler para kolegëve. Sidoqoftë, Fibi i vë interesat e saj mbi gjithçka tjetër, edhe nëse ato bien në kundërshtim me mendjen e shëndoshë.

Gjithashtu, vajza nuk e konsideron si të turpshme të jetë kapriçioze dhe ulëritëse. Fibi është e pasjellshme dhe pa takt si ndaj miqve ashtu edhe ndaj të huajve.

 • Si personazh, Phoebe Buffet është e shkëlqyeshme. Si qenie njerëzore, është e tmerrshme. © Serena-Gill / Quora