13 Fakte për Gjërat që Janë të Zakonshme në Shikim të Parë

© Pixabay, © Pixabay

Ne e jetojmë jetën tonë pa pasur asnjë ide se këlyshët e bufëve flenë horizontalisht, që bankat italiane japin hua të siguruara nga djathi, ose që manjollia u shfaq shumë kohë më parë sa që nuk po pllenohej as nga bletët.

Ne na pëlqejnë detajet kurioze dhe faktet e panjohura që mund të na argëtojnë dhe të na ndihmojnë të dukemi më me njohuri në biseda.E thënë kjo, këtu është një përmbledhje e krejt gjërave super interesante.

Manjolia është një lule kaq e lashtë, që në të vërtetë polenizohet nga brumbujt. Kjo sepse bletët as nuk ekzistonin kur u shfaq për herë të parë magnolia.

© Derek Ramsey / Wikipedia

Bankat në Itali lëshojnë kredi të siguruara nga djathi Parmixhan.

© Zerohund / Wikipedia

Kështu përfundon Muri i Madh i Kinës me gjatësi 3,750 milje.

© Depositphotos

Brioshët me gjalpë bëhen në formë të drejtë në Francë, ndërsa brioshët me margarinë bëhen të lakuar.

Mund të paguani një gjobë prej 200 dollarësh nëse ujisni shumë bimët e shtëpisë në Singapor.

© Pixabay

Ujitja e panevojshme e bimëve mund të rezultojë në ujë të tepërt në pjatancën poshtë vazos me lule. Tërheq mushkonjat që shërbejnë si bartës të etheve dengue. Është një sëmundje e rrezikshme që mund të jetë fatale, prandaj apartamentet dhe shtëpitë e Singaporit mund të inspektohen për këtë, duke rezultuar në një gjobë nëse pronarët nuk e ndjekin këtë ligj.

Zogjtë e fushës zhyten mbi zogjtë grabitqarë dhe i qëllojnë ata. Ndonjëherë ata e bëjnë atë aq mirë saqë preja nuk është në gjendje të vazhdojë fluturimin e tyre.

© Anaxibia / Wikipedia

Pavarësisht nga miti i zakonshëm, lakuriqët e natës nuk janë të verbër. Përkundrazi, shikimi i tyre është më i mprehtë se ai i njerëzve! Vetëm se ata preferojnë ekolokacionin.

© Aditya Joshi / Wikipedia

Gjinkallat mund të ekzistojnë si larva deri në 17 vjet dhe të jetojnë nën tokë përpara se të rriten.

© Ninud / Wikipedia

Në burgjet braziliane, çdo libër që lexon një person ul dënimin me burg me 4 ditë. Një person duhet të shkruajë një detyrë për secilin libër që lexon.

© Pixabay

Bambuja lulëzon një herë në disa dekada dhe pastaj vdes. Është gjithashtu shumë e qëndrueshme: përdoret për të bërë gozhda dhe pajisje. Dhe besojeni ose jo, në fakt është një lloj bari.

© Stan Shebs / Wikipedia, © aliexpress.com

Kokoshkat janë 4.000 vjeçare. Jo vetëm që amerikanët vendas i hanin ato, por ata gjithashtu i përdornin për të bërë bizhuteri falë formës së kokrrës së dalë.

© Pixabay

Gjatë ftohjes së madhe, autoritetet e Çikagos ndeznin ndezësit e gazit nën shina në mënyrë që metali të mos deformohej nga i ftohti.

Këlyshët e bufëve flenë në një pozicion horizontal. Kjo për shkak se kokat e tyre janë shumë të rënda dhe ata nuk janë në gjendje t’i mbajnë ato siç duhet ndërsa janë kaq të rinj.

© doorabl / Reddit