13 Ide Origjinale Për Një Kopësht që të Kënaq Syrin

©pexels

Ne do të ndajmë me ju disa ide interesante se si të dekoroni hapësirat e gjelbra bukur dhe praktikisht në mënyrë që kopshtaria të jetë gjithmonë një kënaqësi.

Shtretër të lartë

Ata do të vijnë në shpëtimin e oborrit dhe shpinës tuaj, dhe gjithashtu do të diversifikojnë këndshëm peizazhin e kopshtit. Nuk është e vështirë t’i ndërtoni vetë: vendosni disa blloqe druri së bashku, vendosni një rrjetë metalike dhe karton në pjesën e poshtme, në mënyrë që insektit të mos arrijnë tek bimët tuaja dhe mbusheni me dhe të thatë.

©pexels

Zgjidhja origjinale do të jetë shtretër me shumë nivele. Rregulloni vazo, kullesa ose ndonjë sirtar si një formë foleje.

©pexels

Shtretër me shkallë

Shtretërit e kopshtit në formën e një shkalle do të bëhen një zbulim për banorin e verës. Ato janë të përshtatshme për shtëpitë verore të vendosura në zona kodrinore.

©pexels

Shtretër të varur

Kjo është zgjidhja më interesante për ata që nuk kanë dëshirë të përkulen. Është veçanërisht e përshtatshme për të rritur lule dekorative ose luleshtrydhe në shtretër të tillë.

©pexels

Ujitja me pika nga shishet plastike

©pexels

Merrni një shishe me një kapacitet prej 2 litrash, bëni disa vrima (është më mirë të filloni me 4). Vendosni enën e përgatitur 1/2 ose 2/3 në tokë dhe hidhni ujë në të, i cili do të ushqejë bimët, duke depërtuar nëpër vrima.

Mulçimi

Mulçimi është një mbulesë sipërfaqësore e tokës me agrofibër të zezë, e cila nuk lejon rrezet e diellit të depërtojnë. Tani e tutje, ju mund të harroni edhe të kontrolloni barërat e këqija përgjithmonë, sepse ato thjesht nuk do të jenë më atje.

©pexels

Shteg i asfaltuar

©pexels

Pastroni zonën ku dëshironi të bëni rrugën me kalldrëm. Përzieni çimenton me ujë dhe derdhni përzierjen në kornizën e përgatitur. Lëmoni sipërfaqen dhe hiqni me kujdes kornizën.

Të varim bimët me përdredhje

Kjo kursen hapësirë dhe duket shumë bukur. Ka shumë mundësi: për shembull, mund të bëni një hark.

©pexels

Ose lidhni rrushin në një kafaz të tillë

©pexels

Është mjaft e thjeshtë për të bërë një strukturë të tillë: disa trarë prej druri dhe një spango najloni janë të mjaftueshme.

Shtretër muri

Shtretërit e murit nuk janë vetëm të përshtatshëm, por edhe praktikë. Ngjitja e bimëve në mure do të mbrojë shtëpinë tuaj nga dielli.

©pexels

Sistemi i ujitjes

Kujdesuni për veten tuaj duke formuar një sistem të përshtatshëm të ujitjes. Ju duhen 2 tuba ujitje, një traversë dhe spërkatës. Lidhni gjithçka siç tregohet. Shpina juaj patjetër do t’ju falënderojë.

©pexels

Gardhimi

Një gardh i bërë nga materiale të qëndrueshme do të ndihmojë në mbrojtjen e shtretërve nga brejtësit. brejtësit nuk do të jenë në gjendje të përballojnë tulla ose gurë.

©pexels

Dekor me lule

Mbillni lule rreth perimetrit të kopshtit. Ky dekor nuk është vetëm i bukur, por edhe largon dëmtuesit.

©pexels

Shtretërit dembelë

Bëhuni krijues: krijoni shtretër nga çdo material në dorë, qofshin kontejnerë alumini dhe fuçi ose kuti plastike.

©pexels