13 Vija Kufitare Nëpër Botë që të Lënë pa Frymë

Në kufirin midis disa vendeve, ekziston një vijë simbolike që kalon përmes një trotuari ose paraqitet me shenja të vogla rrugore në vend të telit me gjemba dhe rojeve. Për më tepër, ekzistojnë edhe kufinj të krijuar nga vetë natyra!

Ne kemi mbledhur 12 fotografi që tregojnë se si njerëzit e ndryshëm ndajnë i territoret midis vendeve të tyre.

Franca dhe Gjermania

© (с)valeriovincenzo

Ka një pyll madhështor në kufirin mes këtyre dy vendeve.

Vietnami dhe Kina

© vietnameasygo

Ujëvara Detian, një nga ujëvarat më të mëdha dhe më të bukura në botë, gjendet në kufirin mes Vietnamit dhe Kinës.

Zvicër dhe Itali

© (с)valeriovincenzo

Një kufi me borë i bardhë.

Rumani dhe Bullgari

© (с)valeriovincenzo

Ky kufi përvijohet nga Nënë Natyra.

Gjermani dhe Austri

© (с)valeriovincenzo

Një kufi malor.

Shtetet e Bashkuara dhe Meksika

© PsB

Vendasit luajnë volejboll në kufirin midis Shteteve të Bashkuara (anën e majtë) dhe Meksikës (në anën e djathtë).

Tajlandë, Laosi dhe Mianmar

© flickr

Ka një “trekëndësh të artë” midis këtyre vendeve.

Haiti dhe Republika Dominikane

© flickr

Kjo foto tregon qartë dy qasje të ndryshme për mbrojtjen e mjedisit.

Argjentina dhe Brazili

© funnyjunk

Ujëvarat Iguazu janë të vendosura në kufirin midis një argjentinës dhe një parku kombëtar brazilian.

Spanjë dhe Portugali

© travelandleisure

Ky litar i lidh të dy vendet. Unë nuk do ta kisha problem të bëja një xhiro!

Lituania dhe Letonia

© (с)valeriovincenzo

Ka një bukuri të pafundme mes këtyre dy vendeve.

Gjermania dhe Republika Çeke

© (с)valeriovincenzo

Një pjesë e kësaj shtëpie ishte lënë në Republikën Çeke, dhe pjesa tjetër u hoq nga territori i saj gjerman.