14 Gjëra që Dikur Ishin Interesante, por Brezit të Sotëm as që u Bëhet Vonë

Ka shenja të caktuara të modës për çdo brez.

Dhe ato mund të jenë të ndryshme në mënyrë drastike. Pra, nëse për ata, rinia e të cilëve ishte në vitet 1990 – fillim të viteve 2000, ishte mirë të kishin një kamera video ose të bënin një dasmë për 150 të ftuar, tani e gjithë kjo shkakton vetëm një buzëqeshje tallëse tek të rinjtë e sotëm.

Ne kujtuam se cilat gjëra dhe fenomene të tjera 15-20 vjet më parë u konsideruan në modë dhe me status të lartë, por sot ato nuk shkaktojnë absolutisht asnjë shqetësim apo interes.

Makina qepëse

© Dima X / youla.ru , © Alexander A. / youla.ru

Dikur ishte mirë të kishe një makinë qepëse në familje, falë së cilës ishte e mundur të qepeshim rroba dhe thjesht t’i riparonim ato. Sigurisht, edhe tani ka raste kur do të ishte e dobishme. Por gjenerata aktuale drejtohet gjithnjë e më shumë në atelie, ku për pak para mund të mbështillni ose të qepni diçka.

Përpunuesi i ushqimit

© SALE EXCHANGE M / youla.ru

Më parë, pothuajse të gjithë që shpesh kishin për të gatuar ëndërronin për këtë teknikë mrekullie në kuzhinë. Dhe si reklamohej më pas në dyqanet e TV! Por sot përpunuesi i ushqimit është zëvendësuar nga pajisje më të përshtatshme që nuk zënë shumë hapësirë. Përveç kësaj, shumë njerëz tani preferojnë të përgatisin vakte që nuk kërkojnë shumë kohë dhe pastrim. Ose ata madje porosisin ushqim të gatshëm në shtëpi.

Pastrimi i fshesës me korrent

© Mikhail F. / youla.ru

Për shumë prej nesh, kjo njësi e rëndë dukej e pabesueshme. Por meqenëse është më i përshtatshëm për qilima, dhe tani në shumicën e apartamenteve dhe shtëpive shpesh ka një tjetër lloj dyshemeje , blerja e kësaj fshesë me korrent të shtrenjtë deri më sot mund të rezultojë në një investim të panevojshëm.

Divan i madh prej lëkure

© Alexander M. / youla.ru

Një divan si ky në vitet 2000 ishte një nga shenjat më të qarta të pasurisë. Shumë të rënda, dhe disa gjithashtu mbingarkohen si suxhuk. Rrallë ishte e rehatshme të uleshe në to. Sot, moda ndjek komoditetin, jo luksin.

Qendra muzikore

© Anastasia A. / youla.ru , © MGP / youla.ru

Epoka dixhitale na ka pushtuar kaq shpejt saqë sot ne dëgjojmë muzikë direkt nga interneti. Prandaj, tani pronarët e këtyre qendrave të mëdha muzikore më shpesh i përdorin ato si altoparlantë për një kompjuter. Por në përgjithësi, gjenerata aktuale është e kënaqur me altoparlantë portabël, të cilët, meqë ra fjala, mund të kenë madhësi mbresëlënëse dhe tingull mjaft të mirë.

Foto dhe video kamera

© Katerina K. / youla.ru , © Christina F. / youla.ru

Pas prezantimit të telefonave të parë me aparat fotografik, shitjet globale të aparateve dixhitale filluan të bien dhe një rënie e shpejtë filloi pas vitit 2012, kur telefonat inteligjentë tashmë po pushtonin botën. Pak më vonë, dhe kamerat dixhitale do të zhyteshin në harresë (si paraardhësit e tyre – kamera filmike). Por rreth 20 vjet më parë, të kishe një aparat fotografik dixhital konsiderohej interesante.

E njëjta gjë vlen për video kamerat, të cilat tani blihen vetëm nga ata që i përdorin ato për qëllimet e tyre profesionale.

DVD ose blu-ray player

© Oleg G. / youla.ru

Rreth 15 vjet më parë, të gjithë u përpoqën të zëvendësonin regjistruesit e vjetëruar të videove dhe blenë DVD player për në shtëpi (dhe ata që kishin më shumë para blenë blu-ray player). Vetëm se tani këto kuti nuk janë më të nevojshme për asgjë, pasi gjithnjë e më shumë njerëz po përdorin metodat më të fundit.

Llambadar klasik kristali

© Svetlana B. / youla.ru , © Depositphotos.com

Blerja e një llambadari prej kristali për sallonin konsiderohej elegancë dhe nuk ishte e përballueshme për të gjithë. Sot, një llambadar i rëndë me varëse të gjata gjithnjë e më shumë po zëvendësohet nga llamba me varëse lakonike ose llambadarë të sheshtë LED me shumë mundësi ndriçimi.

Dasma e harlisur

© Depositphotos.com

Koha kur kishte qindra të ftuar në dasëm që festonin për të paktën 3 ditë po bëhet gradualisht një e kaluar. Çiftet moderne gjithnjë e më shpesh e kalojnë këtë festë në rrethin e njerëzve të tyre më të afërt. Dhe ata vendosin të shpenzojnë paratë e kursyera për pushime ose si pagesën fillestare për bashkëjetesë pas martese.

Të shkuarit në solar

© Depositphotos.com

Nuk është bsolutisht në modë të “skuqeni” në sallone për rrezitje për të marrë një nuancë çokollate. Përveç kësaj, shumë njerëz dinë për rreziqet e banjës së diellit. Kjo dëshmohet nga studime të shumta.

Numra të bukur në targat e makinës

© Alexeybykov / Depositphotos.com

Më parë, këta numra ngjallnin respekt nga të tjerët, pasi jo të gjithë kishin mundësi t’i blinin ato. Sot, një kombinim i bukur i numrave dhe shkronjave të targave nuk shkakton ndonjë admirim të veçantë mes njerëzve.

Parketi

© Depositphotos.com

Ky material i shtrenjtë i dyshemesë në atë kohë demonstronte statusin e familjes (në fund të fundit, ata që nuk mund ta përballonin atë, vendosnin linoleum). Sot, parketi është zëvendësuar nga një më i petëzuar më i përballueshëm dhe praktik, i cili, meqë ra fjala, është edhe i disponueshëm me një model për një dërrasë parketi.

Ora e madhe e gjyshit

© Tatiana R. / youla.ru

Një orë e madhe e gjyshit është një atribut i statusit të brendshëm të kohërave të ndryshme, që kërkon jo vetëm shumë para, por edhe disponueshmërinë e hapësirës së lirë në apartament. Në ditët e sotme, pak njerëz i blejnë këto orë, pasi ato nuk mund të përshtaten në mënyrë harmonike në çdo ambient të brendshëm.

Shpuarja e kërthizës

© face to face / Reporter / East News

Fillimi i viteve 2000 ishte epoka e belit të ulët dhe kërthizave të shpuara. Sot, barku i grave është fshehur pas një beli të lartë, kështu që shpimi në kërthizë nuk është aq i rëndësishëm.

Sipas mendimit tuaj, cilat gjëra të tjera nuk i janë dhënë brezit modern për asgjë, edhe pse rreth 15-20 vjet më parë posedimi i tyre konsiderohej si modë?