14 Gjëra që Nuk e Kanë Vendin te Dhoma e Dushit

©© Depositphotos.com , © Depositphotos.com

Në njërën anë doni të vendosni ngadalë dhe të lini vendin në rregull, në anën tjetër – në nxitim për t’u larë dhe për t’u larguar sa më shpejt të jetë e mundur.

Gjithçka ka të bëjë me atmosferën dhe pastërtinë që mbretëron përreth.

Ne jemi të sigurt: banjo është e njëjta fytyrë e shtëpisë si korridori. Prandaj, kemi bërë një listë të gjërave që provokojnë çrregullime dhe në këtë mënyrë prishin humorin e të gjithë familjes.

Raft në qoshe prej çeliku

©pexels.com

Për shkak të kostos së tyre të ulët, rafte të tilla mund të gjenden në shumë banjo. Por në kushtet e lagështisë së lartë, ndryshku formohet shpejt mbi to, sepse veshja e kromit konsumohet me kalimin e kohës dhe metali prishet. Preferoni raftet prej xhami, çeliku inox ose bronzi. Ata do të duken të shtrenjtë dhe elegant.

Kozmetikë dhe produkte shtëpiake që ruhen mbi lavatriçe

©pexels.com

Mundohuni të hiqni të gjitha gjërat e panevojshme nga makina larëse dhe do të shihni se si do të ndryshojë pamja. Kimikatet shtëpiake dhe kozmetika e ekspozuar vizualisht rrëmbejnë hapësirën tashmë të vogël të dhomës. Mos harroni të pastroni këtë “ishull të mbeturinave” në kohën e duhur.

Një sfungjer shtëpiak në vend të një pjate sapuni

© Depositphotos.com

Duket e paparaqitshme dhe definitivisht nuk do të sjellë kënaqësi nga procesi i larjes së duarve. Sapuni ngjyhet, bëhet i butë, mbarohet dhe vetë sfungjeri është aq i ngopur me ujë me sapun sa duket më shumë si një substancë e lëngshme. Për raste urgjente, një zgjidhje e tillë e papritur është e mirë, por për përdorim të vazhdueshëm është më mirë të përdorni një pajisje shtesë me cilësi të lartë dhe me stil.

Shumë rafte të hapura dhe sipërfaqe të tjera

©pexels.com

Ka kaq shumë gjëra në banjë dhe kaq pak hapësirë. Nuk është për t’u habitur që në kushtet e hapësirës së kufizuar, ne përpiqemi të përshtatim sa më shumë objekte dhe të ngarkojmë të gjitha sipërfaqet e lira me to.

Por akumulimi i shisheve të ndryshme dhe gjërave të tjera të vogla është një burim i zhurmës vizuale dhe konfuzionit. Nëse është e mundur, mendoni për sistemet e përshtatshme të magazinimit, fshehni disa gjëra pas dyerve të kabinetit, kryeni një kontroll në kohën e duhur dhe hiqni qafe hedhurinat e panevojshme.

Rroba të varura në derë

©pexels.com

Banjo është një vend me lagështirë të lartë, kështu që ruajtja e rrobave në derë është e nuk mbështet si ide për faktin se ato do të lagen, do të bëhen një mjedis ideal për bakteret dhe fillojnë të lëshojnë një erë të pakëndshme. Rrobat në banjë (si dhe peshqirët e pastër) duhet të mbahen në një pjesë tjetër të banesës.

Rezervat e letrës higjienike në paketimin e tyre origjinal

© Depositphotos.com , © Depositphotos.com

Paketimet e hapura dhe të grisura të letrës higjienike, që qëndrojnë në vend publik, mjerisht, nuk do të shtojnë shkëlqim në banjë. Nëse nuk sigurohet një vend për ruajtjen e rrotullave ose thjesht nuk ekziston, atëherë është më mirë të hiqni letrën nga paketimi dhe ta ruani atë në kontejnerë, shporta ose në rafte speciale. Do të duket jo e parëndësishme dhe mjaft e bukur.

Tharja e leckave dhe shtrojave në një hekur ose kovë shërbimi

© Depositphotos.com , © Depositphotos.com

Padyshim, tharja e leckave të shtëpisë është e rëndësishme dhe e domosdoshme, por mbajtja e tyre në këtë mënyrë mbi një bazë të përhershme ende nuk ia vlen. Kur të jenë tharë plotësisht, mos harroni t’i hiqni nga sytë dhe t’i ruani në një dollap ose enë të veçantë.

Bojler i madh në mur

Boileri në formën e një kazani të madh përfundimisht nuk do të shtojë rehati . Një pajisje, pa dyshim e nevojshme, por që padyshim kërkon maskim. Ai jo vetëm rrëmon hapësirën dhe shfaqet kërcënues mbi kokë, por gjithashtu jep ndjesinë e të qenit në një dhomë teknike, jo në një tualet. Ju mund të pajisni një vend të izoluar për një kazan duke përdorur blinde një kabinet dhe struktura të tjera.

Bojë e copëtuar ose e zverdhur në spirale

© Depositphotos.com

Një spirale e tillë e mbuluar me bojë të bardhë, kërkon më shumë kujdes. Kontrolloni atë periodikisht për njolla dhe ndryshk, pastrojeni atë nga pluhurat dhe rinovoni veshjen. Në të vërtetë, me kalimin e kohës, ngjyra e bardhë merr një nuancë të verdhë për shkak të temperaturës së lartë.

Sapun i lëngshëm në paketimin e tij origjinal

© Depositphotos.com , © Depositphotos.com , © Depositphotos.com

Bollëku i shisheve shumëngjyrëshe në lavaman është një burim i zhurmës vizuale. Ne rekomandojmë që të derdhni lëngje në enë speciale të përshtatshme për modelin e banjës. Dhe gjithashtu t’i kushtoni vëmendje shpërndarësve automatik të sapunit. Ata nuk lënë shenja, janë ekonomikë dhe duken shumë elegant.

Leckat për larje të varura në dush

©pexels.com

Është më mirë të lini një vend të veçantë për sfungjerët me lara dhe pëlhurat larëse pranë dushit ose banjës. Për shembull, varni në grepa ose palosini në një enë plastike dhe vendosini në një raft.

Filxhan për furçat e dhëmbëve

© Depositphotos.com , © Depositphotos.com , © Depositphotos.com

Ju mund të keni vërejtur njolla të zeza kokëforta në dorezën e furçës tuaj të dhëmbëve më shumë se një herë. Ky është myk që formohet në fund të gotës për shkak të lagështisë dhe mukusit të akumuluar.

Xhami duhet të lahet dhe dezinfektohet vazhdimisht, dhe gjithashtu lë gjurmë në lavaman, të cilat gjithashtu duhet të lahen në mënyrë periodike. Nuk rekomandohet të ruani furçat e të gjithë anëtarëve të familjes në një gotë: pas kontaktit, bakteret e shkathët menjëherë do të migrojnë te një fqinj.