14 mënyra se si nënat tona ishin të bukura. Disa të rinj modern do të habiten…

Edhe ata që argumentojnë se bari ishte më i gjelbër më parë dhe akullorja më e shijshme, pajtohen se blerjet në internet dhe zyra e një estetistje e bëjnë jetën shumë më të lehtë.

Mbi të gjitha, nënat tona, për hir të bukurisë, vendosën për bëma të vërteta: ata i drejtuan flokët me një hekur, pështynë me bojë për vetulla dhe bënë maska ushqyese nga gjithçka që vinte në dorë.

Ne zbuluam se çfarë jeta përdor nënat dhe gjyshet tona në rininë e tyre për t’u dukur në modë dhe i krahasoi ato me teknikat moderne të bukurisë në një përzgjedhje të re të ilustrimeve.

Dhe në fund të artikullit ju pret një bonus – një histori në të cilën vajzat duhej të kapnin pak ekstreme për hir të bukurisë.

Qerpikët ndihmonin për të arritur një pamje ekspresive

Dhe një ndeshje e zakonshme ndihmoi në shtrirjen e tubit të buzëkuqit për shumë muaj.

Ushqimi i flokëve nuk ishte i kufizuar vetëm në flokë – ai arrinte në fytyrë, qafë dhe veshë

Dhe një maskë për fytyrën mund të ishte ngrënë nga dikush nga familja, duke menduar se ishte për sallatë

Bukuria kërkonte sakrifica. Për shembull, një natë pa gjumë në makineri metalike të forta për kaçurrela

Moda ishte e çuditshme dhe nganjëherë përjashtonte trajtimin e kujdesshëm të flokëve tuaj.

A mund ta kishin menduar gjyshet tona, ndërsa lyenin vetullat me një shkrepsë të djegur, se në një të ardhme të afërt do të shfaqej profesion i tillë si një artist i vetullave?

Dhe gjithashtu se “kimia” nuk është opsioni i vetëm për gratë pas moshës 45 vjeç?