14 Situata që Tregojnë Sesa Shumë Ndryshon Jetesa në Fshat me atë në Qytet

©Depositphotos.com

Jeta urbane kundrejt asaj rurale është një nga konfrontimet më të nxehta dhe më të gjata.

Dhe në këtë mosmarrëveshje, vështirë se mund të vijmë në një përgjigje të përbashkët – secila palë do të ketë argumentet e veta të rëndësishme. Dhe kjo nuk është për t’u habitur. Mbi të gjitha, si qyteti ashtu edhe fshati kanë avantazhet dhe disavantazhet e tyre.

Ne krahasuam jetën në qytet dhe jashtë tij. Le ta kuptojmë së bashku, se çfarë lloj formati jetësor është më afër një personi modern.

Fëmijët njohin botën përreth tyre në mënyra të ndryshme

©Depositphotos.com

Probleme komunikimi ka kudo, por zgjidhjet ndryshojnë.

Një mënyrë jetese aktive është çelësi i shëndetit dhe bukurisë. Në qytet ne abonohemi një qendër fitnesi, dhe në fshat “fitnesin” e kemi nga mëngjesi në mbrëmje

©Depositphotos.com

Niveli i besimit në qytet dhe fshat janë dy gjëra të ndryshme.

©Depositphotos.com

Për transportin në fshat, nuk keni nevojë për licencë, por duhet të kujdeseni për të 

©Depositphotos.com

Si qytetarët ashtu edhe fshatarët rrallë bëjnë një gjumë të mirë. Por arsyet e privimit nga gjumi janë mjaft të ndryshme.

©Depositphotos.com

Çdo fëmijë mund të gjejë lehtësisht pellgun më të madh në zonë dhe menjëherë të hidhet në të. Vetëm jashtë qytetit ka më shumë zgjedhje

©Depositphotos.com

Fqinjët janë kudo. Por në qytet, në rastin më të mirë, ne thjesht sa do ta njohim një fqinj dhe do të përshëndetemi – për mirësjellje

©Depositphotos.com

Njerëzit të cilët janë shumë të dhënë pas shprehjes së mendimit të tyre (edhe nëse nuk pyeten për këtë) janë kudo: në qytet dhe në fshat.

©Depositphotos.com

Ecja me fëmijë është një temë e përjetshme diskutimi për nënat urbane dhe ato të fshatit. Vetëm rrënja e problemit është krejtësisht e ndryshme.

Aftësitë e gjahtarit nuk ka gjasa të jenë të dobishme për një kafshë shtëpiake urbane. Por macja e fshatit është një asistente e domosdoshme në jetën e përditshme.

©Depositphotos.com

Për një mbrëmje romantike të të dashuruarve, një justifikim nuk është i nevojshëm. Por koncepti në qytet dhe fshat ka të ngjarë të jetë i ndryshëm.

©Depositphotos.com

Ne e duam shtëpinë tonë, kudo që të jetë. Por, si banorët e zonave urbane ashtu edhe ato rurale herë pas here duan të ndryshojnë mjedisin e tyre.

©Depositphotos.com