15 Gjëra që Çiftet Harrojnë t’i Diskutojnë Para se të Martohen

©Depositphotos.com,©Depositphotos.com

Mungesa e përputhshmërisë dhe komunikimit janë 2 nga arsyet më të zakonshme që njerëzit divorcohen. Njerëzit që dëshirojnë të bëjnë një martesë të përjetshme duhet patjetër të komunikojnë pritshmëritë dhe historinë e tyre në tavolinë para se të thonë “Unë pranoj”.

Në këtë mënyrë, ata të paktën mund të jenë të përgatitur kur përballen me ndonjë pengesë mes bashkëshortëve.

“Si do t’i kombinojmë financat?”

©Depositphotos.com

Është e rëndësishme të planifikoni se si të merreni me paratë që të dy do të fitoni duke ecur përpara. Secili person mund të ketë nevojë të ketë arkën e tij të veçantë përveç një llogarie të përbashkët që të dy bashkëshortët kontribuojnë çdo muaj. Mund të diskutohet dhe të bihet dakord për një numër sesa nevojitet çdo muaj, varësisht nga sa janë pagat e tyre. Gjithashtu, të vendosësh se kur mund të përdoren paratë nga financat tuaja të përbashkëta është gjithashtu një pyetje e vlefshme.

“Cilat janë borxhet tuaja të vërteta?”

©Depositphotos.com

Konfirmimi i borxheve reale të njëri-tjetrit mund t’ju ndihmojë që të dy të planifikoni përpara se si t’i trajtoni ato. Askush nuk do të kënaqej nëse do të ishte në pritë me borxhin e bashkëshortit kur të martohej. Çdokush do të ndihej i tradhtuar nëse do të mësonte vetëm pas martesës për shumën aktuale që detyrohet partneri. Plus, kjo mund të ndikojë vërtet në besimin që ata kanë tek partneri i tyre.

“Si do të kursejmë për pensionin tonë?”

©Depositphotos.com

Një ditë, të gjithë duhet të tërhiqen nga puna. Dhe të jesh i martuar do të thotë të kesh nevojë për të përfshirë njëri-tjetrin në planet e pensionit. Do të duhet të planifikoni që të paktën të keni mjaftueshëm për 2 persona dhe të përfshini kostot e mundshme mjekësore në rast se ndonjëri prej jush sëmuret.

“A keni ndërmend të keni fëmijë?”

©Depositphotos.com

Jo të gjithë që duan të martohen dëshirojnë të kenë fëmijë. Dhe edhe nëse të dy bashkëshortët duan fëmijë, ka gjëra të tjera për të diskutuar, të tilla si stilet e prindërimit, çfarë do të bësh nëse fëmijët kanë aftësi të kufizuara, ose si do të reagosh nëse ata rriten ndryshe nga ato që prisnit.

“Çfarë do të bëje nëse nuk jemi në gjendje të kemi fëmijë?”

Për disa njerëz, lindja e fëmijëve është e domosdoshme. Pra, nëse për ndonjë arsye një çift nuk mund të lindë fëmijë, do të duhet të mendojnë se çfarë të bëjnë më tej. Ata mund të zgjedhin të birësojnë një fëmijë, të marrin një zëvendësues, të kalojnë IVF ose të divorcohen dhe të martohen me dikë tjetër.

“Si do t’i ndajmë punët tona?”

©Depositphotos.com

Punët e përditshme mund të duken si një gjë e parëndësishme për të folur, por ato mund të jenë shkas për një luftë të madhe. Kjo sepse një person mund të ndjehet i mbingarkuar duke bërë të gjitha punët vetë. Për të siguruar që ka paqe në shtëpi, do të ishte më mirë të flisnim për punët që çdo person ka në ngarkim.

“Çfarë konsideroni si tradhëti?”

©Depositphotos.com

Ne mund të mendojmë se ka një kuptim universal të asaj që përfshin tradhëtia, por termi mund të nënkuptojë gjëra të ndryshme për njerëz të ndryshëm. Për shembull, një person mund të mendojë se puthja është tradhëti, ndërsa një tjetër mund të mendojë se thjesht takimi me një ish është i papranueshëm.

Ka edhe njerëz që mendojnë se të biesh në dashuri me dikë tjetër është mashtrim. Prandaj, një çift duhet të flasë se sa rehat janë me afërsinë e njëri-tjetrit me njerëzit e tjerë për të shmangur një keqkuptim.

“Cilat janë ëndrrat dhe planet tuaja në të ardhmen?”

“Ku e shihni veten tuaj pas 5 deri në 30 vjet?” Kjo mund të tingëllojë si një pyetje interviste, por aspiratat e një personi mund të mos përputhen me idenë e partnerit të tyre se çfarë do të thotë të martohesh për fat të mirë.

Për shembull, dikush mund të jetë i gatshëm të luftojë si artist, dhe tjetri mund të dëshirojë thjesht një jetë të qëndrueshme me të ardhura të qëndrueshme.

Bërja e kësaj pyetjeje mund t’i ndihmojë njerëzit të imagjinojnë se si do të jetë jeta e tyre e përbashkët.

“Cilët janë prishësit e marrëveshjeve tuaja?”

©Depositphotos.com

Gjithkush ka preferencat e veta për kafshët shtëpiake, dhe është e mençur t’i thuash njëri-tjetrit për ta në mënyrë që jetesa së bashku të jetë e durueshme. Për shembull, një person mund të ketë nevojë të mbajë gjithçka në rregull, ndërsa partneri mund të ndihet më i qetë në një mjedis më kaotik. Nëse këto gjëra diskutohen herët, mund të arrihet një kompromis.

“Si planifikoni të kujdeseni / siguroni prindërit tuaj?”

©Depositphotos.com

Prindërit do të plaken dhe ndoshta edhe do të sëmuren, që do të thotë se mund të kenë nevojë për përkujdesje. Vendimet si nëse doni ose jo të jetoni me ta, kush do të kujdeset për ta, ose sa dëshironi të ndani për t’i siguruar ato, të gjitha janë mirë për t’u përfshirë në listën e gjërave që një çift duhet të marrë parasysh para se të martohet.

“Cila është historia e shëndetit tuaj?”

Të qenit i pajtueshëm biologjikisht është jetike, veçanërisht nëse të dy prisni të keni fëmijë. Të paktën, ata mund të ishin të sinqertë në lidhje me historinë e shëndetit fizik dhe mendor të njëri-tjetrit, përfshirë atë të familjeve të tyre përkatëse. Në atë mënyrë, ata mund të përgatiten mendërisht për atë që mund të vijë në të ardhmen.

“Ku doni të jetoni?”

©Depositphotos.com

Megjithëse kjo mund të duket e qartë, njerëzit mund të lënë pas dore fjalët që kanë thënë para se të martohen. Nëse ata duhet të vendosen në fshat ose qytet mund të çojë në një ndryshim të madh në jetën që do të ndajnë.

Mund të çojë gjithashtu në pakënaqësi nëse njëri nga bashkëshortët dëshiron të jetojë në një apartament dhe tjetri ëndërron të jetojë në një shtëpi me një verandë përpara. Argumentet mund të shpërthejnë nëse njëri pret të jetojë pranë miqve ose familjes së tyre ndërsa tjetri mendon se shtëpia është vetëm një vendbanim i përkohshëm.

“Sa kohë dëshironi të kaloni së bashku?”

©Depositphotos.com

Edhe pse martesa zakonisht do të thotë të jetosh së bashku, nuk do të thotë që çifti duhet të kalojë gjithë kohën së bashku, 24/7. Ata janë akoma individë me nevojat e tyre. Ndonjëherë, ata do të duhet t’i japin hapësirë njëri-tjetrit dhe të kenë kohën për vete. Disa njerëz mund të dëshirojnë më shumë hapësirë se të tjerët, prandaj ia vlen të dini se çfarë pritet nga njëri-tjetri para se të kurorëzoheni.

 

 “Cilat janë pritshmëritë e tua për jetën tonë shoqërore?”

©Depositphotos.com

Pasi të martohen, njerëzit pritet të paraqiten në ngjarje të caktuara së bashku. Por ndonjëherë, edhe të martuarit duan të shoqërohen me miqtë e tyre pa qenë aty bashkëshorti i tyre. Kështu që mund të jetë me vlerë të diskutohet se në cilat ngjarje shoqërore ata synojnë të marrin pjesë së bashku dhe kë duhet të njohin.