19 Gjëra të Cilat Meshkujt i Mendojnë, por Nuk ka të Ngjarë t’ua Thonë Grave

© What Men Talk About / Kinokompaniya Kvadrat

Burrat dhe gratë kanë shumë ngjashmëri, si dhe dallime. Sot, në një kohë kur psikologjia  dhe sesionet e trajnimit për marrëdhëniet janë në kulmin e popullaritetit, duket se ne duhet të fillojmë të kuptojmë njëri-tjetrin edhe më mirë se më parë. Sidoqoftë, gratë ende mbeten një mister për burrat dhe burrat nuk po bëhen më të qartë për gratë.

Disa gra në një faqe njohjesh u kërkuan burrave të hapnin perdet e mendimeve të tyre të fshehura për gratë dhe t’i ndajnë ato më interesantet me ne.

© What Women Want / Paramount Pictures

Ne i kuptojmë gratë shumë më pak sesa do të dëshironim. Por në të njëjtën kohë, shumë më tepër sesa gratë priren të mendojnë.

Në fakt, ne na pëlqejnë shumë komplimentet, sidomos ato që lidhen me pamjen tonë. Për shembull, nëse marrim një kompliment se sa na shkon një mjekër, shumë prej nesh do të fillojnë ta mbajnë atë rregullisht.

Bukuria është një perceptim i vlerësimit thjesht subjektiv. Kjo është arsyeja pse secili burrë ka standardet e tij të bukurisë femërore, ashtu si çdo grua. Është bukur të shohësh matjet stereotipike 90/60/90 por kjo nuk do të thotë që çdo burrë dëshiron të shohë këtë lloj bukurie çdo ditë.

Shumë burra e konsiderojnë tërheqës shëndetin tek femrat. Ndaloni së tepruari me gjërat në ndjekje të standardeve të larta.

Shumë burra kanë ankth dhe / ose depresion, por ne nuk do të flasim për këtë dhe do të bezdisemi mesatarisht nga ju që e keni shfaqur atë. Shumë gra nuk e kuptojnë se na duhet shumë më tepër kohë për të kuptuar se si ndihemi për diçka, më shumë sesa shumica e grave. Na jepni kohë për ta përpunuar dhe ne do ta sjellim atë nëse dhe kur duam të flasim për të. Por mos u përpiqni të na shtyni të jemi emocionalë pasi shumica e burrave nuk drejtohen nga ndjenjat si shumica e grave. © jamestar1122, MattTheAccountant / Reddit

Ne vërejmë papërsosmëri në pamjen tuaj ashtu sikur ne të kishim një shtëpi jo të rregullt. Por ne ju duam dhe kjo “përsosmëri” nuk është një përparësi për ne.

© The Dressmaker / Film Art Media, © Eternal Sunshine of the Spotless Mind / Focus Features

Në përgjithësi, nuk na intereson vërtet se çfarë stili të rrobave keni. Ka të ngjarë që gratë janë të fiksuara me atë që duhet të veshin jo për shkak të burrave, por për shkak të grave të tjera.

Ne dëshirojmë me dëshpërim që ju të na i hidhni gjërat në vend që thjesht t’i na i dorëzoni ato. Na pëlqen të kontrollojmë shpejtësinë e reagimit dhe shkathtësisë sonë. Kur kapim diçka gjatë fluturimit, ne mendojmë, “Oh po, unë jam me të vërtetë i mrekullueshëm!” © andytheg / reddit

Janë rreth 3 miliardë gra në botë. Dhe ndër ta ka më shumë tërheqëse dhe të kërkuara sesa ka të zgjuar dhe të suksesshëm midis burrave. Ne e kujtojmë këtë kur dikush kërkon shumë nga ne, por na kthen pak.

© eastnews, © eastnews

Ne preferojmë bukurinë natyrale. Edhe nëse doni të fshihni disa “papërsosmëri” me ndihmën e kozmetikës, do të preferonim që ju të linit në dukje edhe shenjat më të vogla në vend që të përpiqeni të dukeni si gruaja “e përsosur”.

Ndonjëherë ne duam që ju thjesht të heshtni. Ne kemi nevojë për heshtje – kjo është arsyeja pse ne e duam kaq shumë peshkimin! Ju gjithmonë keni një tufë mendimesh dhe idesh që dëshironi të ndani me ne. Ndonjëherë mund të jetë e lodhshme sidomos pas një dite të vështirë pune.

Na pëlqejnë edhe thashethemet … për gratë, në fakt!

Shpesh ne vërtet nuk na intereson se ku shkojmë të hamë. Kriteret kryesore janë ushqimi i shijshëm dhe çmimet e volitshme. Prandaj ju lutem, mos u ngacmoni duke na bërë të zgjedhim – bëjeni për ne. © Rabidrabitz / reddit

Duke qenë në një marrëdhënie, një burrë nuk do t’i thotë kurrë partneres së tij se ajo duhet të ndryshojë diçka në vetvete si të humbasë peshë ose t’i thotë asaj që supa që bëri nuk është e shijshme. “Gjithçka është në rregull, zemër.”, do të thonë ata.

Burrat duan më shumë iniciativë nga ana juaj (natyrisht, pa shumë fanatizëm) pasi ne nuk jemi telepatë dhe nuk e dimë se çfarë saktësisht dëshironi në këtë moment. Në vend që të hamendësojmë dhe të mendojmë për këtë pyetje, ne do të dëshironim të dëgjonim një përgjigje pak a shumë të saktë.

Burrat kanë një kuti në të cilën shkon mendja e tyre. Quhet “kutia e asgjësë”. Ne na pëlqen t’i vendosim gjërat në kuti të ndryshme: familja është në një kuti, puna është në një tjetër, një hobi është në një tjetër, etj. Kështu që herën tjetër kur pyesni një burrë për çfarë po mendon dhe ai përgjigjet: “Asgjë, ”Ka shumë shanse që ai po të thotë të vërtetën. © AmericanPixel / Reddit

Burrat duan që liria e tyre të mos kufizohet. Hapësira personale është një faktor i rëndësishëm si për gratë ashtu edhe për burrat. Gratë nuk duhet të mbushin jetën e burrave të tyre vetëm me veten e tyre. Jepuni atyre më shumë kohë për të qenë vetëm ose për të bërë diçka që ju pëlqen.

© Love and Other Drugs / 20th Century Fox

Burrat duan që gratë të kërkojnë këshilla prej tyre. Një burrë ndihet i kënaqur kur vlerësohet mendimi i tij. Kërkoni këshilla nga burri juaj më shpesh dhe do të shihni se sa do ta forcojë bashkimin tuaj. Sidoqoftë, mos harroni të mos e teproni duke pyetur se cilën ngjyrë të kuqi buzësh duhet të zgjidhni ose cilën aromë qirinjsh i pëlqen më shumë. Duhet të ketë një kufi për gjithçka.

Ndonjëherë një burrë gjithashtu ka nevojë për mbështetje që është e padukshme për të dhe që nuk prek egon e tij. Po, ne ndjehemi shumë të shqetësuar kur diçka po shkon keq ose kur jemi të paaftë në kryerjen e një detyre. Por ne nuk do ta pranojmë kurrë edhe nëse e dimë që një grua kishte të drejtë. Pranimi i gabimeve tona është e barabartë me vdekjen për ne. Kjo është arsyeja pse ne ju tregojmë nivelin më të lartë të besimit kur pranojmë se kemi gabuar ose kur ankohemi për diçka.

Disa mendime të ngjashme që kanë gratë

Nëse një grua e do një burrë, asaj i pëlqen aroma e trupit të tij. Kjo është arsyeja pse ne dëshirojmë të “huazojmë” këmisha dhe triko të burrave – ato nuhasin njësoj. Për më tepër, thjesht ndihet rehat.

Gratë kanë nevojë për emocione – ne varemi prej tyre. Kjo është arsyeja pse nëse partneri ynë hesht ose na kushton pak vëmendje, ne përpiqemi të kompensojmë mungesën e emocioneve duke komunikuar me miqtë dhe ndonjëherë edhe me miqtë meshkuj.

Ne gjithmonë duam të shkojmë diku – në kinema, në teatër, në një lokal, në një ekspozitë, apo edhe autostop. Na duhen më shumë emocione dhe mbresa!

Na pëlqejnë shumë sugjerimet jo sepse jemi misterioze, por sepse duam të jemi të sigurt se jemi akoma interesante për burrat tanë, se ata dinë pak për shijet dhe preferencat tona. Për shembull, nëse një grua rastësisht vëren margaritë, ajo do të ndihet e kënaqur nëse partneri i saj i dhuron asaj këto lule në vend të trëndafilave ose tulipanëve. Kjo nuk do të thotë vetëm që burri i saj e dëgjon por gjithashtu do të thotë se ai e dëgjon atë dhe është e rëndësishme për të që ta kënaqë atë.

Ne shpesh ju perceptojmë si djem sepse ndonjëherë silleni në mënyrë të papërgjegjshme, fëminore dhe pa kujdes për mendimin tonë. Por ne i kuptojmë dhe i pranojmë periudhat tuaja fëminore, sepse edhe ne shpesh duam të jemi vajza të vogla. Dhe ndërsa ne e duam këtë shumë ndonjëherë, në disa momente do të dëshironim të shihnim burra në vend të djemve që qëndrojnë pranë nesh.

Megjithëse jemi të ndryshëm dhe shpesh është e vështirë për ne të kuptojmë njëri-tjetrin, ne përsëri e plotësojmë njëri-tjetrin. Ndonjëherë gjithçka që na duhet për të kuptuar është të dëgjojmë njëri-tjetrin.