20 Gjëra të Zakonshme që Kur i Pamë me Mikroskop na Çuditën Tejmase

Kureshtja e njerëzve nuk njeh kufij, sepse gjithmonë duam të dimë çdo hollësi.

Mikroskopët, që janë në gjendje të zmadhojnë imazhin e një objekti me mijëra apo miliona herë, janë aty për të na ndihmuar.

Është falë atyre që ne mund të shohim se si duken shkumësat, gjuha e maceve dhe e njeriut, dhëmbët dhe gjërat e tjera të zakonshme.

Ne vendosëm që t’i shikojmë më në thellësi disa gjëra të zakonshme që na rrethojnë çdo ditë dhe zbuluam se nën mikroskop ato duken si të një planeti tjetër.

Indet e muskujve

© b_lumenkraft / reddit

Sipërfaqja e një luleshtrydheje

© BunyipPouch / reddit

(familja Drosophilidae)

© thatSEMguy / reddit

Shkumësi

© WelshTractor / reddit

Nëse vendosni shkumës nën një shkëmbi të fuqishëm të mikroskopit të bardhë të llojit të do të shihni diçka të tillë. Sepse nuk është vetëm një shkëmb. Është një akumulim i skeleteve të lashta: cipat e blinduara të planktonit njëqelizor që banon në oqean.

Maja e një stilolapsi

© subtyler / reddit

Larvat 2 ditore të peshkut Zebër

© jaykirsch / reddit

Pllakë Gramafoni

© Addaddie / reddit

Qerpik njeriu

© aminessuck / reddit

Fija e barit nën një mikroskop është kaq e lumtur

© lvvlDellyBellylvvl / reddit

Këmba e një mushkonje Aedis Aegypti

© e_l_foto / reddit

Prerja e kërcellit të një trëndafili

© Edorelia / reddit

Koka e një milingone

 

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da The Red Pill (@dads_words) in data:

Gjuha e një mace nën një mikroskop duket sikur është bërë nga gjuhë të tjera më të vogla.

© caspar2632 / reddit

Fitoplanktoni

 

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Victoria Brockfield (@victoriabrockfield) in data:

Rërë

© rednibass / reddit

Fija në gjilpërë

© MicroScan/EAST NEWS

Flok i njeriut

© Jason Burns/ Dr. Ryder / EAST NEWS

Cila nga këto gjëra ju ka mahnitur më shumë? Ju lutemi na tregoni për këtë në komentet!