20 Kafshët Mahnitëse Madhësia e të Cilave është Përtej Arsyes Tonë

Kafshët vijnë në forma dhe madhësi kaq të ndryshme, saqë disa prej të tyre do t’ju bëjnë të ndryshoni mendim për mënyrën se si gjërat funksionojnë. Ne jetojmë në një botë ku mund të shihni lepujt të mëdhenj dhe kuaj të vegjël. Nëse ata janë tmerrësisht të mëdhenj apo të vegjël, disa prej këtyre kafshëve do t’ju bëjnë që të fërkoni sytë për ta besuar se ata vërtetë ekzistojnë.

Ka kaq shumë mrekulli në thellësi të detit, si breshka gjigante me kurriz prej lëkure.

Ky lepur gjigant është e sigurt që nuk u trembet qenëve.

© Stamatisclan / Wikimedia Commons

Përshëndeteni mikun tim të vogël… ai quhet Tank

© thedustinwray / Imgur

Big Jake, një kalë belg, thyen një rekord botëror të Guinness-it me gjatësinë e tij.

© oligarchyoligarchy / Reddit

Për në Wonderland!

© omeletofdestruction / Reddit

“A mos është një ari? Një mamuth? Jo! Është një qen gjigant.”

© TheOneTrueQueen / Imgur

“Petull është kjo!”

© Zeb Hogan / National Geographic

A mund ta imagjinoni se si dukej ajo si një fluturëz!?

Flutura Atlas Attacus është një nga fluturat e natës më të mëdha në botë.

© Maghdp / Wikimedia Commons

Një zog kaq i vogël sa mund ta mbani në grusht…

© omga / Imgur

Gaforret e kokosit mund të ngjiten me pemë për të ngrënë arra kokosi.

© NaderSelim / Imgur

Ky kameleon Brookesia micra mund të qëndrojë në majë të gishtit.

© rank Glaw, Jörn Köhler, Ted M. Townsend, Miguel Vences / Wikimedia Commons

Dhelpra fluturuese Pemba mund të ketë një gjatësi të krahut prej mbi 152 centimetrash.

© resalles / Reddit

Kjo hardhucë e vogël është në të vërtetë një krokodil xhuxh.

© Francesco Veronesi / Wikimedia Commons

Breshka e detit me kurriz prej lëkure është breshka më e madhe e gjallë në botë.

Ka hapësirë të mjaftueshme në këtë gisht për 2… majmunë.

© amit9789 / Imgur

Ky lepur peshon rreth 9 kilogramë!

© mooshimooshi / Imgur

Thellë thellë, të gjithë qentë janë thjeshtë ca qenushë të vegjël.

Ja dy yje deti të vegjël sa një pjesë e pëllëmbës së dorë.

© andefir / Imgur

Pak ujk… pak qen… shumë dashuri!

© cheesy_please_me / Reddit

Bonus: Ndonjëherë është e vështirë të dallohet nëse është një kalë i vogël apo një qen i madh.

© jponic / Imgur

A njihni ndonjë kafshë gjigante? Ose kafshë, madhësia e të cilave është e çuditshme në mënyra të tjera? Na tregoni!