20 Prova që Jeta në Japoni Nuk është Shumë si e Jona

©Depositphotos.com

Në shekullin 21, shumë udhëtarë përpiqen jo vetëm të shtrihen në plazh buzë detit, por të mësojnë kulturën e një vendi të huaj, për të parë pjesën e brendshme të jetës së njerëzve.

Kjo premton gjithmonë zbulime interesante, veçanërisht kur bëhet fjalë për një vend kaq të veçantë si Japonia.

Ne nuk e fshehim dashurinë tonë për Tokën e Lindjen së Diellit, dhe këtu janë 20+ prova që Japonia është një burim i pashtershëm i habisë, kënaqësisë dhe konfuzionit në të njëjtën kohë.

Në sallonet japoneze të bukurisë, kur lahen me shampo, ato mbulojnë fytyrën e tyre me një pecetë në mënyrë që të mos prishin grimin dhe të lejojnë klientin të relaksohet.

© Depositphotos.com , © ToriChyanChannel / YouTube

Në shumë vende publike, nuk mund të tregoni veten me tatuazhe. Pra, para se të shkoni në dhomën e fitnesit, duhet të ngjitni një mbulojë për të fshehur tatuazhin.

© AliExpress

“Tani jam në Japoni. Të gjithë ashensorët në hotelin tim e kanë këtë gjë. “

© Declanmar / Reddit

Ky është një tualet emergjence. © TheSpaghettiJesus / Reddit

“Kjo është mënyra se si pastruesit vendosin çizmet e mia për të mbajtur dyshemenë të pastër.”

© JuanJoseOle / Reddit

Gratë japoneze kujdesen mirë për fytyrat e tyre që në moshë të re, dhe veçanërisht për lëkurën delikate rreth syve: ata kurrë nuk e fërkojnë atë, por butësisht e fshijnë

© Beauty Insider / YouTube , © Sephora / YouTube

Çamçakëzi shitet me copa letre kështu që mund ta mbështillni dhe ta hidhni

© tikuku / Reddit

Tokio është shumë e populluar dhe gjithnjë e më shumë po ndërtohen “shtëpi të dobëta”: të ngushta dhe të larta

© Particular_Ad6495 / Reddit

Ushqimi në një spital japonez

© cvltivar / Reddit

Luleshtrydhe e bardhë japoneze. Shije si luleshtrydhe të zakonshme, vetëm pa aciditet

© bunny4e / Reddit

Sistemi anti-vjedhje për valixhet

© ktansai / Twitter

Shumica e njerëzve japonezë nuk kanë erë djerse. Prandaj, ata kryesisht përdorin deodorantë aerosoli, të cilët luftojnë sasinë e djersës, jo erën e saj.

© Depositphotos.com , © Depositphotos.com

Ka tualete publike transparente në rrugë. Xhamat ngrijnë kur hyn një person.

© South China Morning Post / YouTube

Dhe ky është tualeti në bar. Ndërsa bëni gjërat tuaja, koka përballë fillon të afrohet ngadalë derisa të puth gjunjët.

© kbigstone / YouTube

Japonezët nuk nënshkruajnë dokumente. Në vend të kësaj, ata kanë një vulë personale.

© Jason Michael / Flickr

Shumica e restoranteve japoneze bëjnë bedelë realistë të vakteve të tyre për t’i shfaqur menutë e tyre.

© burgerthrow1 / Reddit

Xhaketat e punëtorëve janë të kondicionuara me ajër

© schmistopher / Reddit

Biblioteka ka një aparat që sterilizon librat në 30 sekonda

© Reuters / YouTube