3 Arsyet pse Njerëzit në Mbretërinë e Bashkuar Kanë 2 Çezma

©depositphotos

Bota është plot me tradita që duken të çuditshme dhe ndonjëherë edhe të egra për kulturat e tjera.

Sot ne vendosëm të zbulojmë pse lavamanët në Mbretërinë e Bashkuar kanë 2 çezma.

Arsyeja e parë: Është Historike

Shumica e banesave britanike datojnë nga shekulli i 19-të dhe fillimi i shekullit të 20-të, para se të shfaqeshin mikserët e ujit dhe valvulat moderne. Disa banesa janë shumë më të vjetra, një nga pasojat e të jetuarit në një pjesë të botës me pak tërmete.

Kur u fut hidraulika e brendshme, ajo filloi me një sistem të thjeshtë që dërgonte ujë të ftohtë direkt nga rrjeti në kuzhinë. Uji i nxehtë u shtua më vonë, veç e veç. Kështu, u krijua një sistem i dyfishtë.

Arsyeja e dytë: Respektimi i ligjit

© retromixer

Në MB, ekziston një ligj që ndalon përzierjen e ujit të ftohtë dhe ujit të nxehtë nga një depozitë. Fakti është se nuk ka ngrohje qendrore në vend dhe ka një kollonë gazi në secilën shtëpi (të cilën britanikët e quajnë ngrohje qendrore).

Më parë, një cilindër i veçantë ishte një pjesë e detyrueshme e bojlerit. Uji mund të mbetet i ndenjur dhe cilindri mund të ndryshket, duke e bërë ujin të papërshtatshëm për ta pirë. Me sa duket, kjo nuk i ndaloi njerëzit të përziejnë ujin, dhe ishte e nevojshme të futet një ligj që ndalon përzierjen e ujit të ftohtë, të përshtatshëm për ta pirë, me ujë të nxehtë nga cilindri.

Arsyeja e tretë: Qasja ekonomike

Kur përdorni dy çezma të ndara, i gjithë uji përzihet në lavaman në sasinë e duhur dhe aty lani duart. Kështu, ju harxhoni vetëm ujin që përdorni.

Kur keni një mikser uji, hapni çezmat, duke zgjedhur temperaturën e duhur dhe më pas filloni të lani duart, duke konsumuar shumë më shumë ujë.