4 Gjëra që Ndodhin Kur e Mbani Orën e Dorës Gjatë Gjithë Ditës

©Shopping King Louie/shutterstock, ©Andrey Mihaylov/shutterstock

Pavarësisht nëse preferoni një gjurmues fitnesi ose një orë klasike, mund të jetë joshëse ta vishni dhe ta mbani gjatë gjithë kohës.

Nga numërimi i hapave deri te monitorimi i gjumit, orët moderne mund të bëjnë shumë më tepër sesa thjesht t’ju tregojnë kohën. Por, siç rezulton, mos heqja e orës mund të çojë në disa pasoja mjaft të pakëndshme.

Këtu ne jemi gjithashtu fajtorë që shkojmë në shtrat duke veshur orët tona inteligjente, por ndoshta do ta rishqyrtojmë këtë zakon pasi të mësojmë se çfarë problemesh të mundshme mund të paraqesë.

Mund të ndjeni dhimbje në kyçe

©Hakan Kiziltan/shutterstock,©janews/shutterstock

Nëse nuk e hiqni kurrë orën, ngjeshja e vazhdueshme e nervave në kyçin e dorës mund të shkaktojë ndjesi të dhimbshme. Dhe nëse ora juaj është shumë e rëndë dhe e rëndë, dhe e mbani atë shumë të ngushtë, kjo përfundimisht mund të çojë në dëmtim nervor.

Nëse ndjeni ndonjë mpirje ose ndjesi shpimi gjilpërash në kyçin tuaj, përpiquni të rregulloni dhe lironi shiritin ose bëni një pushim nga veshja e orës.

Mund të çojë në sindromën e tunelit karpal

©Alexonline/shutterstock

Nëse vazhdoni të injoroni shqetësimin e shkaktuar nga mbajtja e orës tuaj gjatë gjithë kohës, përfundimisht mund të çojë në pasoja mjaft të pakëndshme, si sindroma e tunelit të kyçit të dorës. Kjo gjendje shkaktohet nga ngjeshja e vazhdueshme e nervave dhe mund t’ju bëjë të ndjeni dhimbje dhe dobësi të vazhdueshme në dorë, edhe nëse nuk e mbani më orën.

Mund të vëreni shenja në kyçin e dorës

©Shopping King Louie/shutterstock

Edhe pse brezi i orës suaj duhet të përshtatet mjaftueshëm fort për të parandaluar që ajo të rrëshqasë nga kyçi i dorës, ajo nuk duhet të shtypë lëkurën tuaj dhe të lërë gjurmë kruajtjeje.

Shenjat e lehta në lëkurën tuaj që largohen shumë shpejt nuk paraqesin ndonjë problem, por nëse vëreni shenja të kuqe që qëndrojnë në lëkurën tuaj për një kohë të gjatë, kjo mund të jetë një shenjë se e keni mbajtur orën shumë fort. Nëse nuk e lironi rripin e orës ose nuk i jepni lëkurës tuaj një shans për të marrë frymë, kjo mund të çojë në acarim dhe skuqje në planin afatgjatë.

Mund t’ju japë ngërçe të muskujve

©iced.espresso/shutterstock

Nëse mbani orën tuaj të preferuar 24/7, ngjeshja e vazhdueshme nga brezi mund të kufizojë qarkullimin e gjakut, duke shkaktuar mpirje. Mungesa e rrjedhjes së gjakut, nga ana tjetër, mund të çojë në ngërçe të dhimbshme të muskujve dhe madje të ndikojë në mënyrën se si performoni në punën tuaj.

Çfarë ore përdorni dhe a hiqni atë gjatë natës… a keni vënë re ndonjëherë ndonjë shqetësim nga mbajtja e saj…