5 të Vërtetat e Lidhjeve që Doni apo S’Doni, Duhet t’i Pranoni!

Kaq shumë është shkruar për marrëdhëniet saqë është e vështirë të përcaktohet se çfarë është e vërtetë dhe çfarë nuk është.

Më poshtë gjeni të përmbledhur 5 stereotipet më të zakonshme mbi marrëdhëniet që duhet t’i hidhni poshtë menjëherë:

Duhet të ketë pasion në fillim të lidhjes

Jo të gjitha marrëdhëniet fillojnë me dashuri të flaktë. Prandaj, ia vlen t’i kushtohet vëmendje jo vetëm pasionit dhe shkëndijave, por edhe një ndjenje sigurie dhe rehatie që ndjeni (ose jo) pranë një personi.

Për një marrëdhënie të fortë, është shumë më e rëndësishme nëse mund të qeshësh së bashku dhe të besosh në njëri-tjetrin.

Partnerët e lumtur kanë të njëjtat interesa

Çdo person ka preferencat dhe hobit individualë. Mos mendoni se nëse ju e doni operën dhe i dashuri potencile është i apasionuar pas rafting ju nuk do të keni asgjë për të folur dhe do të jeni të pakënaqur së bashku.

Përkundrazi, interesat personale do t’ju bëjnë më tërheqëse në sytë e partnerit tuaj.

Çiftet e lumtura kurrë nuk grinden

Njerëzit që nuk debatojnë kurrë zakonisht thjesht nuk duan t’ia dinë. Çiftet pa probleme janë zakonisht në rrugën e tyre për një shpërbërje.

Nuk po themi se gjuha e keqe ose abuzimi janë në rregull, por grindjet e vogla nuk duhet t’ju shqetësojnë.

Ato u ndodhin të gjithëve dhe kështu ju dhe partneri juaj mësoni të kuptoni njëri-tjetrin më mirë. Pajtimi është gjithmonë e më i mirë.

Partnerët e lumtur adhurojnë të afërmit dhe miqtë e njëri-tjetrit

Mos prisni që partneri juaj t’i dojë pa kushte familjen dhe miqtë tuaj. Ju gjithashtu nuk do të jeni një dashamirëse e madhe e miqve të tij.

Ju zgjidhni vetëm njëri-tjetrin për marrëdhënien!

Pas kësaj, ju vetëm duhet të organizoni bashkëveprim me të tjerët në mënyrë që askush të mos fyhet. Çështja kryesore është të komunikoni pritshmëritë dhe kufijtë tuaj me njëri-tjetrin dhe me familjet tuaja.

Çiftet e lumtura janë gjithmonë së bashku

Nëse mendoni se partnerët në çiftet e lumtura kurrë nuk rrinë të ndarë me njëri-tjetrin, ky është një iluzion. Herët ose vonë, çdo person dëshiron të kalojë pak kohë në vetmi.
Në bashkimet harmonike, partnerët e kuptojnë këtë dhe me qetësi japin njëri-tjetrin hapësirë personale. Ju kurrë nuk duhet të fajësoni veten nëse e dëshironi këtë.

Disa nga detyrat e familjes janë të nevojshme. Kjo nuk do të thotë që ju keni ndaluar së dashuri partnerin tuaj, përkundrazi, kjo ndihmon në ruajtjen e ndjenjave ose në sjelljen e një fryme të re në marrëdhënie.

Shumë herë mësojmë për karakteristikat e një marrëdhënieje “perfekte” nga filmat ose reklamat, por ata kanë pak të bëjnë me realitetin.

Mos harroni se pak të meta kemi të gjithë dhe ato e bëjnë një marrëdhënie të vërtetë.