7 Gjëra të Vogla në Banjë që Thonë Shumë për Ty

©Depositphotos.com, ©Depositphotos.com

Ndoshta nuk e dini këtë, por mënyra se si rregulloni sendet në banjën tuaj mund të japë shumë fakte për veten tuaj.

Gjëra të tilla si nëse ju rrotulloni letrën tuaj të tualetit sipër ose poshtë mund të tregojnë gjëra për personalitetin tuaj.

Por, para se të hiqni dorë nga ky nocion, lexoni më poshtë për të gjetur se çfarë thonë ekspertët në lidhje me këtë dhe shikoni nëse gjërat përputhen me veprimet tuaja.

Lexoni këtë listë me 7 detaje që “flasin” me zë të lartë për ju.

Rrotulla e letrës higjienike

©Depositphotos.com

Nëse e mbani rrotullën tuaj “përmbys”, kjo mund të thotë që ju jeni tipi më i sigurt dhe ju pëlqen të mbizotëroni një situatë. Ju pëlqen të jeni në krye dhe vlerësoni organizimin dhe rendin.

Nëse ju pëlqen letra juaj “nën”, ju mund të jeni më shumë të tipit të qetë. Ju mund të jeni më të relaksuar dhe të besueshëm, sipas një eksperti.

Dhe ka disa njerëz që preferojnë cilindo mënyrë – kjo do të thotë se ata minimizojnë konfliktin dhe janë më fleksibël në përgjithësi.

Dollapi i banjës

©Depositphotos.com

Një dollap banjo është një vend ku të gjithë ne mbajmë sende personale, si pajisje higjienike, ilaçe, piskatore, fasho ose ndonjë gjë tjetër që mund të na duhet. A janë të shtrydhura të gjitha atje brenda, njëra mbi tjetrën?

Epo, kjo rregullim mund të tregojë që ju pëlqen të eksploroni dhe të tejkaloni standardet tradicionale. Ju mund të jeni një person krijues me shumë ide të reja dhe të ndritshme.

Nëse keni gjithçka të rregulluar dhe sistemuar, kjo mund të nënkuptojë se rrëmuja krijon tension në ju. Në fund, gjithçka ka të bëjë me personalitetin tuaj. Nëse zakonisht jeni një person më i çrregullt, atëherë kjo nuk ju shqetëson aspak. Sidoqoftë, nëse zakonisht jeni një person që mban gjithçka të pastër dhe në rregull dhe papritmas fillon të jetë i pakujdesshëm dhe i çrregullt, kjo mund të jetë një shenjë e depresionit.

Kapaku i tualetit

© AC_Aus1/Reddit, © AC_Aus1/Reddit

Ky rast është bërë një debat i gjatë. Varet vërtet nga kush jeton në shtëpinë përkatëse. Për rehati, sedilja e tualetit duhet të lihet poshtë nëse ka më shumë femra në shtëpi ose nëse numri i femrave është i barabartë me numrin e meshkujve, siç tregojnë disa studime. Nëse është e kundërta, atëherë duhet të jetë lart.

Nëse kjo nuk është çështje konflikti në familjen tuaj, kjo do të thotë që ju mund të jeni një person që preferon një ambient të qetë.

Shishet

©Depositphotos.com

Nëse mbani shumë shishe shampo, xhel dushi, zbutës dhe kremra përreth – dhe disa prej tyre janë bosh – kjo do të thotë që ju mund të keni një faktor të madh stresi në jetën tuaj. Rrëmuja mund t’ju bëjë të ndiheni fajtorë që nuk jeni më të organizuar, së bashku me ndjenjat e stresit, si mendërisht ashtu edhe fizikisht.

Gjithashtu mund të sinjalizojë trurin tuaj se puna juaj nuk është bërë kurrë. Kjo gjithashtu mund të ju bëjë të ndiheni në siklet nëse dikush kalon dhe shikon.

Nga ana tjetër, nëse banjoja juaj është shumë e zbrazët dhe gjithçka që keni është një sapun dhe shampo, kjo mund të nënkuptojë që kujdesi për trupin tuaj nuk është një nga përparësitë tuaja kryesore.

Ngjyra e banjës suaj

© pixabay.com, © boland898/Reddit

Mënyra se si e lyeni ose dekoroni banjën tuaj gjithashtu mund të zbulojë shumë për ju. Për shembull, nëse muret tuaja janë portokalli, ju mund të jeni një flutur shoqërore, por jeni gjithashtu aspirator dhe inteligjent. Banjat plotësisht të bardha zbulojnë se pronarët e tyre janë paqësorë dhe rrezatues. Banjat rozë ishin shumë të popullarizuara në një moment, dhe është një nuancë shumë qetësuese.

Nga ana tjetër, e zeza është shumë zyrtare, duke treguar një individ dinjitoz dhe të ekuilibruar. Blu e çelët përshkruan një person të ndjeshëm dhe liberal. E kuqja është një ngjyrë e fortë, kështu që nëse e keni këtë ngjyrë në banjë, mund të jeni shpirtëror, rrezatues dhe i dashur.

Lavamani dhe vaska

© J B/Flickr, © FASTILY/Wikimedia Commons, © CC BY-SA 3.0

Shumë libra janë shkruar për psikologjinë e fuqishme që qëndron pas pastërtisë. Ta themi thjesht, nëse pastroni lavamanin dhe vaskën tuaj shpesh, atëherë ka një mundësi më të madhe që të jeni më të shëndetshëm sesa njerëzit me lavamanë më të çrregullt, sipas studimeve të ndryshme.

Plus, njerëzit e ndiejnë nevojën të jenë të organizuar sepse, në një nivel atomik, ne priremi të jemi shumë mirë të organizuar. Kështu që mund të ndiejmë nevojën ta pasqyrojmë këtë edhe jashtë. Dhe pasi këto gjëra të pastrohen, ju ndiheni më mirë me veten tuaj. Dhe kjo ju mban produktiv dhe madje të aftë – të mos harrojmë përpjekjen fizike që kërkon për të pastruar një vaskë.

Imazhi i përgjithshëm

© depositphotos.com

Nëse hyni në banjën tuaj dhe hidhni një vështrim përreth, cila është përshtypja e përgjithshme që merrni? Duket e pastër apo kaotike? Nëse keni dëshirë për paprekshmëri dhe organizim të plotë, është një cilësi shumë e bukur për ta pasur. Por nëse lëviz vetëm një objekt i vogël dhe ju shqetëson kjo, atëherë mund të dëshironi t’i hidhni një sy asaj se çfarë është sjellja obsesive-kompulsive, e njohur ndryshe si OCD.

Nëse banjo juaj duket kaotike në shikim të parë, por ju e dini saktësisht se ku është çdo gjë e vogël, nuk ka asgjë të keqe në këtë. Shumë njerëz janë të çrregullt dhe ata janë plotësisht në rregull me këtë. Në fakt, nëse nuk pengoheni në detaje të vogla, mund të jeni më kreativ, i relaksuar dhe spontan.