7 Shtete që Ndryshojnë nga Pjesa Tjetër e Botës Kur Bëhet Fjalë për Rregullat e Pastërtisë

© Hwajangshil / Reddit , © Opat Suvi / Shutterstock

Traditat e asaj që bëjmë në banjo ndryshojnë nga vendi në vend. Për shembull, nëse vini në Kore, ka shumë gjëra që mund t’ju befasojnë ose edhe t’ju trondisin.

Edhe mënyra se si njerëzit lajnë duart do t’ju duket e pazakontë: në vend të një mbajtësi me vrimë nxjerrëse në tualetet publike, ju mund të shihni një pajisje të çuditshme me një sapun në të.

Ne kemi studiuar ritualet e “pastërtisë” në vende të ndryshme dhe do të dëshironim t’ju tregonim për ato më të pazakontat.

Ju mund të shihni sapun të pazakontë në Kore.

© Hwajangshil / Reddit , © Opat Suvi / Shutterstock

Jemi mësuar të shohim shpërndarës të lëngshëm të sapunit, por njerëzit që kanë qenë në Kore ndoshta kanë takuar një pajisje unike vendase. Blogerët shkruajnë se gjetja e sapunit në tualet tashmë është një sukses i madh, dhe më së shpeshti do të ngjitet në një shufër hekuri, kështu që për të larë duart, do të duhet t’i fërkoni ato në sapun.

Në tualetet publike në Japoni, mund të gjeni një buton paniku

© retirementbonus / Shutterstock

Disa tualete publike në Japoni kanë një veçori shumë të dobishme – një buton paniku. Ndonjëherë të huajt e ngatërrojnë atë me një buton për të ndezur dritën. Ai i dërgon një sinjal rojes dhe ajo duhet të kontrollojë stendën. Ky është një mjet shumë i dobishëm, veçanërisht për njerëzit e moshuar japonezë që mund të kenë nevojë për ndihmë.

Japonia ka një sistem të quajtur “Tinguj Princeshe”

© Depositphotos.com

Disa gra japoneze ndihen në siklet që të tjerët mund t’i dëgjojnë ato kur janë në tualet. Për të zvogëluar stresin dhe për të fshehur bisedën, inxhinierët kanë zhvilluar një pajisje që prodhon tingullin e shkarkimit të ujit, kështu që zonjat nuk kanë pse të shkarkojnë ujin për të bërë zhurmë duke e harxhuar atë.

Tualetet në dysheme ende mund të gjenden në shumë vende në Kinë.

© Wrightbus / Wikimedia Commons

Tradicionalet në dysheme përdoren në shumë pjesë të Kinës, veçanërisht në vendet publike. Disa njerëz e kanë mjaft të vështirë të mbajnë ekuilibrin në këtë pozicion, veçanërisht nëse është një tualet në një tren kinez.

Tualetet në Kamboxhia janë të pajisura me dushe higjienike

© Depositphotos.com , © Depositphotos.com

Në Kamboxhia kanë disa tipare dalluese. Së pari, atje rrallë gjenden tualete publike. Së dyti, letra e përdorur duhet të hidhet në kovë, sepse shumë sisteme të kanalizimeve nuk mund ta përballojnë atë. Së treti, mund të gjeni një dush higjienik, i cili përdoret për pastrim.

Njerëzit në Antarktidë përdorin ato portative

© Depositphotos.com

Udhëtarët flasin për kutitë e veçanta në Antarktidë. Ju mund të vizitoni një tualet të veçantë për nevoja të mëdha ose të vogla. Ato të tipit 1 janë të lëvizshme dhe mund të mbyllin mbeturinat njerëzore në një qese plastike.

Në Indonezi, dora e majtë dhe e djathta i kanë detyrat e ndara

© Depositphotos.com

Në disa kultura, njerëzit i ndajnë duart mbi parimin e “higjienës” dhe “ushqimit”. Indonezia është një prej tyre. Vendasit mund ta marrin si ofendim nëse u kaloni diçka me dorën tuaj të majtë, sepse konsiderohet si një “dorë tualeti” që njerëzit përdorin për të fshirë veten. Kalimi dhe prekja e ushqimit bëhet me dorën e djathtë.