7 Sjelljet e Një Gruaje që i Bëjnë Njerëzit të Mos Duan t’i Largohen Kurrë

© Allef Vinicius/unsplash

Në mënyrë që “fansat tanë” të vallëzojnë rreth nesh, nuk është aspak e nevojshme të jemi perfekte – mjafton të njohim disa detaje të sjelljes.

Këto rregulla i dallojnë thelbësisht nga pjesa më e madhe ato gra që dinë të dhurojnë kënaqësi. Midis tyre ka dy “truke” të njohura për një kohë të gjatë, dhe jo mjaft të dukshme, por mjaft të thjeshta.

Në këtë artikull ne duam të ju prezantojmë me tiparet e sjelljes së grave që thjesht i rrëmbejnë burrat, kështu që ata nuk kanë asnjë shans të mos bien në dashuri dhe të kryejnë bëmat më të guximshme për nder të “princeshës” që nga minuta e parë e njohjes.

Buzëqeshja është asi nën mëngë i çdo vajze

Psikologia Nancy Hanley e quajti buzëqeshjen e një gruaje “shenjën e një paqebërësi”. Në një eksperiment, një grupi burrash iu kërkua të vlerësonin tërheqjen e grave nga fotografitë. Gratë me një vrenjtje në fytyrë dolën më pak tërheqëse, ndërsa gratë e qeshura ishin e kundërta.

Buzëqeshni më shpesh, ose, ndiqni vargjet e kësaj kënge: “Një ditë e zymtë bëhet më e ndritshme vetëm nga një buzëqeshje!”

Vetëbesimi

Pasiguria e një personi vihet re nga një milje larg, sepse pasqyrohet në gjithçka: në gjestet, fjalët, sytë dhe qëndrimin. Kjo cilësi nuk i shton hijeshi femrës. Personi i ndrojtur thjesht zbehet në sfondin e atyre që janë më të gjallë dhe nuk mbahet mend për asgjë.

Nëse nuk keni besim në pamjen tuaj – bëni një model të ri flokësh, vraponi për në palestër, merrni punën që meritoni. Nëse nuk jeni mirë në diçka, regjistrohuni në kurse ose lexoni më shumë libra.

Aftësia për të befasuar

Bëni atë që nuk pritet nga ju, jini të paparashikueshëm. Kjo nuk do të thotë që ju duhet të vallëzoni në tryezë ose të shkëlqeni me mrekullitë e elokuencës së pahijshme.

Për shembull, nëse e gjithë kompania pinë duhan, por ju jo, kjo tashmë ju dallon në mënyrë të favorshme nga turma. Të themi të drejtën, kjo gjithashtu funksionon në drejtim të kundërt, ndoshta jo aq fitimprurës, por ju jeni ndryshe.

A luan një instrument muzikor? Thjesht mos u mburrni për këtë menjëherë – tregojeni kur të ju krijohet mundësia. A jeni një patinator i shkëlqyeshëm? Po ashtu.

Aftësia për të dëgjuar partnerin tuaj

Siç thonë psikologët, “historitë për veten janë më të këndshmet për një person”. Por nëse dini të dëgjoni, do të mbaheni mend shumë më tepër. Duke kuptuar se ai la pas gjithçka për veten e tij si një dëgjues mirënjohës, burri do të kuptojë se ai nuk dinte asgjë për ju. Ju do të mbeteni i huaj për të dhe ky sekret mund të ndezë një shkëndijë interesi tek ju.

Mirësia ndaj të gjithëve dhe gjithçkaje që ju rrethon

Njerëzit duan të ankohen për gjithçka që i rrethon. Ata janë të zemëruar nga qeveria, prindërit, fëmijët, gratë dhe burrat, bosët dhe vartësit, oraret e autobusëve, sëmundjet, puna dhe moti. Ata flasin pafund për problemet e tyre dhe e derdhin atë në veshët e kujtdo që është afër.

Në këtë sfond, një person që e sheh botën nga ana e ndritshme është vetëm një frymë e ajrit të pastër. Ai tregon lajme të mira, ndan informacione interesante dhe njerëzit duan të flasin me të më gjatë, duan të jenë miq me të.

&

;

Pasioni

Është shumë e rëndësishme që vajzat, përveç marrëdhënieve në të cilat u pëlqen të zhyten pa kokë, të kenë interesa të tjera në jetë. Është e pamundur të mjaftohesh me një përqafim gjithë jetën tënde, veçanërisht nëse partneri juaj nuk e toleron mosveprimin.

Pastërtia në shtëpi është e mirë, por pa zhvillimin personal një person tretet, bëhet i irrituar. Prandaj, është e domosdoshme të rrëmbeheni nga ajo që do të sjellë gëzim, çfarë mund të absorbojë problemet në kokën tuaj, gjë e cila mund t’ju bëjë të harroni partnerin tuaj për pak kohë. Të ktheheni tek ai tashmë të mbushur me energji, dhe jo me sy të uritur.

Egoizmi i shëndetshëm

Shumë gra durojnë sjelljen e papërshtatshme të burrave të tyre për vite me radhë, në kundërshtim me logjikën dhe arsyen e shëndoshë. Për shkak se “një njeri i tillë është më i mirë se çdokush tjetër” ose “në fakt ai është një njeri i mirë, thjesht tani gjendet në një periudhë e vështirë”.

Kjo sjellje quhet tradhti ndaj vetvetes. Dhe nëse e keni tradhtuar veten, atëherë burri do t’ju tradhtojë përsëri dhe përsëri. Sapo të përpiqeni ta ndaloni këtë, ai do të ketë respekt për ju.