7 Truke Inteligjente Për t’u Dukur më e Gjatë

Ndonjëherë ndryshimi i një pjese në veshjen tonë mund të bëjë të gjithë ndryshimin. Në disa raste, madje mund të na ndihmojë të dukemi më të gjatë. Prandaj ne kemi përgatitur një udhëzues që mund t’ju ndihmojë me këtë.

1. Përshtatni ngjyrën e pantallonave me këpucët.

Kur pantallonat dhe këpucët tuaja ndajnë të njëjtën ngjyrë, kjo i mashtron sytë që të mendojnë se këpucët tuaja janë një zgjatim i këmbëve tuaja. Ky truk ndoshta mund të funksionojë më mirë me taka.

2. Vishni rroba me përmasa të duhura.

Rrobat e gjera mund t’ju bëjnë të dukeni më të gjera. Pra, vishni diçka që ju ndihmon të zbuloni pak më shumë siluetën tuaj. Kjo mund të ndihmojë në zgjatjen e trupit tuaj të përgjithshëm.

3. Përdorni xhinse me bel të mesëm deri në të lartë.

Kështu, njerëzit do të mendojnë se beli juaj është më i lartë se sa është në të vërtetë. Të vishni xhinse të mesme dhe të larta do t’i ndihmojë njerëzit t’i perceptojnë këmbët tuaja sikur të ishin më të gjata.

4.Vishni rroba monokromatike.

Ngjyrat e spektrit të njëjtë nuk do të thyejnë vijën e trupit tuaj siç do të bënin veshjet me ngjyra të ndryshme. Kjo, nga ana tjetër, do të zgjasë konturin tuaj të përgjithshëm.

5. Mos përdorni rroba me stampa të mëdha mbi to.

Veshjet me printime të mëdha mbi to mund të duken shumë dërrmuese për dikë që është më i shkurtër. Mundohuni të kërkoni pjesë që janë proporcionale me gjatësinë tuaj.

6. Vishni aksesorë lart.

Në këtë mënyrë njerëzit do të tërhiqen natyrshëm nga pjesa e sipërme e trupit tuaj, pasi vëmendja e tyre do të përqendrohet kryesisht tek aksesorët tuaj. Mund të krijojë iluzionin se jeni më i gjatë. Disa aksesorë që mund të vishni janë: kapele, syze, karfica në kravata dhe shumë të tjera që mund t’i gjeni.