8 Rregulla që Duhet t’i Kini Parasysh Gjatë Ngrënies në një Vend të Huaj

©© Depositphotos, © Depositphotos

A e dini se disa modele dhe tradita të ngrënies që ne i konsiderojmë normale dhe korrekte mund të ndalohen ose trajtohen si mosrespektuese në disa vende?

Ne zakonisht spërkasim ushqimin tonë me kripë dhe piper dhe as nuk e kuptojmë se kjo trajtohet si shkelje në disa vende. Në këtë artikull, ka gjëra që të gjithë duhet t’i kemi parasysh gjatë udhëtimit jashtë vendit.

Ne kemi zbuluar disa tradita të huaja të çuditshme dhe të pazakonta të ngrënies me të cilat mund të përballemi ndërsa udhëtojmë nëpër botë.

Gjysma e një filxhani çaji është vetëm për mysafirët e mirëpritur në Dubai dhe Kazakistan.

© Depositphotos, © Depositphotos

Në Dubai dhe Kazakistan, çaji mbushet nga gjysma e filxhanit ose më pak, në mënyrë që mysafirët të mos ndjehen sikur mikpritësit po presin që ata të largohen. Duke derdhur gjysmë filxhani, pritësi ju bën me dije se duan të zgjasin bisedën e këndshme me ju. Nëse ju mbushin një filxhan të plotë çaji, është një aluzion i lehtë për të thënë se është koha të shkoni në shtëpi.

Një çajnik i pastër është një ibrik pa shpirt në Kinë

Në Kinë, njerëzit nuk i lajnë çajnikët me detergjent enësh. Ai lahet me ujë ose rërë të veçantë. Pllaka që rezulton konsiderohet të jetë shpirti i çajit, prandaj është e ndaluar ta “vrasësh” atë me kimikate të ndryshme.

Në Itali, ju do të fyeni kuzhinierin nëse kërkoni djathë shtesë.

© Depositphotos, © Depositphotos

Ne nuk mund të imagjinojmë pizza ose makarona pa ndonjë djathë shtesë. Dhe megjithëse italianët e duan këtë produkt, është më mirë të mos kërkoni djathë shtesë. Mund të fyejë shefin e kuzhinës sepse do të thotë për ta se nuk ju pëlqen pjata pasi ata e kanë përgatitur atë dhe doni ta ndryshoni.

Mos kërkoni kripë dhe piper në Portugali ose Egjipt.

Nëse kërkoni kripë ose piper në Egjipt ose Portugali, mund të lëndoni ndjenjat e njerëzve. Ky është një mesazh për personin që ka gatuar një pjatë duke i lënë të kuptojnë se nuk është mjaft e shijshme dhe se ju duhet të “përfundoni” punën e tyre.

Mos përdorni pirunë në Tajlandë.

© Depositphotos, © Depositphotos

Një pirun është një enë e zakonshme që ne e përdorim për të ngrënë produkte të ndryshme. Por në Tajlandë, përdorimi i një piruni konsiderohet formë e keqe. Ju lejohet të vetëm shtyni ushqimin mbi një lugë me një pirun dhe vetëm kaq.

A ju pëlqeu një gatim? Në Kinë, mos mbaroni gjithçka në pjatën tuaj.

© Depositphotos, © Depositphotos

Nëse na pëlqen një gatim, shpesh e përfundojmë për të treguar se ishte vërtet i shijshëm. Në Kinë, është e padurueshme të mbarosh së ngrëni gjithçka në pjatën tënde. Pjatat boshe tregojnë se një mikpritës nuk ka shërbyer mjaftueshëm ushqim dhe të ftuarit janë ende të uritur. Pra, nëse doni të komplimentoni një kuzhinier apo një mikpritës, rekomandohet që të lini pak ushqim në pjatën tuaj, pavarësisht sa i shijshëm është.

Etiketimet e çajit në Britaninë e Madhe

Pothuajse të gjithë e dinë se ekziston një traditë në Britaninë e Madhe për të pirë çaj në 5 të pasdites. Por jo shumë njerëz e dinë se si britanikët në të vërtetë pinë çaj. Së pari, ata zakonisht shtojnë qumësht. Së dyti, ata e preferojnë çajin e tyre të freskët, jo të nxehtë. Së treti, trazimi i një filxhani çaji bëhet butësisht dhe pa zhurmë.

Kini kujdes me shkopinjtë në Japoni.

Në Japoni, nuk rekomandohet të vendosni shkopinjtë tuaj vertikalisht. Sipas traditës, njerëzit vendosin shkopinj vertikalisht gjatë funeraleve. Në një restorant, ky veprim mund të fyejë pronarin.

Është gjithashtu arsyeja pse nuk ju lejohet të kaloni ushqim me ndihmën e shkopinjve. Në funerale, shkopinjtë përdoren për të lëvizur kockat gjatë djegies.