8 Shenja që Inteligjenca Juaj është Dukshëm më e Lartë se e të Tjerëve

©fizkes/shutterstock

Ne nuk jemi më në një shkollë ku aftësia mendore mund të përcaktohet lehtësisht nga mënyra sesi keni shkruar një test matematikor.

Në jetën e të rriturve, thjesht memorizimi i informacionit nuk është i mjaftueshëm, ju duhet ta kuptoni atë dhe të jeni në gjendje ta zbatoni logjikisht në situatën e duhur në praktikë. Në momente të tilla, ju e kuptoni se treguesi i inteligjencës më të lartë nuk është aspak ekzekutimi i testeve mekanike, por mënyra se si silleni çdo ditë.

Ne zbuluam se cilat veprime mekanike që ne kryejmë në jetën tonë të përditshme tregojnë praninë e inteligjencës së lartë.

Ju keni një rrëmujë të vazhdueshme.

Një studim i studiuesve nga Universiteti i Minesota zbuloi se njerëzit që pastrojnë vazhdimisht tavolinën e tyre kanë më pak të ngjarë të shkelin ligjin, ruajnë pastërtinë në jetën e tyre të përditshme dhe janë më bujarë. Sidoqoftë, individët që favorizojnë konfuzionin krijues kanë tendencë të mendojnë më kreativisht dhe janë në gjendje të gjejnë më shumë zgjidhje për problemet specifike të punës.

Ju jeni të kënaqur me veten tuaj

© cottonbro / pexels

Ju nuk mund të kuptoni kur të njohurit ankohen se janë mërzitur vetëm në shtëpi. Si mund të jesh i trishtuar kur ka kaq shumë gjëra për të bërë? Është vërtetuar se njerëzit e zgjuar janë të prirur ndaj individualizmit dhe vetë-njohjes. Studimet tregojnë se individë të tillë gëzojnë më pak argëtim me miqtë sesa shumica e njerëzve.

Preferoni macet

Në asnjë mënyrë nuk duam të ofendojmë të dashuruarit pas qenve, por një studim i kryer në Universitetin Carroll tregoi që të dashuruarit pas maceve kanë një shije më të imët, janë në gjendje më të mirë të analizojnë situatën, dhe gjithashtu të kenë rezultate më të larta të IQ. Nga ana tjetër, ata që preferojnë qentë janë më energjikë dhe më të aftë për arritje.

Ju e dyshoni inteligjencën tuaj

Një fenomen i njohur si efekti Dunning-Kruger: njerëzit më pak të aftë dhe intelektualisht kanë tendencë të ekzagjerojnë të kuptuarit e tyre për problemin (si dhe nivelin e zhvillimit të aftësive të tyre mendore në parim), ndërsa ekspertët dhe intelektualët, përkundrazi, kanë më shumë të ngjarë të dyshojnë te vetja e tyre. Prandaj, nëse shpesh dyshoni në njohuritë dhe aftësitë tuaja, atëherë ka shumë të ngjarë që po i bëni këto pa e ditur.

Ju keni një sens të mirë humori.

Aftësia për të reaguar shpejt ndaj asaj që po ndodh me një shaka të mirë është gjithashtu një tregues që ju jeni shumë më të zgjuar se mjedisi juaj. Humori sinjalizon që folësi është i shkathët, di të mendojë jashtë korrnizave dhe të trajtojë problemet filozofikisht. Gjithashtu, shkencëtarët amerikanë kryen një studim, si rezultat i të cilit zbuluan se komedianët profesionistë kanë IQ më të lartë në krahasim me njerëzit mesatarë.

Shpesh ndjeni ankth të brendshëm (fotoja e kopertinës)

Psikologu amerikan Jeremy Kaplan ka studiuar njerëz që shpesh vuajnë nga mendimet shqetësuese. Duke vëzhguar pacientët e tij, ai zbuloi se ngacmimi i brendshëm dhe ankthi ndaj gjërave të vogla shërbejnë si një tregues i një niveli më të lartë të IQ verbale.

Kjo teori u konfirmua edhe nga psikologë nga Universiteti Lakehead (Kanada). Ata kryen një eksperiment dhe zbuluan se ata që vazhdimisht përsëritnin situata negative nga e kaluara në kokën e tyre ose shqetësoheshin për të ardhmen kishin rezultatet më të larta në testin e inteligjencës verbale.

Ju përdorni një gjuhë të pahijshme

© golubovy / depositphotos

Kush do ta mendonte, por përdorimi i fjalëve turpe në të folur sinjalizon edhe një intelekt të zhvilluar. Për shembull, psikologët në Kolegjin e Arteve në Masaçusets kanë zbuluar se njohja e fjalëve turpe dhe aftësia për t’i përdorur ato është më tepër një avantazh.

Ju shkoni në shtrat dhe zgjoheni vonë.

© lanakhvorostova / depositphotos

Nëse e keni të vështirë të zgjoheni herët sepse ju pëlqen të uleni më gjatë në mbrëmje, atëherë ka shumë të ngjarë që jeni pronari i inteligjencës së lartë. Hulumtimet tregojnë se bufat e natës, njerëzit që ndjehen më të gatshëm dhe produktivë pas perëndimit të diellit, ka më shumë të ngjarë të kenë inteligjencë më të lartë, punë më të mira dhe të ardhura më të larta se ata që zgjohen me gjelin.