8 Sjellje që Thonë Shumë Gjëra Për ty, në Sytë e të Panjohurve

© Depositphotos.com

Pas shumë testeve dhe shumë dokumenteve, studiuesit kanë vërejtur disa lidhje midis sjelljeve dhe tipareve të personalitetit. Saktësia, mënyra sesi një person mban një çantë, ose mënyra se si dikush vendos një letër higjienike mund të thotë pak më shumë se sa mendoni për karakterin.

Në fakt, ju mund të bëheni një Sherlock Holmes modern dhe të surprizoni dikë me konkluzione jo shumë të dukshme bazuar në zakonet e tyre të përditshme.

Ne vendosëm të mësojmë më shumë rreth zakoneve dhe duam të ndajmë me ju disa nga gjetjet tona kurioze.

Mënyra se si e mbani zakonisht çantën tuaj

© Depositphotos.com

Në një intervistë, një ekspert i gjuhës së trupit shprehu se mënyra se si zakonisht mbani çantën mund të zbulojë disa gjëra interesante për ju.

  • Nëse çanta juaj varet në bërryl me krahun të përkulur: Në mënyrë tipike, ky është një pozicion për gratë profesioniste. Projekton besim dhe mbretërit shpesh i mbajnë çantat e tyre kështu.
  • Nëse e mbani çantën nën krah si një tufë: Kjo nënkupton që normalisht jeni të relaksuar dhe nuk shqetësohen shumë për pamjen tuaj.
  • Nëse e varni mbi supe: Ju nuk ndjeni nevojën për të fshehur asgjë. Është gjithashtu një mënyrë praktike për të mbajtur çanta.
  • Ju e mbani çantën në pjesën e poshtme, nga dorezat: Kjo mund të thotë diçka për pasiguritë, sepse nuk është mënyra më praktike për ta mbajtur atë.

Eksperti i gjuhës së trupit shton se këto sinjale nuk janë domosdoshmërisht të vërteta për të gjithë dhe nuk janë gjithmonë konsistente. Sidoqoftë, nëse një grua mban një çantë në një mënyrë të caktuar shumë shpesh është si një zakon.

Mënyra se si varni letrën tuaj të tualetit

© Depositphotos.com

Mënyra se si e varni rrotullën e letrës suaj ka rëndësi, sipas një trajnereje. Ajo zbuloi se ky dikton nëse ke një personalitet kontrollues ose të relaksuar. Ajo testoi 2,000 burra dhe gra dhe zbuloi se ata që rrokullisnin letrën e tualetit “mbi” ishin më dominantët. Njerëzit që nxorrën letrën nga poshtë rezultoi të ishin më të nënshtruar.

Mënyra se si bëni një selfie

Studiuesit gjetën gjithashtu disa modele të sjelljes në mënyrën se si bëhet një selfie. Siç rezulton, njerëzit më miqësor kanë më shumë të ngjarë të bëjnë fotografi nga poshtë. Në të njëjtën kohë, njerëzit më të ndërgjegjshëm kanë më pak të ngjarë të tregojnë një hapësirë private në sfond.

Personalitetet që janë të hapura për përvoja të reja kanë më shumë të ngjarë të shfaqin emocione pozitive që janë më të theksuara. Njerëzit e shqetësuar kanë tendencën të bëjnë një “duck face”, sipas studiuesve.

Stili juaj i të ecurit

© Depositphotos.com

Ekspertët e gjuhës së trupit vunë re lidhjen midis stilit tuaj të ecjes dhe personalitetit tuaj. Pra, njerëzit me shpatulla të rëna priren të jenë të trishtuar. Dhe ne ecim në kërcime nëse jemi të lumtur. Nëse ndryshojmë të ecurën, mund të ndryshojmë gjendjen shpirtërore.

Gjithashtu, ecja jonë mund të shërbejë si një shenjë e ndjeshmërisë. Studiuesit sugjerojnë që ju mund të zbuloni një person të ndjeshëm nga stili i tyre i të ecurit. Kur anoni kokën, mund të tregojë se jeni i ndjeshëm dhe i dobët për momentin.

Shtrëngimi i duarve

© Depositphotos.com

Shtrëngimi i duarve të një personi gjithashtu mund të ketë lidhje me disa aspekte të personalitetit të tyre, siç ka treguar hulumtimi. Njerëzit me shtrëngim duarsh të fortë janë më ekstrovertë, kështu që janë më të hapur ndaj përvojave të reja. Ata janë gjithashtu më pak neurotikë dhe të ndrojtur se ata me shtrëngime duarsh të çalë.

Sasia e kohës që kaloni në telefonin tuaj

© Depositphotos.com

Shkencëtarët kanë vërejtur një lidhje midis “varësisë” së një personi në celularin e tij dhe stabilitetit të tyre emocional. Gjatë studimit, pjesëmarrësve iu kërkua të vlerësonin deklarata të tilla si: “Unë kaloj më shumë kohë sesa duhet në telefonin tim celular” dhe “Unë acarohem kur nuk e kam përpara telefonin tim celular.”

Si rezultat, u zbulua se njerëzit që ishin të varur nga telefonat e tyre dhe kalonin shumë kohë me ta prireshin të ishin më të shqetësuar dhe neurotikë.

Përpikmëria juaj

© Depositphotos.com

Përpikmëria është një faktor që ne mund ta vlerësojmë në punë. Hulumtimet kanë zbuluar se njerëzit që janë vonë për në punë ose lënë punën herët mund të kenë më pak motivim. Dhe e njëjta gjë mund të thuhet për të kundërtën – nëse jeni gjithmonë në kohë, keni motivim të mirë.

Por është e rëndësishme t’i bëni njerëzit të largohen kur mbarojnë orët e punës sepse qëndrimi vonë mund të ju bëjë të ndiheni të rraskapitur.

Nxitjet tuaja nervore

© Depositphotos.com

Shkencëtarët filmuan njerëzit gjatë situatave të ndryshme dhe panë reagimet e tyre. Rezultatet treguan se ata që kishin prirje të larta perfeksioniste kishin më shumë të ngjarë të shfaqnin shenja stresi, zhgënjimi dhe mërzie.