9 Mënyra Sesi Karakteri Yt Ndikon Zgjedhjen e Këpucëve që Vesh

© Godisable Jacob / pexels, © Godisable Jacob / pexels

Këpucët janë vetëm një pjesë e vogël e veshjeve tona, por njerëzit u kushtojnë shumë vëmendje. Ekziston edhe një studim që tregon se ne i blejmë këpucët tona sipas karakterit.

Ekstrovertët dhe njerëzit krijues mund të preferojnë copa të ndritshme, ndërsa personalitete të njëtrajtshme dhe fleksibël me një palë atlete mund të ndihen më rehat.

Ne kemi bërë një listë të lidhjeve të tipare-këpucë. Shikojini edhe vetë nëse nëse ka ndonjë rast edhe për ju.

Ekstrovertët

Sipas studimit, këta lloj njerëzish preferojnë këpucë shumëngjyrëshe në vend të atyre bardh e zi. Njerëzit e bëjnë këtë për të shprehur personalitetet e tyre dhe mendojnë se variantet më neutrale nuk janë po aq tërheqëse.

Krijimtarët

© Godisable Jacob / pexels

Këpucët me ngjyra të ndritshme lidhen gjithashtu me çiltërsinë dhe një imagjinatë të mirë. Njerëzit mund të përdorin këpucë për të treguar etjen e tyre për shumëllojshmëri.

Të pajtueshmit

Ata që veshin këpucë praktike por të përballueshme kanë tendencë të jenë më të pajtueshëm, sipas studimit. Ata tregojnë më shumë modesti, zemërgjerësi dhe miqësi dhe nuk do t’i shihni kurrë duke veshur këpucë të kushtueshme të markës dhe me formë me majë. Përkundrazi, njerëzit që priren të jenë më pak të pajtueshëm mund të zgjedhin pamje mashkullore ose këpucë të larta.

Të ndërgjegjshmit (ata që i analizojnë gjërat hollë)

© Athena / pexels
Këpucët e tyre janë të pastra dhe të zgjedhura me mend. Në të njëjtën kohë, as tërheqja dhe as aftësia për të mbajtur këpucë në gjendje të mirë nuk kanë asnjë lidhje me këtë tipar, siç tregon analiza.

Të qetët

© apostolosv / pixabay

Sipas studimit, ata preferojnë këpucë rastësore me takë.

Të distancuarit

© Matt Hardy / pexels

Ata ndoshta kurrë nuk do t’ju tregojnë se si ndihen vërtet ose çfarë mendojnë – dhe zakonisht nuk marrin parasysh pikëpamjet e njerëzve të tjerë kur bëhet fjalë për pamjen e tyre. Këpucët e tyre nuk perceptohen si tërheqëse apo me stil. Kështu që ata mund të veshin atlete neutrale që nuk japin të dhëna se cilat janë tiparet e personalitetit të tyre.

Reklamuesit

© Ray Piedra / pexels

Nëse ju pëlqen të tregoni markat, mund të nënkuptojë se dëshironi të theksoni statusin tuaj shoqëror. Këpucë të tilla janë të kushtueshme dhe nëse ju mund t’i përballoni ato, me siguri nuk jeni një burrë apo grua e zakonshme.

Jo kompleksët

© Clodagh Da Paixao / unsplash

Siç tregon studimi, ata që janë të hapur për përvoja të reja mund t’i kushtojnë më shumë vëmendje këpucëve. Ata preferojnë të veshin këpucë tërheqëse, të pazakonta që shpesh janë me ngjyra të ndezura.

Të merakosurit

© Godisable Jacob / pexels, © Godisable Jacob / pexels

Këta njerëz kanë nevojë për kujdes dhe vëmendje. Kështu që ata mund të përdorin veshje dhe këpucë për t’u shprehur dhe ata janë të etur për të zbuluar tiparet e tyre të personalitetit. Kjo është arsyeja pse ata zgjedhin këpucë elegante dhe të pazakonta. Këpucët e pakëndshme me takë të lartë me majë mund të tregojnë se ata vlerësojnë mendimet e njerëzve të tjerë. Ata e vendosin imazhin e tyre social përpara prakticitetit.